Deca 1-3 godine (toddlers)

13 ti kosta ukupna usluga, a ti placas nekih 70 i nesto %
sto mu dodje tih 9700, ostatak placa grad
a mozes da umanjujes ono, podstanari, stambeni kredit itd

mi smo juce uzeli slike iz vrtica, posto vaspitacice slikaju decu pa mozes da uzmes da prebacis slike
odusevila sam se kad sam videla sta sve rade sa decom
ali odusevila
i crtanje,i pevanje i igranje i svasta nesto
pa kako klopaju sami, a jedan mali zaspao za stolom
pa svi polegali na pod pa ih slikali, znaci preslatki su...

..bas sam zadovoljna vrticem, a vidim da je i Ivan bas veseo posle vrtica

hehe, jexi, moja tetka je vaspitacica, pa sam cesto gledala fotke
vaspitacice, bar ona, su izuzetno kretaivne, odusevim se sta im sve padne na pamet, sta sve rade....
dobro, za to su se i skolovale :)
verujem da su imale gomilu nekih kreativnih predmeta.... dobro ne bas gomilu ali neke ideje su pokupile na nastavi :)

i ja bih volela da mali ide u vrtic cim se zaposlim, trazicu posao oko njegove godine
ne bih volela da ga cuvaju baba i deda
msm, nemam nista protiv baba i deda, ali mislim da je deci mesto medju decom....
a pri tom i rade svasta nesto i osamostaljuju se, druze se sa drugom decom
dan s babom i dedom ne bi bio takav definitivno

Meni je ovako super
on je u vrticu od 8-15h, pa ga baba i deda pokupe
i cuvaju ga dok mi ne dodjemo oko 17h sa posla
tako da provodi vreme i sa decom i sa njima, a moram da priznam da su i oni kreativni, deda narocito
sta sve smisli i cime ga zabavlja i kakve su to price, pa ne biste verovale
a mali upija kao sundjer
nije ni cudo sto obozava dedu

za cipelice
mi smo prve cipelice uzeli Piccoli, neke nasa proizvodnja iz Bele Palanke, i bile su sasvim ok
a 2800 kostale
zimske sam mu uzela Pavle, cicibanke smo dobili u dva navrata od moje jetrve, ona voli marku il da crkne
cicibanu je ostalo samo ime, od kvaliteta ni K, tako rekao ortoped mom bratu kad su vodili Janu
kaze "ili pavle ili markos"

E hvala vam do neba, ovo shto nahvaliste vrtic , mene hvata plach kad pomislim kako ce i shta bez mene, a konkretno me i ovako ne vidja po ceo dan :sad2:... mi smo se lomili, shta da radimo, puno puta sam pisala da ce ga sveki chuvati do skoro trece godine, ali vidim da njemu nedostaje drushtvo, fasciniran je decom i na tv-u, pricha im i peva ... pre neki dan bila mi tu kuma sa njnim malim od 5 god, Armin je bio van sebe od srece, odneo mu svoju knjigu da mu pricha ... a to je kod njega bash neki znak prihvatanja ... tako da smo na kraju odluchili da ga upishemo u vrtic ( mislim da ce on biti jaslice, ili se varam? ) 30tog septembra ce puniti 2 godine ( :eek:) ... samo nemam pojma da li je vec konkurs u toku, dobila sam razne informacije, na sajtu Radosnog detinjstva nema ni I od informacije ... ako neko neshto zna, hvala unapred

birice, vrtic je vrh :)
jasle su do trece gfodine
s tim sto ide od marta ....deca rodjena u januaru i februaru idu u stariju grupu...tipa, ako puni u januaru 2 i u sledecem sept. krece, ne ide u jasle nego u vrtic

a konkurs bi trebalo da je u maju
i ti tamo upises na prijavi, mesec koji ti odgovara da krene

Dunja je budna od pet,a ja ne znam kud teram.:dash:

Zenske,juce napunih 27 god...,al sam bila i kod zubara:sad2:,vadio mi zivac pa sam bila sva utrnula od anestezije i glava me bolela ostatak veceri...ali mm je malo popravio stvar.:zper:

A da,prve cipelice Ciciban,ja sam prezadovoljna.Kozne,lagane,ma divne.7500 DIN :dash:.
sAD IMAMO pAVLE,I ONE SU SUPER.

Dunja je budna od pet,a ja ne znam kud teram.:dash:

Zenske,juce napunih 27 god...,al sam bila i kod zubara:sad2:,vadio mi zivac pa sam bila sva utrnula od anestezije i glava me bolela ostatak veceri...ali mm je malo popravio stvar.:zper:

A da,prve cipelice Ciciban,ja sam prezadovoljna.Kozne,lagane,ma divne.7500 DIN :dash:.
sAD IMAMO pAVLE,I ONE SU SUPER.

Srecan ti rodjendan zence, i da si nam vesela i srecna i sa zivcem i bez ;)
:zag:

Majo, želimo ti sve najlepše!:zag:
Paka ima kijavicu, 3 puta je išao u igraonicu i evo odmah ga je uhvatila. Nije mi jasno zašto mame dovode bolesnu decu u igraonicu. Kada smo bili na otvaranju jedna je dovela dete koje je bilo slinavo i sve vreme mu je brisala nos i jurila ga po igraonici sa maramicom. Razumem da roditelji nekad moraju bolesno dete da odvedu u vrtić jer ga nemaju kome ostaviti, ali igraonica nije obavezna, ako je dete bolesno neka sedi kući. Kako bi sad bilo da ja moje dete odvedem da slini tamo po lopticama!?:dash: Svakakvog sveta ima, bas sam odlepila.

..ja pravim neshto slichno kao onaj namaz iz vrtica, tuna, 2 kuvana jajeta, pola male glavice luka, malo majoneza, malo pavlake..
..to bude doruchak za mene i njih chetvoro, ne verujem da bi se rasteglo i za tatu :) ..veliki to pamte iz vrtica i bash vole, mali nisu fascinirani ali jedu..

- - - - - - - - - -

..e da - jedu i sa testeninom, 1 konzerva ribe, jedna crvenog pasulja, 1- 1,5 pavlaka i kesa testenine..
..tako i vishe vole..

ja bih ovako sa jajima, pavlakom i majonezom, ali nekako mi je luk previse. valjda zato sto ga ja ne volim.
moje dete je od vikenda i temperature nepodnosljivo. razdrazljiv, kenjkav, histerican ako nije sad i odmah i po njegovom. na svako ne ili naznaku ne podivlja, odmah plac bez suza i kukanje. i dalje trpa sve i glodje skroz u kraju usana, siguno idu zubi

ja bih ovako sa jajima, pavlakom i majonezom, ali nekako mi je luk previse. valjda zato sto ga ja ne volim.
moje dete je od vikenda i temperature nepodnosljivo. razdrazljiv, kenjkav, histerican ako nije sad i odmah i po njegovom. na svako ne ili naznaku ne podivlja, odmah plac bez suza i kukanje. i dalje trpa sve i glodje skroz u kraju usana, siguno idu zubi

Ovako i kod nas...:dash:

A gledala sam u zube kad dreci i nema nista...

Ja sam davala tunjevinu sa ajvarom, ( i ja je tako jedem)
posto mali voli ajvar, pa ga guram gde stignem
a davala sam i sa pavlakom i krem sirom

juce kad sam se vratila sa posla, mali se smeje trci u susret, "mama cao, gde ci..."
pa me uhvati za ruku, led ledeni a on "PEC!"
posle mislim, pa sta reci kad je hladno, majku mu :think:
kad je vruce pec :zblesav:

Back