Deca 1-3 godine (toddlers)

I moje dete juče pojeo krastavac i komadić zelene salate!ALELUJA! Pošto on te sirove varijante ne podnosi ovo je bio šok potpuni.
Samo da objavim da su patike Pavle koje imamo, stavljala sam ih ovde kad smo pričale o obući, OČAJ I KATASTROFA :evil: Izlizale su se nedelju dana kako ih je nosio a evo sad su počele da se cepaju.Plaćene su oko 4 ipo hiljade.Msm, malo li je...Ovo su prve Pavle patike, tj njihova obuća i poslednje koje smo kupili.Ja sam njemu stvarno kupovala od raznih proizvođača i svi su bili sasvim ok osim ovh.Tragedija.Baš sam popizdela.

- - - - - - - - - -

I moj slini.Za sad ''samo'' to :roll:

I nama su prve sandalice Pavle i za sada su nam ok. samo što ih on glodja i gricka pa moram da mu izuvam i obuvam iznova. Malo se jeste ona koža rasteglila ali on je baš često u njima i onako ćemo uskoro kupovati nove kako stvari stoje. Inače prethodne su nam bile cipelice Polino i skroz su čitave i dalje...

Jel se IKAD desilo nekom da bebu izujeda nesto nocu po licu? Kako ste znali sta je?
Nigde ne mogu da nadjem odgovor..valjda se samo meni desava??..ima jedno 10 tacaka crvenih!
Ne mogu opet kod dr, vec mi je muka od dr..ona ce reci da nije nista, da je gricnuo komarac i slicno, vec sam jednom isla da iskljucim boginje..

U pravu je sisko. Medu su ujeli komarci na tri mesta na nogici pre mesec dana jos se vide tackice.
I pre neki dan opet. Opet na nozi. Procice.

Nego nam brat od ujaka dobio boginje, beba od 7 meseci.
A moja mama otisla juce i drzala ga.
Da li ona sad moze preneti Mom Pedji te boginje?

- - - - - - - - - -

Htela da ga vodim na mmr danas ali nasa dr.na godisnjem 2 nedelje.
sad me nervira sve to oko boginja, mmr

ма неће добити богиње
сем тога инкубација је 21 дан
е кад прође 21 дан знаћеш дал има богиње ил не, а дотле ће да прође реакција на вакцину

ах сад тек прочитах, др се враћа за 2 недеље
ма мала је вероватноћа да дете добије богиње
твоја мама, ако је прележала богиње је тај вирус прерадила
и још нешто....дете је заразно само дан-два пре иубијања температуре пред богиње, дакле кад нико још и незна да оно има богиње
или кад се дира богиња која је пукла

Jel se IKAD desilo nekom da bebu izujeda nesto nocu po licu? Kako ste znali sta je?
Nigde ne mogu da nadjem odgovor..valjda se samo meni desava??..ima jedno 10 tacaka crvenih!
Ne mogu opet kod dr, vec mi je muka od dr..ona ce reci da nije nista, da je gricnuo komarac i slicno, vec sam jednom isla da iskljucim boginje..

Prvi put kada je imao oko 8 meseci, dobio je tackice po licu i malo po telu (rukama i nogama). MIslili smo da je pauk, ali se ispostavilo da sam ga preobukla pa se osuo od toplote.
Drugi put pre oko mesec dana. Dr rekao ujed komaraca, mada izgleda sasvim drugacije nego kada mene ujede komarac. Proslo posle desetak dana bez oziljka.

Sara je bila u kontaktu sa decakom koji je dobio boginje, zato sam i isla da proverim pre nekih dve nedelje..i tad su ti ujedi vec prolazili, ali jos se poznavali..dr rekla nisu boginje, neki insekt i to je to..
I aj dobro, rekoh proci ce, kad nocas jos novih 10-tak bukvalno, ne lici mi kao kad nas odrasle ubode komarac, nego bas ravna crvena flekica..a posle postane kao sitna bubuljica/tackica..
I na usima ima 2-3..smorila sam se, jadna beba..
Hvala na odgovorima..

Saly a jos jednom da proveris da nisu boginje?

Ja cu ovo moje dete da prebijem!!!
A pre toga babu mu koja ga je naucila da se ponasa ovako!!!
Nece da jede ako mu ne donesem nesto da se igra, pa posle 5 minuta baci i trazi novo!
I to tvrdoglavo odbija dok mu ne donesem njemu zanimljivu igracku!!!!

Pa prebila bi ga najradje majke mi!
Evo sad dreci u hranilici jer nece da jede a ja necu da izigravam debila!!!

Popizdela sam najstrasnije!!!!

..chichak, dajesh li mu da jede sam..?
..malo on, malo ti, zabava - a na temu ruchka.. :)

Apropo rucka. Junior vec neko vreme za "da umace". Krenuo je da umace keks u mleko kada je video da ja to radim samo sa kafom. Pre par dana je krenuo bas lepo, bez kapanja da radi. Pravio suprug pomfrit i umakao je u kecap, posle toga one kiflice sto sam pravila umakao je u dzem. Ima li neko ideju sta mogu jos da mu dam da tako jede. Izgleda da mu se svidja taj princip i bas lepo pojede.

Danas su nam stigle Bambino Mio visekratne pelene (all in one) i komplet gaca za odvikavanje. Prvi utisak je da su gace vece od Mother Care-ovih, pa ne znam da li ce mu uopste odgovarati :think:, i ove MC su malo povece, ali su ok. Pelene sam oprala bez omeksivaca, suse se, pa cemo ih sutra i isprobati. Idemo prepodne na plazu, taman da testiramo nove kupacke gacke.

kiflu ili hleb u pavlaku, pavlaka + krem sir razmuceno(da promenish ukus, krem sir se ne mozhe umakati) , kuvano zhumance + pavlaka ( dodje mu kao majonez) , ako jede krastavac, marendaj mu na sitno u pavlaku, mozhe I to ... znam da sam papagaj za ovo "pavlaka", ali ja Arminu trpam u sve, jer se uvek bojim da nece da dobije dovoljno mlechnih proizvoda ... a da 'prostite, i govance bi jeo umuceno sa pavlakom :zcepanje:

vecheras kazhe meni "kaaa" i namesti se da kaki, ja krenem da ga pitam 'oce li noshu(uopshte je ne konstatuje i ne sedi na njoj ni 2 sekunde) a on mi odmahuje prstom da zacutim, pa kad je zavrshio, doshao kod mene I rekao "piiii" ... da mu skinem "piii" pelenu ... jel ovo sad prapochetak javljanja za obavjanje nuzhde ... mozhda bude neshto preko leta sa noshom? Novkaaaaa !!!!

kiflu ili hleb u pavlaku, pavlaka + krem sir razmuceno(da promenish ukus, krem sir se ne mozhe umakati) , kuvano zhumance + pavlaka ( dodje mu kao majonez) , ako jede krastavac, marendaj mu na sitno u pavlaku, mozhe I to ... znam da sam papagaj za ovo "pavlaka", ali ja Arminu trpam u sve, jer se uvek bojim da nece da dobije dovoljno mlechnih proizvoda ... a da 'prostite, i govance bi jeo umuceno sa pavlakom :zcepanje:

vecheras kazhe meni "kaaa" i namesti se da kaki, ja krenem da ga pitam 'oce li noshu(uopshte je ne konstatuje i ne sedi na njoj ni 2 sekunde) a on mi odmahuje prstom da zacutim, pa kad je zavrshio, doshao kod mene I rekao "piiii" ... da mu skinem "piii" pelenu ... jel ovo sad prapochetak javljanja za obavjanje nuzhde ... mozhda bude neshto preko leta sa noshom? Novkaaaaa !!!!

:super: Znaci krenuo je javljati. Super da prepoznaje kada krece da kaki, Junior zna samo kada treba da piski, za kakenje cemo izgleda jos sacekati :(

Nema tu pavlake :sad2: jedino krem sir, ali super je ideja za zumance+krem sir. To je bas voleo u NS. Mada, tamo je tamanio i peceno jaje/kajganu/kuvano jaje, a ovde ni da primirise :besna:

:super: Znaci krenuo je javljati. Super da prepoznaje kada krece da kaki, Junior zna samo kada treba da piski, za kakenje cemo izgleda jos sacekati :(

Nema tu pavlake :sad2: jedino krem sir, ali super je ideja za zumance+krem sir. To je bas voleo u NS. Mada, tamo je tamanio i peceno jaje/kajganu/kuvano jaje, a ovde ni da primirise :besna:

Pa gde ode crna ti? :zeek::pljus: ... ako nadjesh onaj grchki jogurt, on je bash gust, probaj njega :zag:

Saly a jos jednom da proveris da nisu boginje?

Ja cu ovo moje dete da prebijem!!!
A pre toga babu mu koja ga je naucila da se ponasa ovako!!!
Nece da jede ako mu ne donesem nesto da se igra, pa posle 5 minuta baci i trazi novo!
I to tvrdoglavo odbija dok mu ne donesem njemu zanimljivu igracku!!!!

Pa prebila bi ga najradje majke mi!
Evo sad dreci u hranilici jer nece da jede a ja necu da izigravam debila!!!

Popizdela sam najstrasnije!!!!

Identicno kod nas. I ja moram da glumim budalu i da ga animiram da bi jeo. Isto ga naucila baba.
Nekad se desi da ga lako zainteresujem, a nekad dreci jer ja ne mogu da pogodim sta hoce ili ne dam to sto je naumio (jednom je urlikao jer mu nisam dala cekic za meso).
Jedno vreme sam imala neku veliku limenu kutiju pa u nju natrpam svasta (narukvice, kesice nes kafe, stapice za usi, stipaljke, tako makar sta) i onda iz nje vadimo pa redjamo pa vracamo nazad i tako dok ne zavrsi rucak. Onda baca dole i vice "duuummm" a ja vracam.
Obozava da baca stvari...bas me interesuju vasa iskustva, koliko je ta faza trajala? Voli taj zvuk kad nesto lupi o pod, ima komsije da odlepe od nas.

Jede sam nekad, nekad nece, kako-kad :roll: smor zivi to hranjenje :roll:

..chichak, dajesh li mu da jede sam..?
..malo on, malo ti, zabava - a na temu ruchka.. :)

Dajem ponekad... kad on pokaze da hoce... uglavnom nece...
Ali zato on svo vreme muti i mene hrani kobajagi, pa mi pravi sok itd... :)
Legao je bez vecere. :( samo par kasikica je pojeo.

Cran, sve isto. Identicno!
Ja se jezim jer sam lepo naucila i vaspitala dete. Sedne i jede.
A oni ga sve pogresno uce!
Moja sveki samo mu trpa hranu, i jos kaze:"Evo ti dam igracku, a ti otvori usta!" ja sam bila sokirana
Pa moja mama koja je izjavila:"Ja njemu pustam baby tv, i on nece da gleda ali naucicu ja njega!" sokirana opet
pa sok cim ujutru oci otvori, to moji rade
a svekar i svekrva kupuju cok.mleko i daju + bananice
ma uzas!!!

мислим да не треба анимирати децу док једу
и нека једу за столом, већ са годину дана нек лепо седи у правој столици
и док једе--једе
чим прекине завршио је нема ништа до следећег оброка изузев воћа

Evo se jutros probudio, gladan!
Nocas se budio i plakao , ja mu dala malo vode i nastavio. To je inace prvi put od kako se rodio da je popio vode u toku noci. Nit sam ja nudila nit on trazio.
Ali mi bilo zao, sve se mislim mozda je gladan, pa hocu li mu dati da jede, ali rekoh gde cu u sred noci, evo mu vode.

Elem, jutros u 7 evo ga ko bela lala.
Jesi gladan? Mase glavom levo-desno(to znaci Ne), ja kazem Dobro! (sad je u fazi da je sve Ne :roll: )
Posle dva minuta pitam ponovo a on ce usnama da cokce... ahahahah...
A mislim se ogladnela guza...

Ispekla sam mu dva jaja, pojeo je sve bez ijedne igracke, nista na stolu!
Jos malo hleba i solju jogurta! :)

Jeste on pokusao posle jaja da trazi viljusku, ja ne dam, on pocne da dreci,, ja lepo kazem ne... i prestane (posle par minita )

Ma za dva dana bi ga vratila u normalu ali me matorci rasturise!

мислим да не треба анимирати децу док једу
и нека једу за столом, већ са годину дана нек лепо седи у правој столици
и док једе--једе
чим прекине завршио је нема ништа до следећег оброка изузев воћа

tako nekako i ja kontam
sad mu je stolica za hranjenje kraj naseg stola i tu jede
posle planiram, jer sam tako videla decu u svom okruzenju, da ga postavim lepo sa nama za sto, u normalnu stolicu, kad bude sedeo sam i bio 'velik' decak, tamo posle godinu i po verovatno :)
i da copa sam, pa sta ubode :D hahaha
al su mi lepi planoviiiiii, jos samo da se obistine :D

..jaksha josh uvek bolestan..
..T mu sama skache i pada, bez lekova.. :confused:
..bole ga ushne shkoljke, vrele su i crvene,
zali se da ga boli vrat sa jedne strane pozadi,
a pojavljuje mu se i nestaje osip koji izgleda kao da ga je ozarila kopriva.. :confused:
..nasha dr radi tek sutra, ostali ne primaju nikog osim povreda i alergijskih gushenja.. :neutral:

Back