Deca 1-3 godine (toddlers)

Novka extra je torta, jesi sama pravila?

ZD, nema slike torte. ;)

..nisam, poruchujemo godinama kod iste zene.. :) ..sad nismo imali ideju za temu, nishta mu nije narochito bitno
poslednjih meseci, pa smo trazili obichnu veselu bebecu tortu.. :)

..ja sam pravila sve ostalo (osim pechenja :) )..

IMG_1863a.jpg

..obratiti paznju na ukras na naslonu matijine radne stolice, nastao brzinom svetlosti izmedju dva aleksejeva prolaska pored nje, dok je okolo bilo 15 ljudi.. :roll:
..udavicu ga.. :neutral:

Trebalo je da naručite neku komplikovaniju dekoraciju, kada već kupujete. :) Ja bih tako...

Jedna moja prijateljica sa Novog Beograda pravi tako lepe, nesvakidašnje torte, sa puno detalja i komplikovanom dekoracijom. I kada u nejnim albumima vidim neku običnu šlagiranu, ja se zapitam ko pored onakvih čudesa naruči nešto tako obično. :think:

Sama pravila! :eek:
Ludaku :lol: svaka cast! :worth:

Pokazujem Andreju slike torti, da kaze koja mu se najvise svidja da mu pravim za rodjendan, k'o iz topa-Ova sa Deda Mlazom! :eek: :lol:
Ako ne promeni misljenje, imacemo irvase 25. maja. :)
Mada, kako je krenulo sa ovim snegom, mozda i ne bude cudno. :roll:

Trebalo je da naručite neku komplikovaniju dekoraciju, kada već kupujete. :) Ja bih tako...

Jedna moja prijateljica sa Novog Beograda pravi tako lepe, nesvakidašnje torte, sa puno detalja i komplikovanom dekoracijom. I kada u nejnim albumima vidim neku običnu šlagiranu, ja se zapitam ko pored onakvih čudesa naruči nešto tako obično. :think:

..ja ne pravim torte, ne volim i ne umem.. :)
..a tortama ove zene smo jako zadovoljni, cenom, ukusom, umetnichkim dojmom :lol: sad smo hteli obichnu veselu torticu.. :)

..nama se svidja, a i jaksha je bio odushevljen.. :)

hvala vam na čestitkama!

novka šrećan rođus nasledniku!

joj. pitanja.
prvo. napičila me prodavačica u radnji sa cipelama, kako nemamo cipele kad dete već hoda! tačno me grizla savest. počela da se vadim, zamislite, da se pravdam, tamo nekoj glupanderki. kao pa imali smo one nehodajuće ali sa uloškom...bla bla truć. kaže ona sva bitna nogice joj idu u stranu, valjda je mislila stopala, verovatno spava na leđima! pa kao da forsiram cipele i unutra...kažem ja sigurno joj neću obuvati cipele unutra, nego smao napolju. ajoj mama pa na čemu hoda u stanu. kažem ja na NOGAMA ahahahhahahahahha
ne, ne nego je imate parket. ne tepih. a pa dobro onda, ali trebalo bi zbog stopala.
gledam ja kući dete potpuno normalno gazi, stopalo i prirodno ne stoje paralelno nego su blago izvijena zar ne??????? ja tako učila na plesnoj akademiji...

e sad moja dilema. koje cipele? sad je još hladno pa da li da uzmem skroz zatvorene, ili da sačekam još koju nedelju pa one koje imaju visoko kod zgloba ali su malo otvorenije na risu?
i koju marku. gledala ciciban 6500 :eek::dash:
ne znam koje su ok. ovde u ns ima neke Pavle koje mi deluju isto kao ciciban, i koštaju oko 4000.
pa ima Nauturino u Rumi, tu su najskuplje oko 2000, ali prošli put ni jedan par u celom magacinu da je br 18....idemo u sredu ponovo, navodno su dobili novu robu...

pa onda. blendanje. od rasprave na maloj temi, ja se zinatila pa ko neću da joj blendam više. problem. ona ima samo dve donje jedinice. meso joj ne ide nikakao ako nasečem na sitno. vrti vrti i pljune....
povrće još nekako, ali obrok traje li traje, sve se ohvadi, ona izgubi živce, tako da jako malo pojede tako. ideje?
da li da nastavim pa će se navići ili kako...doručak, hleb, voće jede bez problema, samo mi taj ručak problem. evo danas sam kao počela onako sa komadičima, pojela dve tri kašikice, pa se iznervirala već je bila i sanjiva, pa sam onda sve izblendirala ni tako nije htela, na kraju je sisala i zaspala.

pa onda. mleko. iz krave. još joj nisam davala, jer sisa. ali ubrzo ću početi da radim, pa sam mislila taj jedan dnevni podoj da zamenim flašicom, a podoje u zoru, posle buđenja i pre spavanja da zadržim još bar do leta. plan mi je do 1,5 god da je dojim. ali eto neki manji clj -leto. za ovo kravlje mi sad frka zbog aflatoksina....znam da svi daju, ili da li dajete? pre neki dan bila na rođusu kod mojih trudnica iz školice. prvo su me napičile što još uvek dojim :eek: kao bez veze, pa velika je ona, nije joj to potrebno, ali ti kako hoćeš. nisam se raspravljala samo rekla da kad sam već u mogućnosti da dojim, ne vidmi razlog da još prestanem, naročito ako je kr.mleko sumnjivo... iz cele grupe (nas oko 15) dojimo još samo dve. pa šta. meni nije teško.
inače recimo da je već unosila mleko, jer kad pravim hleb umesto vode i masti ja stavljam mleko i puter.

dosta za sad. ko pročita ovaj post svaka čast! :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zper::zper:

e, to. bas cu da prostudiram, tada mi je promaklo.
pih, nista inovativno. kako dajete tunu, jel pravite pastetu?
ja ribu dajem kao rucak jednom nedeljno, mogla bih uvesti i za dorucak

Pa, nista posebno, tako je u vrticima, a s obzirom na to da od septembra i moj krece, vreme je da ga privikavam. :(
Racunam da se par hiljada dece tako hrani svakodnevno, prezivece i necejed nekako. :lol:
Tunjevinu ne jede, ne voli nikako.

..

..obratiti paznju na ukras na naslonu matijine radne stolice, nastao brzinom svetlosti izmedju dva aleksejeva prolaska pored nje, dok je okolo bilo 15 ljudi.. :roll:
..udavicu ga.. :neutral:

mi imamo takve ukrase po celoj kuci...po zidovima :neutral:
u planu je krecenje
i dobice jedan deo zida u sobi na kom ce biti papir pa nek pise do mile volje...
okrenes se i ona vec naslikala svasta nesto :roll:

suki, pitaj sledeci put prodavacicu jel ona fizijatar ili sta je
ne opterecuj se

a za mleko, ja dajem ad jos uvek
krenula kravlje pa pocela frka pa se vratila na ad :roll:
a i jednostavnije mi...smuckam i cao...ne razmisljam ....znam koliko imam, ne moram da kalkulisem dal ce biti i meni za kafu ujutru itd :lol:
humanu uzimam ...nekako mi najsigurnija....ne znam

- - - - - - - - - -

Tsuy, koja je cena drzavnog vrtica po novom?

nemam pojma
puna cena je valjda 13 i nesto.....pa sad zavisi od primanja koliko placas

e a za cipelice, gledaj da ima ojacanje za petu i ulozak anatomski(rece fizijatar ne sme jastucic da bude tvrd) i fleksibilan djon
marka manje vise
meni se ciciban pokazao kao krsh(mislim na kvalitet...isti ko svi ostali, samo cenu nabijaju ko ludi)

Mi smo presli na obicno mleko.
Uvece za kasice, juce je bilo domace.

Ali nama ekcem od prasine, koju ne mogu nikako svu da uklonim :besna:
Nije puno, ali na prevoju rukice je ponekad kao rozikasto, i na levom laktu bude ponekad crvenkasto i hrapavo,
Mm kaze da preterujem, ali ja stvarno ne znam kako da se resim toga sto mu smeta. kad to ocigledno nije nista od hrane. :dash: a opet ko ce ga znati... :think:

Danas jeo jagnjetinu sa povrcem i testom... joj te zitarice... i nisam mu skroz izmiksala... jeo je ok... pola cinije... nekih 200g, dosta manje nego inace... :D ali ponudicu ga ponovo...

mi inace slabo kupujemo kasice, kad nam neko donese, ili bas nekad onako bzvz... jer se nama to ne isplati...
medo npr.pojede dve od 200g voca tih kupovnih za uzinu.
ili jednu + bananu + jogurt
one male, njih ne smem ni da mu pokazem, garant bi se rasplakao odmah... :mrgreen:

citam na netu o ishrani, btw, pise Uzina: 80g vocne kasice!!! :eek: -pa medu to ni na zub :rotf:

Back