Deca 1-3 godine (toddlers)

Davno je bilo, ali mislim da su mu pravili 4 para cipela. Nosio ih je sigurno duže od dve godine. Ukupno sva 4 para. Nosio ih je non stop. I po kući, od ujutru do uveče. Kada su moja deca bial mala važilo je pravilo da se nose duboke cipele koje drže gležanj, ili da idu bosi. Kako nismo imali CG, bilo je hladno da idu bosi, tako da su do 4 godine nosili cipele i napolju i po kući. Dok nisu krenuli u zabavište, onda su počeli da nose one patofne za preobuću.

Kvinski, tebi posebno hvala, nadjoh kontakt Orto medicala, imaju u Kotoru saradnicu, mogu i ovde da ih narucim. U slucaju da ne odem u BG sl. meseca. Mnogo su slatke. Ove Rudove su stvarno ruzne, ne mogu da je nateram da bude stalno u njima, posebno zato sto seka moze i baletanke i sve ostalo.

Kistina, rekla bih da moja cera ima i taj problem. Ili se muci da nadje pravi nacin pa to tako deluje. Deo koze kod palca, sa unutrasnje strane joj je stalno odran, ali u Podgorici nema decijeg ortopeda. Ovaj koji je pregleda pregleda i staro i maldo, celih 20 sekundi, na to izgleda ne obraca paznju. A u Rudu konstantno uzimaju meru samo jednog stopala, iako govorim da su joj stopala razlicita i da je levo u gorem stanju.

IMG_6760a.jpg

IMG_6767a.jpg

..mutimo.. :aha:

- - - - - - - - - -

..zvinte na upadanju u razgovor.. :lol: :zag:

I moj hoda slično kao na prvoj slici, ali ne baš tako izraženo krivo. Cipele uzimamo u ‚‚Dunav-u‚‚ 4.990,00din . I nisu mi naročito lepe, mada ih on rado nosi. Nosi ih u vrtiću, a po kući uloške.
Mene tu samo zbunjuje što svuda piše da se to ne ispravlja, nego ostaje tako krivo. I ne znam za eventualne posledice, kad bude stariji. Drago mi je da čujem da je moguće korigovati. Hvala vam.
A ove ‚‚Orto medical‚‚ su mnogo lepše nego naše.

Novembar, preslatki su ti decaci, kako te samo gleda Aleksej :heart:
Mojoj zabi stopalo izgleda jos gore, valjda zato sto ima te mrsave noge(sto bi ona rekla-mrfave). Odusevih se sad ovim lepim cipelama. Mi iz Ruda dobijamo besplatno, na svakih 6 meseci jedne, i te bi mogle da budu za igru u dvoristu i parku. A ove lepe za paradu :)

Pre 18 godina, kada je moje dete počelo danosi te cipele, u vreme raspada Jugoslavije, u vreme čuvenih plata od 5DM, i vreme kada smo za jedno bure nafte davali pun kamion kukuruza, bili smo srećni da postoji "Rudo" i da možemo da dobijemo za DŽ cipele. :sad2: I tada su bile ružne, i lice im je bilo užasno nekvalitetno, ogulile bi se posle mesec dana nošenja, ali eto, odradile su posao.

Ma znam domacice, ni nama sad ne cvetaju ruze. Mm bez posla, ja na drzavnom ljebu. Ali kontam da kombinujem kao sto rekoh gore. Ove iz ruda se brzo oderu u tom delu gde su prsti, i onda izgledaju uzasno. Mm stalno govori kako izgledamo kao roditelji koji nece deci da kupe novu obucu. Te oderane delove ne mosh nikako ispraviti. I rekla bih da u Rudu kod vas ima raznih modela. Ovde su tamno crvene za devojcice i braon i teget za decake. Nema izbora, to je sto je. Kad krenemo na neki rodjendan ili posebnu priliku, starija cera obuje baletanke, ili neke lepe cizmice, aona odrane tamno-crvene cipele. Srce da te zaboli.

Pa, da, zato pitam.
Andrej isto gazi kao na prvoj slici, a mislim da cipele naopacke resavaju ovaj problem kao na drugoj slici-metatarsus adductus tzv. banana stopala.

da, znas da i Irina tako gazi, samo njih dvoje ne krive zglob tako puno ko na slici, ali svejedno
jos nije iskrivila nijednu obucu al kad hoda vidi se da su krivi...mada mi deluje da su manje krivi nego pre
a pored toga ona i ide prstima na unutra ko na drugoj...par puta se i saplela o svoju nogu zbog toga
i to se resava ko sto kazes sa obucom koja se nosi naopako
samo ta obuca ne sme da ima jastuce unutra...mora da budu ravni ulosci

Znam, ali moraju i leti da se nose,i moraju da su crvste, odnosno zatvorene. A zamisli cokule na +40. Oko kuce je najbolje da su bosi. Pazi, ove Rudo u odnosu na Rudo ovde su Manolo Blanik u odnosu na Gepard (bese Gepard pravio vojnicke cipele, ako se ne varam). Tako da su mi cak i one lepe. Ne mogu da skinem jednu sliku cerinu, u divnoj zutoj haljinici, sa cokulama na nonama.

Moj mish je bas mish :(
ima 83 cm i 11,8kg al i sestra i dr kazu da je to super za njegovih 19 meseci
ja nesto nisam ubedjena al ajde...
i sav je super i brbljao je kao navijen
i zaboli smo vakcinu i to je to, do skole sto se bockanja tice...
...i tako

a vreme uzas, a ja sutra planirala na selo kod mojih
ce da bude veselo...:zblesav:

Junior jos uvek kaslje i hrklja. Sinoc sam spremala drzavni kada je on zaspao, taman se istusiram i zaspim oko pola jedan, kad se on budi u jedan za mleko. Kada je popio poceo je kasljati i kasljao je do pola cetiri :sad2: Suv kasalj, mislila sam pluca ce iskasljati jadan :sad2:. Zaspali smo zajedno oko cetiri kada mu se najzad smirio kasalj i ustao je u sest :eek: Doruckovao je i zaspao oko 9 i spavali smo do 10:30, ustali, spremili se i otisli do ordinacije na pregled. Dobili inhalaciju i kapi. Ako odrade posao nece ni dobijati AB. Pitala sam za boginje, izbijaju 14-21 dana nakon kontakta, znaci najkasnije do 30 marta i traju 7-10 dana (Kuminoj cerki je izbilo 14 dan, sto bi u nasem slucaju bio 23 mart). Znaci selimo se tek u aprilu. Izmerili su ga da znam za lekove (zlu ne trebalo) i ima 11.3kg (17 meseci). Ja sam jako zadovoljna. Mislila sam da je oko 10.5, pa sam se iskreno malo i obradovala :klap:Koliko je proslog leta slabo napredovao, jos uvek sam u tripu da je mrsavko. Sest meseci je bio na osam kg. Kada se samo setim :sad2: Iskreno se bojim leta, jer se plasim da ce ponovo slabo jesti, ali se nadam da se brinem bez razloga. Ipak je on sada vec dosta velik, pa ne bi trebalo da vreme toliko utice na njega.

@Jexy: 11.8 je dobra kilaza za 19 meseci. Za visinu pojam nemam, merili smo ga davno. Sada nosi 92 velicinu, 86 samo veci kalup, a 80 sam spakovala (mozda ima par stvari kod kojih su omasili etiketu). Zekice koje sam kupila u Dublinu za 12-18 meseci su mu vec male, a u januaru su mu bile velike. Imam utisak da raste u skokovima :think: Jel ima neki skok sa 17 meseci?

Moj mish je bas mish :(
ima 83 cm i 11,8kg al i sestra i dr kazu da je to super za njegovih 19 meseci
ja nesto nisam ubedjena al ajde...
i sav je super i brbljao je kao navijen
i zaboli smo vakcinu i to je to, do skole sto se bockanja tice...
...i tako

a vreme uzas, a ja sutra planirala na selo kod mojih
ce da bude veselo...:zblesav:
sta te briga
super je on
tako cemo i mi :D
ja kazem juce mom dragom, da od sada kad me pitaju kolko ima meseci
govorim svima 3 :mrgreen:
jer me gledaju ko najvecu budalu kad cuju da ce sada punih pet a ima pet i po kila
joj :)
zivot ce mi skratiti :D

Back