Deca 1-3 godine (toddlers)

Danas bili kod dr, vec danima sve gori mu je kashalj, samo nas poklopili praznici ... dobio Sinacilin, inhaliranje Prospanom i Bisolvonom, puta 2 na dan, znachi 4 puta rvanje slobodnim stilom z:( ... AB mu pochinjem sutra ujutro davati, necu uveche da pochnem, nikad nije pio, pa me ipak malo prpa ... z:cry: ... pluca mu ne krche, hvala Bogu, a T ima najverovatnije u kombinaciji prehlada + zubi ... SVE 4 CHETVORKE PROBIJAJU U ISTO VREME + JEDNA DVOJKA I JEDNA TROJKA :rida:

Ova dvojica kao da su braca :zper:

I Junioru otekle desni kao da odjednom probijaju svi zubi. Bele se donje trojke ili cetvorke (ne mogu da procenim), gore nema sanse da vidim. Za sada ima samo 4 jedinice. Balavi za medalju, pa mu stavljam portiklicu, koja traje dok ne poludi i ne skine je.

:cmok: Arminu i da sto pre prodje.

Mi smo u karantinu. Samo mi jos fali da pokupi nesto pred put :dash:.

Cetvrtak i petka seminar, ima da poludim. Jedino ponesem malo vina u flajki, pa da mi bar bude zanimljivije :rumenko:

Danas uopshte NIJE SPAVAO preko dana ... treba mi smajli koji chupa kosu i vrishti ... stavili ga na redovno spavanje popodne, vrishtao iz sveg glasa, demolirao krevetac, pobacao igracheke napolje, pochupao posteljinu .... i naravno, nije spavao ich :besna:... posle oko 6 sati je ishao okolo i polegao na shta je stigao, ali ga nisam htela uspavljivati ... "trazhili ste, gledajte" fazon :rtfm:... u 7 i 15 je bio gotov, jedva se drzhao na nogama, malo sam ga istushirala, popio pola flajke mleka, i bukvalno se oduzeo u pola sekunde ... ovde ponovo razbijaju sa petardama, ako se probudi zbog gluposti dechurlije iz komshiluka, ima da im khmmm... :tiganj:

danas je pocheo da pije Sinacilin, nisam videla neku reakciju, Bogu hvala, i kao da mu je bolje malo ... samo da ne moram svaki put da se rvem zbog inhaliranja ... :rida:

e pa nisam vam iskusne mame pitala....
kupujem inhalator pa se dvoumim između kompresorskog i ultrazvučnog...koji vi koristite?

baš mi treba, mala slinavi već od nove godine...da ispizdikam stvarno. na samo približavanje stolu za povijanje kreće histerija, tamo joj ispiramo i isisavamo nos...

e da i još jedna stvar. počela histerija kod nas. ja mislila to ide kasnije sa godinu ili još kasnije.
pravo histerisanje kad nešto nije kako je ona zamislila. bacanje po podu lupanje glavom. šokirana sam. zar nije suviše rano za tako nešto????

e da i još jedna stvar. počela histerija kod nas. ja mislila to ide kasnije sa godinu ili još kasnije.
pravo histerisanje kad nešto nije kako je ona zamislila. bacanje po podu lupanje glavom. šokirana sam. zar nije suviše rano za tako nešto????

kod nas je pochelo tamo iza rodjendana, ali tek sad se zahuktava :lol: ... indivudualno je od deteta do deteta , a devojchice i onako brzhe sazrevaju :zper:

mi imamo onaj kompresorski inhalator, ja sam jako zadovoljna, to nam je bilo DEFINITIVNO NAJBOLJE ulaganje ... neki italijanski, PIC SOLUTION Air Family , koshtao oko 5000 dinara, a ne bih zhalila da je bio i skuplji ... a za te ultrazvuchne sam chula, ali nisam videla

i mi imamo PIC inhalator
isto kompresorski, onaj u obliku pande
5500 din
prezadovoljni smo
jedino me nervira zvuk, ali kazu da je bolji kompresorski jer ne moze svaki lek u ultrazvucni, a u kompresorski moze sve....tako sam negde procitala...nemam pojma
.
ima i u obliku nekog pingvina,isto pic (proizvodi firma koja proizvodi chicco)

samo se iskreno nadam da nam nece cesto trebati kao kad smo ga kupili

inace, ona je juce u vrticu bas plakala...prvi dan nista, juce nije htela ni nosu ni nista...kad sam dosla,bila je modra ispod ociju, oci ko sarme...
jos je bila i mokra,upiskila se cela,skroz natopljena...sva se smrzla i ohladila
vaspitacice kazu da se upiskila sigurno dok je isla ka meni....necu da gresim dusu,al mislim da ne moze da se ohladi tako brzo,ali ajde,ne mogu da kazem nista sa sigurnoscu...
a bila je u farmerkama u kojima se stvarno ne vidi dal su mokre
iznervirala sam se,mislila sam da ce sto posto da se razboli....al ne smem nista da kazem sad.....

danas je bila bolja, al kako neko pokuca(a tamo stalno neko ulazi u sobu,cas sestra,cas cistacica,pa psiholog,pa ovaj onaj) ona tako kuka...al je htela na nosu bar...
ne znam,ovaj put ide teze nego prosli ....pocela je jutros da kuka cim smo izasle iz busa,kad je videla gde smo dosle

moguce da joj je dosadno,posto ima njih 5oro....prosli put je bilo 15ak,pa su joj odvlacili paznju verovatno...

Samo na brzinu da vas poljubim i podnesem izvestaj.

Bas sam umorna, ustala pre svih i ceo dan bila na seminaru, vratila sa oko pola sedam uvece. Junior je ozdravio, ali danas ima temperaturu 37.0'C koja ce nadam se do sutra proci. Samo mi jos fali da se ponovo razboli :sad2:

I mi imamo PIC panda inhalator i mogu vam reci da sam zadovoljna. Junior vec zna sta sledi kada uzimam spric, fizioloski i Berodual. Sve pazljivo odgleda, pa umem usput i Pandu i mobilni. Navrnem onaj kraj sa tecnoscu, utaknem Pandu u struju i pustim crtani. On mi sedi u krilu i drzim mu levom rukom onaj deo sto ide na usta i nos a desnom ako nesto dohvati vadim mu iz ruku. On svaki put gricka usput onu gumu i plastiku koja je kod usta, pa se time zanima. Probala sam i bez crtaca, ali je tako mnogo teze, pa nekako iskalkulisem da pogledamo 2 crtaca u toku jednog inhaliranja i to vremenski bude taman. Sada vec desetak dana ne inhaliramo, a nadam se da ce Panda u buducnosti samo da skuplja prasinu.

Zsuki: I moj sin je imao "ispade" kada je imao oko 8 meseci. Jedno vreme nije hteo u kolica, ali cim ga smestimo on se smiri i tokom setnje bude sve ok, samo se opire i place i histerise kada ga stavljamo u kolica. To je trajalo samo par dana, ali se i dalje nekada desi da pocne negodovati. Jedno vreme je imao fazon da legne na pod i udara glavom u parket (lezao je na stomaku :roll) Jako ruzno izgleda ali tacno vidis da udara tako da se jako cuje, ali da ga sto manje boli. U krevecu je imao fazon da lupa nogama i kada dodjes do kreveca nastavi glavom (ja sam dugo mislila da lupa glavom, dok ga jednom nisam uhvatila na delu). Imaju oni svakave faze i isprobavaju granice. Mislim da je sve to normalno.

Birice: Sada ti dugujem vec dva sladoleda (jedan vec godinu dana, ali nisam zaboravila :rumenko;). Prvi za onu radnju sto si mi preporucila u Jevrejskoj gde ima pom-pom stvari, a drugi zato sto si mi otkrila tajnu kako da lakse nahranim necejeda. Sada mu za dorucak i rucak spremim nesto sto moze sam da jede (npr kuvane sargarepe, grasak, parcice hleba i sl) a ostalo mu dajem kasikom. Ne uspeva bas uvek ali mnogo lepse jede tako :cmok: Samo jos da dodje malo toplije vreme pa da odemo do seherezade ;)

Tsy: I ja se plasim prilagodjavanja. On nije bio u vrticu od 21. decembra, a pre toga je isao samo mesec i po dana.

Samo na brzinu da vas poljubim i podnesem izvestaj.

Bas sam umorna, ustala pre svih i ceo dan bila na seminaru, vratila sa oko pola sedam uvece. Junior je ozdravio, ali danas ima temperaturu 37.0'C koja ce nadam se do sutra proci. Samo mi jos fali da se ponovo razboli :sad2:

Birice: Sada ti dugujem vec dva sladoleda (jedan vec godinu dana, ali nisam zaboravila :rumenko;). Prvi za onu radnju sto si mi preporucila u Jevrejskoj gde ima pom-pom stvari, a drugi zato sto si mi otkrila tajnu kako da lakse nahranim necejeda. Sada mu za dorucak i rucak spremim nesto sto moze sam da jede (npr kuvane sargarepe, grasak, parcice hleba i sl) a ostalo mu dajem kasikom. Ne uspeva bas uvek ali mnogo lepse jede tako :cmok: Samo jos da dodje malo toplije vreme pa da odemo do seherezade ;)

:cmok2::zag: ... nishta ne brini, hoce kod njih uveche maaalko da bude T visha, 37 je kao normalno, to posle pretrchanog dana, a koliko ja poznajem Juniora, on ima jedno 12 glista u doopetu ( da izvinesh, tako je moja pokojna baba govorila :zcepanje: ) pa nema mira :znamiguje:

Armin jede u talasima ... ponekad izvoljeva, ponekad chisti kao usisivach ... ali mora i on da ima kashiku ili nishta od jela ... i nauchio je da nabada na viljushku komadice mesa i tako jede ( ima malu tupu viljushkicu u kompletu sa kashikicom ) ... mnogo je smeshan kad mi odmahuje rukom, pa moram da sachekam da nabode meso i posle da mu dam povrce .. pa tako ponekad povrce ili sos grejem i dva puta ali shta cu ? ... dete odluchilo da jede samo .... :super::rotf:

Malo mu je danas bilo bolje, lepo je i inhalirao , nije bilo histerije, grebanja i chupanja ... :worth:

Sheherezada ... joooojjjj :rida: ... jedva danas nadjoh neke pantalone, a gornje delove nikako ... imam "grandovsko" poprsje, a nemam nameru da ga izlazhem "naizvolte" pa nema nishta normalno da se kupi ... :udriglavu:

:babamrazica: ... :cepanje:

Ahahahha... tacno je zamisljam... :heart:
Medo ne histerise i ne udara ali zna da se ukoci ako npr.nece da ga spustim negde, i stenje. :)

A sto inhalator?
Jel vam dr.prepoucio?

Koliko vidim ovde svi koriste inhalator? Jel na doktorsku preporuku ili na svoju ruku?
Medo ima ponekad koji slinac, tvrd u nosu, ja rukom izvadim.

Koje su indikacije za inhalator?

Mi se i dalje budimo nocu milion puta za siku :aha:

Cao drustvo, evo i mene malo da svratim ;)
rodjendan i krstenje prosli super, mnogo bolje nego sto sam se nadala
bio je miran i u crkvi, nije plakao, ali tata ga je drzao sve vreme jer nije hteo kod kuma a pop je dozvolio, te je tako sve proslo glatko
pred kraj se malo meskoljio, ali bilo mu je vec jadnicku dojadilo pa je sve razumljivo
nije se ni popa plasio, sve je pruzao ruke da ga malo pipne, dok je npr od Deda Mraza dobio nervni slom i vristao kao da ga kolju

posle toga rodjus u restoranu, isto sve super, a kad mu se prispavalo stavila sam ga u kolica i malo sklonila u neki cosak i tu je otkunjao sat vremena, ni muzika ni deca mu nisu smetala
dosli kuci oko 20h, kupanje i krevet, i dan prosao da nije mogao bolje
eto ukratko izvestaja :D

od utorka pocinjem da radim, malo mi je i frkica jer skoro 2 godine ne radim pa sam se bas odvikla i nekako ucaurila u kuci pa mi se ne ide na posao, ali navici cu se brzo
veci mi je problem sto on jos siki i ne moze da se uspava bez sisorojke, tako da ima mama da mi poludi jadna kad ostanu sami

a ja sam imala plan da prestanemo sa dojenjem dok ne krenem na posao, ali plan mi propade jer ne znam kako to da izvedem
mislim da mu je dovoljno jer samo vuce da bi se uspavao, a u poslednje vreme je poceo i da grize i to bas jako, sve mi suze krenu kad ujede
sta ce od svega toga biti pojma nemam

pozdrav za sve drugare :cmok:

Chichak, ne verujem da je neko kupio inhalator, a da mu nije bash trebao :znamiguje: ... mi smo kupili proshle zime,(feb.2012) kad mu je prepisano inhaliranje 2 puta na dan ( da ga ne vuchem po onoj zimoci u ambulantu ) ... i od tad dr zna da imamo, pa smo mnogo toga oko kashlja reshavali sa njim ... i nama i malom lakshe z;) ....

Hej cran... bas mi je drago zbog rodjusa... ;) to i nas uskoro ceka. :)

I medo poceo da grize bas jako... valjda zbog tih dvojki koje rastu, ova jedna je dosta izbila ali ova druga se vuce...
Juce je bio jako raspolozen, i prevrce se po krevetu, dolazi do sike, kad je zagrizao AAAAAAAA!! Mislila sam da je precvikao! Vrisnula sam i mahinalno ga pucnula po peleni. Joj ljudi, kako je on slozio tuznu facu :( srce mi se slomilo. On ne zna sta je pogresio, i sto mama vice na njega. :( Pa sve onako namestio usta ko da ce da place. Evo bre sad mogu zaplakati kad se setim :cry:
Brzo sam mu opet dala siku i zagrlila jako jako jako...
Znam da sam morala tako da odreagujem, ali opet, nekako mi tesko da ga ja rasplacem.

Opet je posle grizao, ali ne tako iz sve snage, vec lakse, pa onda nekako izvadim pa ponovo pa ponovo pa ponovo... dok ne uhvati kako valja... u jednom momentu me gledao u fazonu:"Koliko ces jos puta da je namestas zivota ti?!" ahahhahahahah

joj i Luca grize zadnjih par dana i to žeštoko. ona još nema ni jedan zubić.

i Ija setim se juniora pri svakom podoju....kako ova moja sisa, pa na doope da padneš. sedećki, četvoronoške, pa se popne na mene, legne pa od gore...užas. pa bi da puzi sa sikom, pa se okrene skroz noge su joj kod moje glave, pa me šuta dok sisa. joj. danas sam joj rekla, završili smo sa sisanjem, od sutra flajka i adaptirano. ugrizla me jedno 20 puta za 5 min sisanja. ja vrisnem svaki put, ona nakrivi usta malo kenjka, valjda je uplašim, ali šta ću nije namreno....

inhalator ja planiram već godinama...i zbog sebe i zbog nje. ja često imam upale sinusa, a ona evo sad drugi put u životu ima slince, ali onako jaaaako, curi nos po ceo dan, užas. ispiram joj više puta na dan, i pokušavam da izvučem pumpicom, ali teško.
kažu da je inhalator super jer onda sve krene da izlazi samo, valjda malo omekša pa iscuri samo...

nije nam preporučio dr, nismo je ni vodili ovog puta, jer nije imala T, ali ovo već traje od 1.januara. stavljaću samo fiziološki i možda pantenol.

Irina je sa 10ak meseci...ili 9...u dubku,imala fazon da krene da se dere i glavom u nazad udara,al sreca pa je naslon u dubku mekan bio pa nije mogla da se povredi
mi smo ignorisali i ona je prestala...
al je kasnije pocela opet z:mrgreen:

sad sam se vratila,odvela sam je u vrtic
usla je unutra,nije plakala al dok sam se dogovarala sa vaspitacicom oko dovodjenja u ponedeljak,ona se predomislila i krenula da bezi :lol:
pa je vaspitacica uhvatila i plakala je ko kisa
ostaje na rucku danas...bas me zanima dal ce jesi
jos je ne vodim na dorucak,jer kapiram da nece jesti jos

al dobro....bice ok...samo da se ne razboli
kija par puta dnevno...i prvo sam se strecala i nervirala,pa sam rekla sebi da sam kreten
naplasila sam se zbog svega i sad cim proizvede neki zvuk,ja odmah mislim gotovo,uvatila nesto :lol:
Ija, meni nije nikad ni bila priviknuta,a nije isla skoro 2 meseca
nemoj da se brines

moze i ako je nos samo, stavi se samo fizioloski rastvor
mada je meni mnogo bolji spric sa fizioloskim kad treba da se izbace gusti slinci

I da napomenem da je to sa inhalatorom hladna inhalacija a da je nama u nekim slucajevima mnogo vise prijala topla, samo sto je teze privoleti dete da udise toplu paru u kupatilu ili nad serpom nego da inhalira sa inhalatorom i gleda crtace.
Ovo sa inhalatorom se uglavnom radi kada postoji spazam u plucima.

Back