Deca 1-3 godine (toddlers)

Joj ljudi kako sam se iznervirala večeras. :(
Skidam Pedju, kad na laktovima ekcem, i to na vise mesta.
Na jednom laktu na 4 mesta na drugom na 3, ali bas onako veliko i kao da se siri, nije bas ko zrno graska, nego vece.
Crveni se, hrapavo.
U momentu sam htela zaplakati, majke mi.
Pa ebem mu misa, od cega sad.
Nista mu novo nisam uvodila. :cry:

Resila sam da ga vodim na test, za mleko i jaja, onaj redovan, iz krvi, ili kako već rade.
Sem toga ostaje kucna prasina.
Danas ceo dan puže kod mojih, mama je oribala sve pre nego ćemo doći ali ipak,
ne mogu ni ja ovde kod mene sve da očistim sterilno, niti želim.
A opet ne želim ni da mu izlazi ekcem.
Bas sam skenjana, i tužna. :cry:
I nervira me mm koji sve to shvata olako, kao ja preterujem, kakvi testovi.
A detetu ruke buknule.
Pa jel treba da čekam da se proširi na celo telo da bi nešto uradila. Ne razumem.

Nisam uslikala, ali to crvenilo se na jednom prevoju lakta javilo tačno na onom delu,
gde se koža podlaktice dodiruje sa kožom nadlaktice.
Ne znam kako da vam objasnim.
Kao kad npr.savijete ruku u laktu, i dugo držite, kad ispravite, onaj deo kože koji je bio jedan na drugom je beo.
A na obodu tog dela se njemu crveni.

Izvinjavam se što davim.
Samo se nadam da neko ima sa sličnim iskustvom.
:aha:

Poenta mog objašnjavanja je taj deo na kom izlazi ekcem.
Jer moja mama misli da je možda od prašine, kaže da je taj deo najbliži podu,
to je prevoj, možda se oznoji taj deo pa u dodiru sa prašinom, jer non stop puže,
reaguje.

Ali šta je onda sve ono okolo?

I noćas je spavao u nekoj sintetičkoj pidžamici, cele noge i ruke su išle do sintetike.
Ebo me pas kad sam mu to i obukla.
To je neka zimska, koju skoro nikad ni ne oblači,
i kad mu obučem, nikad ne ide do tela

Ja sam imala sa mojom bebom, nije dugo trajalo ali sam momentalno izbacila kupke, kupala sam ga u cistoj mlakusnoj vodi sa malo maslinovog ulja, kratko. Zatim ga nezno ali detaljno brisala i prevoje mazala pantenol kremom, nasom iz Srbije. Kremu sam nanosila i po nekoliko puta dnevno i ubrzo se sve povuklo, mozda je nekoliko dana trajalo. On je tada imao nekih 4.5-5 meseci.

Od tada, sve do septembra nije nikada vise imao ekcem, ali krajem septembra pocne polako na levom obrazu da mu se pojavljuje pecatic, izbacivali i jaja i citruse i nista. Pantenol po malo pomagala ali nikako trajno da nestane. Nigde na telu nema samo tu na obrazu i nije strasno, ne cese, ne peruta se, ali nekada se zacrveni malo vise a primetili smo da je najgore kada ga kupamo. Ovde je voda uzasno puna kamenca a i hlora. Odlucila sam da dete kupamo samo jednom nedeljno, a svaki dan mu peremo guzu, noge, lice, vrat i rucice. Kupimo tu famoznu Mustelinu uljanu kupku koju mnogi preporucuju a ja sve nesto okolo kupujem nikako nju, i kupimo Mustelinu kremu za lice i telo, isto iz linije Stelatopia koja je namenjena bas kozi sa ekcemom. Jednom je okupan i namazan tom kremom i sutradan je nestalo! Mazem mu svako jutro i vece lice kremom i zaista sam prezadovoljna.

Ne poznajem ovde ni jednu bebu da nema ekcem u blazem ili nekom ozbiljnijem obliku, bez obzira na to da li su nekada ispoljile neku alergiju ili ne, ne znam zasto je to tako. Redovno mazi i ne zapustaj, to ne prolazi samo od sebe, a vrlo je moguce da mu smeta sintetika. Nadam se da ne koristis omeksivac kada peres bebin ves.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ehhhheeeeejjj Yulooooo!!!! :zag: .... gde si ti draga?

Armin danas zavrshio sa kupinama i nishta ! Ja josh ne verujem! :super: ... sad cu par dana pause, pa polako ostalo da vidimo shat I kako ce biti ... :lol:

Chichak, nisi nishta novo uvela? A mleko? To je jedna kurvanjska namirnica (nek' mi gospon' dame ne zamere) ne mora odmah da se ispolji intolerancija, reakcija, mozhe chak dosta kasnije ... odvedi ti njega na onaj test iz krvi, to ti je koliko toliko najsigurnije ...

ja nikako da odem sa Arminom, 'ebeni posao me shebao, ali moracu mu odraditi, jer ako ga dam u jaslice, moram imati papir od dr da ne sme neshto da jede ... a kako sam gledala onaj njihov jelovnik, mnogo sam se razocharala ... nishta tikvice, brokoli, svezhi zachini ... ali zato ima 2 puta pasulj i otvorena sarma ( ma shta to znachilo ) i plazma :roll: ... 'ebela ih ona u goozicu ... uzhina: pomorandzha ... :dash:.. moje dete 10 minuta posle toga ima da ih urnishe jer ce biti gladno :dash:

Birice, jedino to ebeno mleko.
Ali vec dve nedelje ga koristimo i nisam videla da je reagovao.
Mislim, taj deo na laktu je bio skoro uvek suvlji i nekad se zacrveni.
A veceras bas buknulo :(

Izbacujem ga koliko sutra. Sve mlecno. Joj sta cu mu davati, obozava jogurt i kasice sa mlekom. aaaaa!! :besna:
Kako li ce opet hteti onu bljutavu alernovu... :(

Cicak, nije ta emolijentna, mada sam htela nju ali sam ovu greskom pokupila sa police, ali mislim da je to to u sustini. Ovo je nesto navodno novo.

http://www.vitalya.fr/mustela-dermo-pediatrie-stelatopia-baume-relipidant-p-3915.html

I da, Birica je nazalost itekako u pravu, alergijska reakcija u vidu ekcema se najcesce i javlja tako nekoliko nedelja po uvodjenju problematicne namirnice. Lako ces sve to ispitati, ne ocajavaj, jer mozda uopste nije to u pitanju. Izbaci sve mlecno i sacekaj 2-3 nedelje, tretiraj ekcem kremama i kada se povuce pokusaj ponovo sa mlecnim i prati, ako se ekcem pogorsa i pored redovne nege, onda pravac kod alergologa, tek da znas tacno na cemu si.

Sve to prodje, ne sekiraj se, jer i ako ima alergiju ona je blaga i brzo ce je prerasti, samo strpljivo.

Pozdrav Birice :cao: Evo, ja nasla malo vremena pa navratila, uglavnom sam ceo dan aktivna oko klinca i njegovih aktivnosti i potreba pa za net ni nemam nesto vremena. Kako tvoj malac, jel prerastao on njegove alergije? Ovo moje jede sve poodavno vec, jos mu samo jagode, kikiriki i pecruke nisam davala, sve ostalo jede.

Kožne bolesti najčešće predstavljaju neki unutrašnji problem. Te kreme i kupke pomognu samo ako se iznutra reguliše ono što ne valja. Kod odraslih, ekcem je često pokazatelj nekih oboljenja pluća, bronhija, uopšteno disajnih puteva. Da li je to sve u redu ?

..nemam pojma.. :) ..evo jaksha josh nije udvostruchio, sa tri pune, a nece ni skoro, bar josh godinu-dve.. (rodjen sa 56cm)

jopj, nismo se razumeli :D
ja to tako zakukumuljeno objasnila :D
cek da pokusam ovako, citala negde, da npr, ako je decak sa pune dve godinice visok 96, tio znaci da ce u odraslom dobu biti visok (2*96) 192
ili devojcica je sa 18 meseci visoka 84, u odraslom dobu ce biti visoka 168

bas me zanima koliki ce prle da bude :)
mislim sa godinu, dbve
kako su rasla vasa deca?
pre par dana ga izmerimo a on dva cm od kontrole vec narastao, a kontrola nam bila pre 15 dana
jel staju nekada, msm s intenzivnim rastom
citala da zimi kao manje izrastu, a evo sad sa 5 meseci i desetak dana, on je narastao 20 cm, rodio se sa 48 :eek:
pitam se kako to ide, jel nastavljaju tim tempom ili?
najvise me zanima novka, jer su njeni momci visoki :)

ajde ajde
znam ih kolko hoces, mislim muskaraca, posto se uglavnom s njima i druzim, i nsikih i visokih i prosecnih i svi su mi dragi i super ljudi
ej bre, rodjeni ujak mi je bas bas ali bas nizak covek
pa je u svoje vreme zario i [palio
a i sada trckaraju za njim :eek:

Kožne bolesti najčešće predstavljaju neki unutrašnji problem. Te kreme i kupke pomognu samo ako se iznutra reguliše ono što ne valja. Kod odraslih, ekcem je često pokazatelj nekih oboljenja pluća, bronhija, uopšteno disajnih puteva. Da li je to sve u redu ?

Sve ok.
Cudi me i jer niko od nas nije imao alergije.

Boki, to sam i ja cula, ali nesto i ne verujem u to.
Medo je zastao sa rastom, bas zimus, mislim raste ali ne naglo kao u pocetku.
Kod njega sve stalo i kg i visina. Doduse i mi smo niski, nema na koga da bude visok.
Ja 165 mm 175
Porodica patuljaka ahahahhaha

'Ladno sam sada morala po radosnicama da tražim visinu moje dece kao dvogodišnjaka. :zeek:

LM, stariji, koji valjda više ne raste je sa 2 godine bio 91cm visok, a sada je malo i prešišao to dvostruko. Nismo ga merili skoro :), ali visok je 185 - 186cm. Mlađi je kao dvogodišnjak bio visok 87cm, trenutno je taman na duploj cifri, ali on još uvek raste. Ima 16 godina.

Back