Deca 1-3 godine (toddlers)

Produzila je moja nenormalna komsinica
pocela je da vodi dete kod fizijatra pocevsi od njegovog petog meseca, da bi joj na kraju dao potvrdu da dete ima tortikolis i da mu treba posebna nega..
...nesto preko veze...
a kad sam je ja pitala "sto pravis od zdravog bolesno" rekla mi je "pa ne mogu da ga dam u vrtic sa 14 meseci, mali je"
rekoh "pa Ivan je imao 14 meseci kad je krenuo u vrtic, sve ok" a ona ce "pa lako je tebi, Ivan je letnja beba" :zroll:
to bas ima veze

sad cujem da je ispisala dete iz drzavnog i upisala u privatni vrtic, jer je tamo bolje
rekla sam joj da je snob
ponekad nema sanse da skratim jezik, ali nikakve :zblesav:

Joj i ja sam snob z:mrgreen:

Kako mi bilo smešno kad smo se vraćali baš iz vrtića, naišli na devojčicu gicanovih godina, tj on ima ravno 2, ona će dve za dva meseca.Ona se njemu kanda nešto svidela jer se nasmešio i kaže mi - mama mazi dekač.Mislio je da je dečak :lol: , al niko ga nije nešto cimao kao da on mazi pa da on kaže meni neg sam da je mama pomazi. Baš mi bilo smešno.

Moja drugarica je dobila produzeno porodiljskog sa 100% plate, s tim sto kaze da jos nije nista dobila, ali je sigurno 100%.

Meni bi odgovaralo da dobijam 100% porodiljskog, a posao bi pocela svakako, bar 4 sata dnevno.
Ali ne bih po cenu toga da izmisljam da mi je dete bolesno.. ne.

Mi malog necemo u vrtic pre 3 godine. Kombinovacemo nekako babe, ja, mm... Poslednja opcija je vrtic, ako sve ostalo ne bi islo.

jezicara ili ne, to je mama koja izvede dete u parkic i poredja njegove igracke po klupi
a onda dodje moj Ivan ili neko drugo dete i dodirne neku od tih igracaka, a ova uzme i odlozi u kesu da je opere, jer je to diralo neko drugo dete, o zaboga :zroll:

:dash: zezas?????
e bes mi sve, ako ne bih svom detetu pritrcala i panicno rekla ne,ne diraj te igracke,hoces da se zarazis????

Ne zezam ziva istina
jesenas u parkicu
kasnije vise nismo ni izlazili u parkic, mada i ja kad je vidim sa terase da je dole, ja obidjem zgradu
al mislila sam da je pitam sta joj to znaci
nema veze
a za ne verovati kako takve azdaje nadju divne muzeve, muz joj je extra lik
zato se valjda i odselio pre desetak dana, puk'o i on

Ivan brblja, i to prilicno
pre neki dan nam vaspitacica rekla "jao, koliko on prica"
malopre bili kod nekih rodjaka, i krecemo ka kolima i ja prokomentarisem "brzo, zima zima"
i cujem njega sve vreme nesto brblja
naculjim usi,
"zima, zima e pa 'ta je
ak'n je zima nije l'f"

bogte, kako mish raste eeee.... :aha:

eeeetoooo ... deca rastu, ja polako naviknuta na stalno predinFraktno stanje :zlud: ... u podne mali mnogo kenjkao, mm ga stavio da spava, ovaj se umirio , ja zavrshavala ruchak, sve ok, oko pola 1 muzh ode da obidje malog ... a malac sedi na ormaricu sa fiokama koji stoji pored kreveca ... izashao iz kreveca srecom na tu stranu, pa nije pao, nego poseo na fiokar i sve zhivo povadio iz svoje korpice sa stvarima: pelene, kreme, a bubi za ushi je posejao svuuuda okolo ... i sve to u najvecoj tishini ... :zblesav: ... i josh se smeje sav srecan ... pocheli da skupljamo bubi, on zgrabi jedan i pochne snjim da bezhi, ja vichem : daj ovamo! a on mi ladno viknuo :A'miné! (Arminovo ) i bezhi dalje ... popadasmo od smeha :lol: ... izbila mu desna donja trojka i gornja chetvorka ... josh tri chetvorke i dvojka ... uffff :zroll:

Birice vama bi dobro dosla kamerica neka...mi imamo neku, crno belu,sa zvukom(moj brat zbog cerke kupio,pre 9 godina) i koristili smo je do pre ne znam ni ja, pokvario se scart,inace bi je koristili i sad....mnogo prakticna stvar...znas kad je zaspalo dete, znas kad se probudilo...s vremena na vreme tv prebacis na av cisto da proveris sta se desava...samo Irina nikada nije izlazila iz kreveca, ni dan danas to ne ume...doduse od skoro vise i nemamo krevetac.....sad kad ustane otvori vrata i dodje ovde
ne znam gde ima da se kupi tako neka jednostavna kamera...verujem da ima da se nadje nesto jeftino...a stvarno znaci mnogo,pogotovo ako dete izlazi iz kreveca

Ivan brblja, i to prilicno
pre neki dan nam vaspitacica rekla "jao, koliko on prica"
malopre bili kod nekih rodjaka, i krecemo ka kolima i ja prokomentarisem "brzo, zima zima"
i cujem njega sve vreme nesto brblja
naculjim usi,
"zima, zima e pa 'ta je
ak'n je zima nije l'f"

bogte, kako mish raste eeee.... :aha:
:heart: dusa lepa pametna

@ Afro, cuti, jutros ustala i krenula da kaslje,ja samo sto nisam odlepila....:lol:
ali samo se nakasljala par puta i prestala,valjda sto se slilo dok je spavala ...nista ne krklja fala bogu, al je bilo zutog u nosu(zvanicno je...poludela sam)
i ja odmah,ko neka lujka, uzela zv\la svekrvu,da pitam za onu mas' u 9 voda kako se pere :hahaha:
i odmah to napravila(taman da mast ne skuplja prasinu u frizideru) i tutnula joj u njonju pre nego sto je zaspala popodne...drala se ko jarac,mislila ko zna sta cu da joj radim :lol: posle videla da ne boli,pa se smejala
al kad sam cula da kaslje, mrak mi pao na oci

:heart: dusa lepa pametna

@ Afro, cuti, jutros ustala i krenula da kaslje,ja samo sto nisam odlepila....:lol:
ali samo se nakasljala par puta i prestala,valjda sto se slilo dok je spavala ...nista ne krklja fala bogu, al je bilo zutog u nosu(zvanicno je...poludela sam)
i ja odmah,ko neka lujka, uzela zv\la svekrvu,da pitam za onu mas' u 9 voda kako se pere :hahaha:
i odmah to napravila(taman da mast ne skuplja prasinu u frizideru) i tutnula joj u njonju pre nego sto je zaspala popodne...drala se ko jarac,mislila ko zna sta cu da joj radim :lol: posle videla da ne boli,pa se smejala
al kad sam cula da kaslje, mrak mi pao na oci

...to se i nama desavalo prvi put posle operacije, da je sve izlazilo zuto i zeleno, ja sam tad zvala lekara da pitam sta je to sad koji djavo kad smo
izvadili zlotvora, i meni je receno da se to cisti zaostali sekret, tako je i bilo, nikad vise nije bilo problema sa usima...pa se iskreno nadam da ce to
tako i kod vas biti.....:heart:

pa ne znam :(
nije nista bilo i sad eto...
a kaslje opet :(
nista posebno al...ne znam...videcu,ako se pogorsa vodicu je kod dr...newcu da trcim odmah ko lujka jer je verovatno samo viruscic pa se sliva sekret,ona je ranije dobijala bronhitis odmah...cim krenu sline,kroz par sati,gotovo...krklja li krklja
ovo sad nije nista, samo se plasim da se ne pretvori u bronhitis,posto nam je dr rekla jos pre, da ce ona dobijati bronh. i posle operacije,jer ima takve bronhije
ja se nadam da nije u pravu
ne znam
ali ako nastavi po starom, ako ne nadjem onu sprej vakcinu, verovatno cu biti prinudjena da je ispisem iz vrtica...a onda ne znam sta cu,jer nema ko da je cuva, a jednom moram da pocnerm da radim, ne znam.....

pa ne znam :(
nije nista bilo i sad eto...
a kaslje opet :(
nista posebno al...ne znam...videcu,ako se pogorsa vodicu je kod dr...newcu da trcim odmah ko lujka jer je verovatno samo viruscic pa se sliva sekret,ona je ranije dobijala bronhitis odmah...cim krenu sline,kroz par sati,gotovo...krklja li krklja
ovo sad nije nista, samo se plasim da se ne pretvori u bronhitis,posto nam je dr rekla jos pre, da ce ona dobijati bronh. i posle operacije,jer ima takve bronhije
ja se nadam da nije u pravu
ne znam
ali ako nastavi po starom, ako ne nadjem onu sprej vakcinu, verovatno cu biti prinudjena da je ispisem iz vrtica...a onda ne znam sta cu,jer nema ko da je cuva, a jednom moram da pocnerm da radim, ne znam.....

...ne znam sta da ti kazem, ja mislim da ce to sad sve biti u blazem obliku i to puno....a i posavetovala bih se sa jos nekom lekarkom,
cisto da cujem jos neko misljenje...
...moje nisu imale bronhitis, sem jednom ta starija i to pocetak sami...mladja ni to...

...samo se nadam da ce biti sve ok, i da ces ti malo da se smiris, da se ne nerviras toliko, naucis da smirenije reagujes:zag:

pa pulmolog je rekla da ce prestati bronhitisi...i orl isto
a nasa dr je rekla da nece
to je bilo dok jos nije bila u planu operacija nego sam ja pitala dal je krajnik mozda u pitanju
ma...
posle operacije sam se bas opustila...ali bas
i verujem da se ne bi prehladila da nije onaj dan bila upisana ko zna koliko dugo
al dobro
sad je pocela da im trazi nosu,pa bar nece mokra setati okolo :roll:
nervira me sve ovo,jer nisam panicar, pa me nervira i to sto se nerviram :lol:

pa pulmolog je rekla da ce prestati bronhitisi...i orl isto
a nasa dr je rekla da nece
to je bilo dok jos nije bila u planu operacija nego sam ja pitala dal je krajnik mozda u pitanju
ma...
posle operacije sam se bas opustila...ali bas
i verujem da se ne bi prehladila da nije onaj dan bila upisana ko zna koliko dugo
al dobro
sad je pocela da im trazi nosu,pa bar nece mokra setati okolo :roll:
nervira me sve ovo,jer nisam panicar, pa me nervira i to sto se nerviram :lol:

.....hehee...:cmok:

..klinci se nauzivali, mi se odmorili i naspavali i :zper: i ja sam spremna za ostatak zime.. :aha:

..sama banja je chista i topla, ali brate guzveljiva do bola, petak i subota su nam skoro preseli :roll:
ali hotelski kompleks ima sve shto i sama banja i to u mirnom i tihom i toplom i sve-pri-ruci fazonu.. :)
..plus je toliko bebi-todler-frendli da mi je 101 put bilo skoro neprijatno :rumenko:
(..ebiga, ja sam seljAnka, uvek sam u tripu da deca smetaju kad se motaju oko ljudi/previshe trche/preglasno se smeju, ciche, zovu nas ili jedni druge.. )

..hotel colosseum - :worth: sve preporuke..

IMG_6556a.jpg

IMG_6637a.jpg

..banja..

IMG_6598a.jpg

Pogledajte prilog 267191

IMG_6587a.jpg

..hotelski bazeni..

Back