Deca 1-3 godine (toddlers)

Srecan rodjendancic i od nas! Saljemo vam poljupce, dugo nas nije bilo. Sad kuckam sa posla pa šta bude!
Vratila sam se malo unazad pa pregledala slicice, mnogo su vam medena decica. Evo i nas, malo je stara, posto sad ima novu frizuru-kratku, pravu musku.

DSCN9881.jpg

moje dete uopste nece da se igra sa igrackama koje ima, sve drugo u kuci mu je interesantnije. kad vidim fotke vase dece kako lepo sede na podu okruzeni igrackama, place mi se. moram da skinem jednu s telefona da vidite cime se igra.
htedos da vas pitam da li je moguce da mu sa malo jace od 19 meseci zilaze petice? gura flasicu skroz levo i grizze, grize, grize. nocima kuka i place u snu, izuzetno je nervozan. za vikend imao temperaturu dva dana, od juce osip. roseola, ako se ne varam?

moje dete uopste nece da se igra sa igrackama koje ima, sve drugo u kuci mu je interesantnije. kad vidim fotke vase dece kako lepo sede na podu okruzeni igrackama, place mi se. moram da skinem jednu s telefona da vidite cime se igra.
htedos da vas pitam da li je moguce da mu sa malo jace od 19 meseci zilaze petice? gura flasicu skroz levo i grizze, grize, grize. nocima kuka i place u snu, izuzetno je nervozan. za vikend imao temperaturu dva dana, od juce osip. roseola, ako se ne varam?

Ovo sam i ja htela da pitam
posto Ivan ne vadi ruke iz usta i glodje sve sto dohvati
pitala sam komsiju zubara, kaze da po nekoj semi petice mogu da izbiju izmedju 18-24 meseca, ali da kao i svuda,i tu postoji odstupanje od seme...

ja sad nasla na netu 19-30 meseci. moracu da zagledam malo bolje kad se rasplace :D
evo kako i cime se decak igra. malo rastura, pa onda uzme i cisti :lol:
Pogledajte prilog 278028Pogledajte prilog 278027

Kod nas je ista situacija. Zanimljivi su leci iz sanduceta, plasticne flase (ja uguram makarone, u drugu alufoliju, u trecu masl ulje+vodu, u cetvrtu bebi-sampon i sok od visanja za boju, u neku vatu, vodu cisto da mu bude zanimljivije), varjace, wc papir, ubrusi, salvete, cipele, karte.... Ja sam mislila da je to specificna Juniorova osobina, ali izgleda da je to normalno.

U gostima se igra dugo sa igrackama, ali itamo su mu zanimljivije "stvari iz svakodnevnog zivota".

Svim slavljenicima srecan rodjendan :vatromet:

Cekamo slike :ceka:

moguce je
Irini su krenule
sa 12 m cetvorke i rasle 6 meseci i odmah posle toga krenule i petice(mozda je bila pauza mesec dana)
isto su dugo nesto izlazile, al nama su cetvorke pravile muku nocu...petice nismo osetili ...mozda malkice par puta kao nesto al nista strasno

Joj nama rastu sve cetiri cetvorke i ne da mi ni da pipnem.
Nocu se budi i kenjka, kuka... e sad dal zbog zuba ili sto mu izbacujem nocne podoje nemam pojma...
Zmam samo da ga mazim i ljubim i na meni zaspiva svako vece, posle legne izmedju nas, i kad krene akcija prevrtanja i sedenja(moje dete spava i sedeci), mm i ja okrenemo ledja pa udaraj do mile volje... samo ga drzi uvek neko za nogu ako krene dole da ga dovuce nazad...

Pedja obozava gde god smo mi... tu je i on...
Vesto je savladao silazenje na stepenicu izmedju kuhinje i d.sobe... dodje do stepenice, doziva da ga neko spusti, ako vidi da ne reagujemo, legne i polako i oprezno se spusti... Srecom pa je oprezan do bola... :)

Ovih dana je naucio, kad ga pitamo kako kaze kuca, on odgovara:"Av av"(to vise zvuci: Au au) ;)
Dok kuvam, dodje do mene, uspenje se i samo pruza ruke...
Naucio je da sam pije iz flasice...
I samo pici levo desno... ako slucajno ne zatvorimo vrata neke sobe, eto ga u sekundi tamo... otvara fioke i sve vadi i baca...
Juce krenuo da se penje na stepenice, a moj ludi tata kaze:"Vidite deco, on ode gore." sa sve osmehom. Sta ode gore, ja ga ucim da ne sme a matori se smeje... :roll:

Kako spremate jagnjetinu deci?
Ja iseckala.malo parce sitno i eno kuva se. Ne znam.koliko dugo?
S kojim povrcem je lepo?

Jeste obuvali deci cipelice dok su prohodavali ili ne?
(ja se borim sa ovim mojim smorovima, stalno ga obuvaju u cipelice) a ja mu navucem samo debele zepe... sizim od njih

Imam jos milion pitanja ali ne mogu da se setim... dok stignem.da kuckam sve zaboravim. ;)

Evo: (a vi pisite kad imate vremena)

Jel se vodite piramidom ishrane?
Jel Vam se dete pravilno hrani?
Kako Vam izgledaju obroci?

Meni se cini da medo ne jede dovoljno zitarica(moja greska naravno), a u piramidi su one osnova.
Zitarice ne svaki dan. Hleb recimo svaki drugi. Testo jos nismo poceli(zbog jaja), rizu uopste. Ne znam sta jos tu ima?
Povrce i voce jede svaki dan
Meso i ml.proizvode svaki dan
Masti, slatkise itd.to ne jede. Sem vocnog jogurta, koji ima secere.

Koliko uspevate da sprovodite tu pravilnu ishranu?

Kako kontrolisete unos ml.proizvoda(mleka ako sisa), citam da ne bi trebalo preko 500ml, zbog vezivanja gvozdja

Jooj Čičak sto je sladak, dugo nisam gledala slike, sve mi u glavi ona bebeća sličica od pre!
Kvinsi, ne samo što su nam deca rodjena istog dana, nego se isto i ponašaju. Moj samo vadi iz fioka-neke plastične posudice, brisko je omiljena igračka. Ima svoj mali plastični alat za igru, ali najviše voli pravi tatin alat. Od njega ne možeš ići u kupatilo, odmah ulazi, penje se na malu stoličicu na kojoj stoji dok pere zube i uzima čašu u kojoj stoje četkice, otvori slavinu i sipa vodu i sve viče -ooopaaaa, oooopaaa. Nekad se sav pokvasi dok se okrenem. Pre dva dana nam se u zgradi otvorila igraonica, pa sad ne izlazimo iz nje. Baš mi je spas za ovo ružno vreme. Na otvaranju je bilo i posluženja i naravno da je Pavle odmah tražio da jede kiflice i ostale djakonije. Juče kad smo otišli, a na stočićima nije bilo ništa protestovao je rečima- Aaam, aam-nema!

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 278051

..jedva pronadjoh sliku sa koje je moguce kropovati drugare, a da se vide i jaksha i torta.. :)

Vidi ti njega kakav je momčić! :heart:

Back