Deca 1-3 godine (toddlers)

Identicno kod nas. I ja moram da glumim budalu i da ga animiram da bi jeo. Isto ga naucila baba.
Nekad se desi da ga lako zainteresujem, a nekad dreci jer ja ne mogu da pogodim sta hoce ili ne dam to sto je naumio (jednom je urlikao jer mu nisam dala cekic za meso).
Jedno vreme sam imala neku veliku limenu kutiju pa u nju natrpam svasta (narukvice, kesice nes kafe, stapice za usi, stipaljke, tako makar sta) i onda iz nje vadimo pa redjamo pa vracamo nazad i tako dok ne zavrsi rucak. Onda baca dole i vice "duuummm" a ja vracam.
Obozava da baca stvari...bas me interesuju vasa iskustva, koliko je ta faza trajala? Voli taj zvuk kad nesto lupi o pod, ima komsije da odlepe od nas
.

Jede sam nekad, nekad nece, kako-kad :roll: smor zivi to hranjenje :roll:

nama parket propao zbog te faze :lol:
ko sta radi, ja samo kukam o parketu, al dusa me boli :lol:
identicna situacija je bila kod nas, ali u mladjem uzrastu, prstao je da baca stvari pre prvog rodjendana. ja sad samo zagledam fakin parket iz svih uglova i kukam.
inace, on nece dqa jede sam, posebno prstima, ne voli kad se uprlja-isto kao I stariji brat.
hranjenje ne traje dugo, uglavnom se nicim ne igra, ali u poslednje vreme capi moj telefon I samara talking toma :lol:

..jaksha josh uvek bolestan..
..T mu sama skache i pada, bez lekova.. :confused:
..bole ga ushne shkoljke, vrele su i crvene,
zali se da ga boli vrat sa jedne strane pozadi,
a pojavljuje mu se i nestaje osip koji izgleda kao da ga je ozarila kopriva.. :confused:
..nasha dr radi tek sutra, ostali ne primaju nikog osim povreda i alergijskih gushenja.. :neutral:
јао, намучи се дете
надам се да ће брзо оздравити и бити онај стари Јакша

581901_581866568512844_1028525213_n.jpg

:)

..ved, on je super, malo se uspori i zasjaje mu se ochi kad mu skochi T, po svemu drugom niko ne bi rekao da mu neshto fali.. :)

ja ne shvatam u cemu je problem, sada je svako dete koje ide u vrtic vise bolesno nego sto nije,
a cini mi se da nije tako bilo kada smo mi isli :confused:

..chini ti se.. :)
..sa koliko god godina krenuli u kolektiv prvih nekoliko meseci je ovako..
..korak napred, dva koraka nazad.. :lol:
..ja sam se nadala da ce proci lakshe sa tim poshto je prolece a ne jesen, ali ovo prolece je van kategorije.. :roll:

a kako izgledaju zausci kod decaka, msm znam klasicne simptome, onako skolske, al jel mogu biti zausci?

..palo mi je na pamet, googlala sam, ne lichi mi na to..
..nisam nikad uzivo videla zaushke, a svoje ne pamtim..

Preventivno pitanje:
Jel ovo dovoljna kolicina hrane za dete od 15 meseci:

Dorucak:
2 jaja+malo hleba+150ml jogurta

Uzina:
1 banana+150ml cedjene narandze

Rucak:
260g meso+ povrce(to ce danas dobiti-sve se bojim bice malo)

Uzina:
1 jabuka+1 kruska+plazma

Vecera:
Griz
(veceru mi brljavi zadnjih dana, muka ziva)

Jel ova prepodnevna uzina malo?

- - - - - - - - - -

I mleko uopste ne pije
Nece nema sanse.
Doduse sisa... ali bilo bi lepo i mlekce da pije

Preventivno pitanje:
Jel ovo dovoljna kolicina hrane za dete od 15 meseci:

Dorucak:
2 jaja+malo hleba+150ml jogurta

Uzina:
1 banana+150ml cedjene narandze

Rucak:
260g meso+ povrce(to ce danas dobiti-sve se bojim bice malo)

Uzina:
1 jabuka+1 kruska+plazma

Vecera:
Griz
(veceru mi brljavi zadnjih dana, muka ziva)

Jel ova prepodnevna uzina malo?

- - - - - - - - - -

I mleko uopste ne pije
Nece nema sanse.
Doduse sisa... ali bilo bi lepo i mlekce da pije
moja sa skoro 3 godine ne moze toliko da pojede

260 g mesa pojede?
ja pojedem manju sniclu zeno :lol:
p[ogotovo sto ima i povrce pored...

- - - - - - - - - -

e, da novka moguce da je sarlah
pogotovo sto streptokok hara ko lud

U našem kraju se pojavio šarlah, vać troje dece iz vrtića ga ima, pojavi se osip kao koprivnjača i još poneki simptom, može a ne mora. Leči se panklavom, kažu. Možda je to Novka ?

..evo izguglah i to..osip nije kao kod sharlaha (hrapav, gust, nestaje na pritisak)
vec kao da je neko oshtrim noktima (kao bebe male shto imaju) zagrebao kozu - odignuto polje malo svetlije od okoline, jasnih ivica..
i nestaje sam posle desetak minuta..
..meni najvishe lichi na ujed, a znam da nije, nemoguce je da jedna buba napravi toliko tachki istovremeno,
pregledala sam ga detaljno, promenila sve shto je imao na sebi izmedju drugog i treceg talasa osipa,
ili na neku wierd alergiju, mada nishta novo nije pojeo danima, niti smo neshto menjali u okolini..
..gledala sam i osip od T, ni na to ne lichi.. :lol:

..od jutros je imao samo jedan kruzic, sa zadnje strane butine, 4-5 tachki i crvenilo oko 5cm u prechniku..nestalo za nekoliko minuta..

..chini ti se.. :)
..sa koliko god godina krenuli u kolektiv prvih nekoliko meseci je ovako..
..korak napred, dva koraka nazad.. :lol:
..ja sam se nadala da ce proci lakshe sa tim poshto je prolece a ne jesen, ali ovo prolece je van kategorije.. :roll:

..palo mi je na pamet, googlala sam, ne lichi mi na to..
..nisam nikad uzivo videla zaushke, a svoje ne pamtim..
ovo je tacno
pa ja kad sam pocela raditi sa bolesnom decom, dva meseca sam bila bolesna ko ker, dok nisam prelezala sve ono sto su oni vukli bez ikakvih problema
zato sad imam imunitet ko konj jbt :D
vec tri godine mi niko nista ne moze :mrgreen:

cicak, on jede ko odrastao covek, nije ni cudo sto nece da vecera
ja toliko ne jedem covece
nekad za nas dvoje odraslih imam mesa toliko koliko ti njemu malom das
meni je previse to hrane, sta znam....

..chichak, koliko chesto jede jaja..?
..ja za moju dvojicu isprzim tri kom, jednom nedeljno, pojedu ih josh koji put u drugoj hrani
(palachinke, pite, proje, kiflice, pohovano, chorbe)..

Jeo je svaki drugi dan po dva za dorucak,
Dok sad nismo otisli na kontolu pa nam ped aler. rekla da smanjimo malo.
Puno je to!.
Muz i ja smo racunali, jeo je u proseku 3-4 puta nedeljno, sad 2 puta .

Ljudi nisam mislila 260g mesa, vec imam kasicu od 260 grama (junetina+povrce), danas muz doneo i nesto mi se ne kuva, pa se mislim da mu to dam,
moze jedan dan i kupovne da jede. (nego se ja sokirala kad sam videla da je doneo dve male od 130g, rekoh sto male? To nasem detetu nije na zub), a on me ubedjuje da je sasvim dovoljno 260g za rucak!

moj jede jedno jaje nedeljno klot, plus sto pojede u hrani. i to subotom, to nam je dan za jaje, a nedelja za palentu. tako bilo i sa velikim, nemam pojma zasto :lol:

Junior ne jede jaje. Jeo je kuci i bas je voleo do jednog trenutka, ali od tada ne jede ni kuvano, ni jaje na oko, ni kajganu. Ne znam zasto? Isto spremam. Ja mu jaja dajem u proji, palacinkama itd. ali tako da stavim npr umesto dva jaja tri ili cetiri.

Ne znam sta se desava danas sa njim?!

Ustao u 7,
U 10 ga uspavam na siki, probudi se za 20 minuta! (taman ga spustila u krevetac)
Sad vidim trlja oci, ponudim siku, zaspe za dve sekunde. Muz ga odnese u krevetac, i on se ladno ustaje,
Eno ga u krevetcu peva li peva...

Ne znam sta mu je danas

Back