Deca 1-3 godine (toddlers)

ija, ako voli jogurt, probaj na buc buc :lol:
mislim, ja to tako zovem :D umutis jedno jaje I dodas malo jogurta da bude tecnije. przis dok se ne naprave kao grudvice, ali mekane. videces, kao da ispari jogurt. moj debeljko tako najvise voli. ili omlet sa narendanim kackavaljem preko

Dajem ponekad... kad on pokaze da hoce... uglavnom nece...
Ali zato on svo vreme muti i mene hrani kobajagi, pa mi pravi sok itd... :)
Legao je bez vecere. :( samo par kasikica je pojeo.

Cran, sve isto. Identicno!
Ja se jezim jer sam lepo naucila i vaspitala dete. Sedne i jede.
A oni ga sve pogresno uce!
Moja sveki samo mu trpa hranu, i jos kaze:"Evo ti dam igracku, a ti otvori usta!" ja sam bila sokirana
Pa moja mama koja je izjavila:"Ja njemu pustam baby tv, i on nece da gleda ali naucicu ja njega!" sokirana opet
pa sok cim ujutru oci otvori, to moji rade
a svekar i svekrva kupuju cok.mleko i daju + bananice
ma uzas!!!

Da nije bilo Baby tv ja moju Anu nikad ne bi nahranila kašikom bila. Uz Tv ona meni počela jesti.

- - - - - - - - - -

Dajem ponekad... kad on pokaze da hoce... uglavnom nece...
Ali zato on svo vreme muti i mene hrani kobajagi, pa mi pravi sok itd... :)
Legao je bez vecere. :( samo par kasikica je pojeo.

Cran, sve isto. Identicno!
Ja se jezim jer sam lepo naucila i vaspitala dete. Sedne i jede.
A oni ga sve pogresno uce!
Moja sveki samo mu trpa hranu, i jos kaze:"Evo ti dam igracku, a ti otvori usta!" ja sam bila sokirana
Pa moja mama koja je izjavila:"Ja njemu pustam baby tv, i on nece da gleda ali naucicu ja njega!" sokirana opet
pa sok cim ujutru oci otvori, to moji rade
a svekar i svekrva kupuju cok.mleko i daju + bananice
ma uzas!!!

Da nije bilo Baby tv ja moju Anu nikad ne bi nahranila kašikom bila. Uz Tv ona meni počela jesti.

Mozda jaja imaju drugaciji ukus?

Ne verujem da je to razlog, jer je vec kuci poceo izvoljevati :roll:

- - - - - - - - - -

ija, ako voli jogurt, probaj na buc buc :lol:
mislim, ja to tako zovem :D umutis jedno jaje I dodas malo jogurta da bude tecnije. przis dok se ne naprave kao grudvice, ali mekane. videces, kao da ispari jogurt. moj debeljko tako najvise voli. ili omlet sa narendanim kackavaljem preko

Ma probala sam da mu dodam kobasice, slanine, bacon, sir, mleko, malo brasna+mleka. Probacu i jogurt, nista me ne kosta :cmok:

pustio mu tata divlje jagode I sad ide po kuci I peva (isto kao onim promuklim glasom) "mototi, mototi, mo-to tiiii":zcepanje:

6273_10200609482310992_635545670_n.jpg

Poslednja izmena:
Ivan kaze motoL...

njemu je tata pustio Rokere sa Moravu
pa on tu i tamo krene sa "daj Libu, Libu, Libu..."

ja mislim da necu praviti ove godine rodjendan kao prosle... ne znam, videcu
u julu treba i na Zlatibor najverovatnije da idemo
ne mogu sve da postignem...

Ja stvarno ne znam kako da iskuliram to često noćno budjenje i sisanje?!? cuclu nije nikada hteo pa sada kada mu dam on je izgrize najstrašnije i ispljune i nema šanse da mu je opet stavim. Probali smo i da ga mm uspava a da ja ne budem fizički prisutna u sobi i to je bilo strašnooo! Urlao je kao nezdrav, preznojili smo se i mm i ja. Pošto pije i kravlje mleko probala sam i flašicu da mu gurnem umesto sike i ni jedanput mi nije uspelo, gura flašicu, stisne usta i zube i NEĆE! Šiznuću! :besna:
Možda bih trebala da ga pustim da se dere ali iskreno strah me je! Do pre mesec dana je bio idealno mirno dete, a sada besni za sve živo, zabacuje glavu, udara nogicama o pod, hoće da klepne ručicama, šutira se, šizi.. Ja mu se tada samo sklonim iz vidnog polja i sačekam da prestane, i nekada to uspe ali češće ne.. Pa mogu zamisliti kakav bi konćertino imale komšije da mu uskratim noćne podoje! :roll:

Meni medo nocas pao s kreveta!!! :sad2:

Ovih dana ga urnise ta cetvrta cetvorka, kenjkav je najstrasnije.
Jos se poklopilo sa ruznim vremenom... :roll:
Svaku noc se budi u 11-12 da predje kod nas, pa se prevrce, budi, kenjka, dreci...
Udara nas, besni, legne preko nas. ili spava u mom narucju... mm i ja kao zombiji...

Elem, nocas svi spavamo, on izmedju nas, izmigoljio se i legao kod mojih nogu, ja kako sam htela da povucem jorgan u snu(nisam imala pojma da je on kod mojih nogu i da lezi NA jorganu), povucem jorgan i njega zbacim dole sa kreveta!
Pa osedela sam.
Srce mi stalo. :(

Pao na parket a krevet je bas visok! :(
Nije plakao puno, cim sam ga uzela smirio se.
I onda ga celu noc drzimo za nogu i dovlacimo nazad, pa prebacujemo u krevetac pa se on probudi i dreci hoce nazad i tako u krug.
Hronicno sam umorna!
A s muzem u nikakvim.odnosima, samo kefcemo jedno na drugo.

јао, чичак, не секирај се због тога
падали су и моји небројено пута
Бане је чак са годину и по пао преко оградице кревеца, наслонио се и преврнуо
плако, и ..ништа
није то ништа страшно

Svaku noc se budi u 11-12 da predje kod nas, pa se prevrce, budi, kenjka, dreci...
Udara nas, besni, legne preko nas. ili spava u mom narucju... mm i ja kao zombiji...

Elem, nocas svi spavamo, on izmedju nas, izmigoljio se i legao kod mojih nogu, ja kako sam htela da povucem jorgan u snu(nisam imala pojma da je on kod mojih nogu i da lezi NA jorganu), povucem jorgan i njega zbacim dole sa kreveta!
Pa osedela sam.

I onda ga celu noc drzimo za nogu i dovlacimo nazad, pa prebacujemo u krevetac pa se on probudi i dreci hoce nazad i tako u krug.
Hronicno sam umorna!

I Andrija spava sa nama skoro pola godine unazad. U njegovom krevetu i ako uspem da ga uspavam udara stalno glavom o ogradicu jer je navikao na ovom velikom da se okreće, prevrće, širi itd. A ibudi se bar 3-4 puta, ranije i češće pa ne moguuu svaki čas da ustajemmm.. A i Andrija je padao sa kreveta više puta i sada je naučio da se spušta unazad. Prvo spusti nogice pa dupe, opasan je. Pre par dana sam ga zatekla na parketu pored kreveta kako se igra sa čarapama koje sam ja predhodnu noć skinula tu :roll: Ja ustajem a on pored kreveta sa čarapama u rukama...

Ved, ja sam se prepala kad sam cula da je pao, jao srce mi stalo.
Kako vi sa tim udaranjem? On non stop trci, pada, udara glavom najvise. O sve zivo. Ja se stalno plasim, kako da ga naucim da ne trci ko muva bez glave?

Zaki, zna i medo da sidje.
Ali ovo kad sam cula, pljus, pade covek u snu na parket. Iznenadio me.
Iz sna! U stvari ja sam.ga srusila :sad2:

- - - - - - - - - -

I mi smo ga jednom zatekli, sisao, otvorio fioku na krevetcu i igra se. :)
Sta ce covek. Da ne budi mamu i tatu, nasao zanimaciju

Ved, ja sam se prepala kad sam cula da je pao, jao srce mi stalo.
Kako vi sa tim udaranjem? On non stop trci, pada, udara glavom najvise. O sve zivo. Ja se stalno plasim, kako da ga naucim da ne trci ko muva bez glave?

Zaki, zna i medo da sidje.
Ali ovo kad sam cula, pljus, pade covek u snu na parket. Iznenadio me.
Iz sna! U stvari ja sam.ga srusila :sad2:
прича, прича, прича:
пази полако
пази...пашћеш
ударање је саставни део одрастања
боље нек се удара док је мањи и лакши него касније

Pa osedela sam.

Hronicno sam umorna!

Sto se tice pada, to nek te ne brine, vec je veliki. Sigurno ga je to iznenadilo pa se vise potresao. Ja sam sa starijom trcala u hitnu da joj snime glavu...ne pitaj...sindrom prvog deteta :)
Sto se tice spavanja...moj stav je da dete treba da spava u svom krevetu, vec sam to rekla...i oblikovan je cinjenicom da covek koji ne spava dobro, ne moze da bude produktivan tokom dana. Onda je nervozan, usporen..posebno muskarci...oni ne razmisljaju poput nas: "Sad su mali, brzo ce porasti, nema veze, mogu ja da budem budna i 48 sati, samo dok je njemu/njoj dobro..." Njima je vazno sveto trojstvo: spavanje, jelo i...hmmm :) Sve ostalo skripi kad ova tri ne ferceraju kako treba :)

Do pre nedelju dana nije pao tri puta za zivota... i sad ga uhvatila faza trcanja, a ne konta da ce zapeti...
I jos uzme flasicu i pije vode i trci.
Ili meni odgovara da nece, mlati glavom levo desno i trci...pa oko troseda... a jako usko... on se zaleti pa zapne...
I ne gleda dole, pa zapne za nase papuce

Sto se tice pada, to nek te ne brine, vec je veliki. Sigurno ga je to iznenadilo pa se vise potresao. Ja sam sa starijom trcala u hitnu da joj snime glavu...ne pitaj...sindrom prvog deteta :)
Sto se tice spavanja...moj stav je da dete treba da spava u svom krevetu, vec sam to rekla...i oblikovan je cinjenicom da covek koji ne spava dobro, ne moze da bude produktivan tokom dana. Onda je nervozan, usporen..posebno muskarci...oni ne razmisljaju poput nas: "Sad su mali, brzo ce porasti, nema veze, mogu ja da budem budna i 48 sati, samo dok je njemu/njoj dobro..." Njima je vazno sveto trojstvo: spavanje, jelo i...hmmm :) Sve ostalo skripi kad ova tri ne ferceraju kako treba :)

Istina!!! Ja se sve nadam da ćemo uspeti da sastavimo celu noć uskoro pa da se i mm i ja naspavamo kao ljudi.. A on u svom krevetu!

pustio mu tata divlje jagode I sad ide po kuci I peva (isto kao onim promuklim glasom) "mototi, mototi, mo-to tiiii":zcepanje:

Pogledajte prilog 288923

Joj kakav frajer :)

- - - - - - - - - -

Istina!!! Ja se sve nadam da ćemo uspeti da sastavimo celu noć uskoro pa da se i mm i ja naspavamo kao ljudi.. A on u svom krevetu!

Nema nista gore od nespavanja...budis se i kontas da je pred tobom citav dan...a ti si vec umorna :(

Stariji je spavao snama u krevetu 3dana pre 3rodjendana je pozeleo da spava u svom krevetu,al tad je meni bilo tesko,navikla sta cu,od tada spava u njeg sobi stim sto ja odem u njeg krevet :rumenko: pita me muz dokle cu da spavam snjim ja kazem dok se neozeni..salu na stranu al spavanja nije bilo uvek spavas budna vucem ga za noge da ne ispadne iz kreveta par puta je pao,zato je svako u svom krevetu,evo sad drugi sin,od prvog dana u krevetac,lepo njemu lepo nama,naspavamo se ko ljudi...on i nece snama malo se izigra u nasem krevetu i kad je vreme za spavanje trazi njeg krevet.
Evo bas skoro smo bili na odmor par dana,pa ne znam sta bi radili da nije bilo krevetca,nebih mogla da spavam ,ovako tata ,veliki i ja u velikom krevetu a beba u krevetcu ma milina
Inace odvikli smo se od cucle skroz za dva dana bice mesec dana kako je ne koristi.smirila se i nervoza ponekad se desi al to mislim da je faza hoce da dominira on..nego jer je moguce kod cetvorogodisnjaka da se javlja veliki strah,plasi se bas..i kad to prestaje?

Back