Deca 1-3 godine (toddlers)

...te alergije na lekove su strasne....moja cerka je jedva prezivela alergiju na Baktrim sirup, imala je 5 godina tada,
a pre ga je pila i bilo je sve ok, samo odjednom iz cista mira ode sve dodjavola...od tad nista sem Brufena ne sme
da popije inace otekne toliko da ne moze oci da otvori, ospe se, otice joj jezik cak i od nekih navodno biljnih lekova....

...Jexi probaj da mu stavis oblog od domace rakije i meda, pisala sam vec o tome, nesto ga negde "golica" i to
mi izaziva nadrazaj pa kaslje...skoditi mu nece, a moze da pomogne...inace to je jako dobra obloga kod upaljenog
grla, teskog gutanja...posle dve tri obloge sve nestaje kao rukom odneto....

....od domacih lekova protiv kaslja nepoznatog porekla, pravilo se "u moje vreme"...

...crni luk izrezan na malo sire kolutove pa posut medom ili secerom, odstoji 24h, pa se daje kao sirup to sto pusti
luk izmesan sa medom/secerom....kuvan caj od lukovine....od sirupa se tad preporucivao Mukodin, a cula sam da
ga i sad ima i za malu decu...

...ako se setim jos neceg napisacu....ljubite te slatkise vase...:heart:

Afro, jel za te obloge samo pomesam rakiju i med pa stavim na nesto i kao previjem mu?

Ja imam reakciju na Bactrim, ne smem da ga pijem, i to mi se pojavila nesto jako kasno, u srednjoj skoli
oteknu mi usta cim ga progutam pa mi se sve neke rane otvore
pa ona idem na mazanje hipermanganom ili ispiram nistatinom...
...znam da sam jednom imala reakciju pa sam ujutru isla na terapije hipermanganom pa posle u skolu onako ljubicastih usana....

Afro, jel za te obloge samo pomesam rakiju i med pa stavim na nesto i kao previjem mu?

Ja imam reakciju na Bactrim, ne smem da ga pijem, i to mi se pojavila nesto jako kasno, u srednjoj skoli
oteknu mi usta cim ga progutam pa mi se sve neke rane otvore
pa ona idem na mazanje hipermanganom ili ispiram nistatinom...
...znam da sam jednom imala reakciju pa sam ujutru isla na terapije hipermanganom pa posle u skolu onako ljubicastih usana....

...uzmes neku manju pamucnu krpu, deo koji ce mu doci na prednji deo vrata, pokvasi rakijom pa iscedi, i na to mesto namazi tanko med,
previj mu oko vrata, preko neku maramu da drzi toplo i da se sporije susi...ne brini nece se umazati, sve koza upije....

...od kad sam to otkrila moja deca nisu pila sirupe da bi sanirale upalu grla...

...ona je primala 2x dnevno duple doze urbazona i kalcihepta, sva sreca pa sam videla na vreme, bila je noc,
inace ko zna da li bi bila i ziva...u knjizici i na kartonu joj pise da je alergicna ni u snu ne sme da popije Baktrim,
a ni nista od lekova sto sadrzi to nesto sto je u Baktrimu, sta je to ja nemam pojma..ali kad sam pitala doktorku
da uradimo test na alergiju na Baktrim rekla mi je da joj ona ne bi ugrozavala zivot, do koje mere je njoj jaka ta
alergija...

Zeno, oladila si me.....
jel u bolnici bio zbog te reakcije na sorbitol?
jel se alergija manifestuje tako necim na kozi ili gusenjem nekim na daj Boze..
...dao nam je dr danas to...ja pitala farmaceuta rekao mi ok
2x2ml dnevno
al rekoh da pitam zenice ovde....ne znam vise sta da radim sa tim kasljanjem i nosem njegovim
bili smo na kontroli i dobar je, sve ok , nije crveno, pluca cista
ali kaslje, ubi se od kasljanja

da upravo na reakcije na sorbitol,sto je kasnije pokazao alergo test...pio je taj Flavamed sada prvi put za iskasljavanje,prvi susret sa sorbitolom...izasle su prvo tackice ko kod boginja pa su to postale sve vece rane,koje su prokrvarile,a kasnije je poceo plitko i da dise...inace alergican je na med,ali to nema nikakve veze sa Flavamedom,i sa sorbitolom,koji je vestacki zasladjivac...kazem,ne mora da znaci da ce i tvoj malisa tako reagovati,ali moj je imao uzasno iskustvo...jos uvek ima oziljke, a sve se desilo pre 2 nedelje...pre je Fluimucil pio za iskasljavanje ili Prospan,ali sada smo isli kod dezurnog,ne kod njegove doktorke,i ona je ispisala ovaj Flavamed,ne njegov pedijatar...njemu je bila prepisana doza 3x3ml na dan na njegovih 20kg...nije mi bila namera da te preplasim...

Poslednja izmena:
...uzmes neku manju pamucnu krpu, deo koji ce mu doci na prednji deo vrata, pokvasi rakijom pa iscedi, i na to mesto namazi tanko med,
previj mu oko vrata, preko neku maramu da drzi toplo i da se sporije susi...ne brini nece se umazati, sve koza upije....

...od kad sam to otkrila moja deca nisu pila sirupe da bi sanirale upalu grla...

Ovo je recept protiv kaslja? Ili za iskasljavanje? :think:

Da li se moze staviti ovo dok je budan i dok se igra ili je bolje pre spavanja? Koliko se drzi?

Junior jos uvek kaslje, ali mu manje curi nos. T je od 36.8 do 37.5 u zavisnosti kada mu merim :brus: nista mi vise nije jasno. Vec nedelju dana ne ide u vrtic, ne idemo u posete (isli smo kod Sveki i mojih za Bozic, ali su svi oni biti zdravi) zar ne bi trebalo da mu vec prodje ta prehlada?

Vec cu :tease::poludeo::histericna: od svega :besna:

I samo za jexy: :zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav:

Ovo je recept protiv kaslja? Ili za iskasljavanje? :think:

Da li se moze staviti ovo dok je budan i dok se igra ili je bolje pre spavanja? Koliko se drzi?

Junior jos uvek kaslje, ali mu manje curi nos. T je od 36.8 do 37.5 u zavisnosti kada mu merim :brus: nista mi vise nije jasno. Vec nedelju dana ne ide u vrtic, ne idemo u posete (isli smo kod Sveki i mojih za Bozic, ali su svi oni biti zdravi) zar ne bi trebalo da mu vec prodje ta prehlada?

Vec cu :tease::poludeo::histericna: od svega :besna:

I samo za jexy: :zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav:

...meni baba 'vako rekla "cero to ti je za sve muke u gusi":lol:

...moze preko dana, ako nece da se buni da skida, moze da drzi i noc/dan...naravno da ces
mu u neko vreme promeniti, dovoljno je na 8h...

...moja starija je bila toliko "kilava" da bih je namazala katranom da su mi rekli samo da vise
ne kaslje, ne pije lekove, ne bude bolesna....jos je imala i muke sa 3-im krajnikom...kad
smo to cudoviste izvadili definitivno se preporodila.....

Davala sam ja njemu neki Altiprim P
i bilo mu ok
i onda je imao onu frku kao sa pocetkom konjuktivitisa
i dr mu da kapi za oci i za nos
i ja mu davala Operil, i on mu razbijao to sto mu je bilo u nosu i to se spustalo dole i kasalj se vratio
a ne bih mu opet davala taj Altiprim, popio je dve bocice
mada je taj biljn skroz, kaze mi drugarica farmaceut da moze da ga pije koliko hoce

a sutra kod tate u firmi paketici, i 'deda maza' ...ja bih tako da ga vodim bar na 15 min

kakvo mu je to u nosu?
jeste radili bris?

E nasmejaste me... :)

Afro, a da se klinci ne opiju od te domace rakije? :rotf: ahahahahahah...
Zamisljam jexyinog malog kako ustaje ujutru i peva:"Mama moja, moja pametna glavo, moja pametna glavo, rakija je ono pice pravo, ono pice pravo..." :rotf:

PS. Ko zna o kojoj pesmi pricam nasmejace se do suza ahahahhahah

Davala sam ja njemu neki Altiprim P
i bilo mu ok
i onda je imao onu frku kao sa pocetkom konjuktivitisa
i dr mu da kapi za oci i za nos
i ja mu davala Operil, i on mu razbijao to sto mu je bilo u nosu i to se spustalo dole i kasalj se vratio
a ne bih mu opet davala taj Altiprim, popio je dve bocice
mada je taj biljn skroz, kaze mi drugarica farmaceut da moze da ga pije koliko hoce

a sutra kod tate u firmi paketici, i 'deda maza' ...ja bih tako da ga vodim bar na 15 min

:dash: ... upravo si postavila diagnozu za mog malog .. 'ebemti, ja mu uveche samo malo stavljala Operil, da se ne bi gushio, i nije vishe imao slinaca .. i sad ponovo pocheo da kashlje, i to i preko dana i curi mu nos ... bio je malo josh kilav kad smo ishli kod kume u posetu, a tamo sve neka shkolska i zabavishna deca, garant je neshto i pelcovao ... po.pizd zhivi ... :besna: ... a nema T, ne merim mu bash chesto, ali nema :rtfm: ... i vec treci dan izmishlja sa jelom ... MOJE DETE !!! :dash: ... da ono koje je "uchilo" druge da jedu, sad samo odmahuje glavom ( to je nauchio, mamicu mu ) ... danas ni meso nije hteo, pojeo je 3-4 zalogaja ... :dontunderstand: ... divim se zhenicama sa necejed -decom na strpljenju , ja posle 3 dana hocu da flipnem ... i hoce kashiku, pa pola izvali na sebe, ma ni to mi ne smeta, samo kad bi neshto i jeo ... danas zhiveo na 2 banane 1 mandarinu i 5-6 zalogaja konkretnog ... ooo, da i uveche je pojeo 1 mali kolachic, pola i od toga strpao u moja usta ... :besna:

ali smo zato svirali i pevali i igrali sa gitarom, koja je hit, nece bez nje nigde z:lol:

E nasmejaste me... :)

Afro, a da se klinci ne opiju od te domace rakije? :rotf: ahahahahahah...
Zamisljam jexyinog malog kako ustaje ujutru i peva:"Mama moja, moja pametna glavo, moja pametna glavo, rakija je ono pice pravo, ono pice pravo..." :rotf:

PS. Ko zna o kojoj pesmi pricam nasmejace se do suza ahahahhahah

...axaxxaaxxaxaxa....ludaco jedna:zag:nasmeja me jos ce me majka izbaciti na terasu,
malo malo pa je probudim kad se zasmejem:rumenko:
....nece se napiti, to bre ispari sve, a stvarno je stari narodni lek koji je mene spasao,
ustvari spasao mi je decu antibiotika i upale grla i ostalih pratecih momenata, a mene
"samo" ne spavanja i nervoze zbog svega toga...

...o Kis, sta to pricas:eek:

....od jedne male krpe koja je natopljena samo sa jedne strane
rakijom pa iscedjena??? moje nisu bile pijane....a mislim i da taj
med neutraslise i miris i jacinu alkohola...bar koliko se sad secam
davno je to bilo....

....a mi svi nekad kao mali imali te alkoholne obloge i oko vrata i na
plucima, pa ostadosmo zivi...

...ne kazem da nije moguce ali mi je bas mnogo cudno tako nesto....

Ebiga, Affro, tesko je izbaciti neke stvari koje se vekovima koriste, ali istina je.
Opiju se jadni cesto, trovanje je retko, ali fatalno.
http://drmamma.blogspot.com/2012/11/alkoholne-obloge-ne.html?m=1

...preleteh tekst, ali cu procitati sigurno sve do kraja....

...vidi, moje dete je lekar pedijatar u DZ stavljala u kadu sa alkoholom jer je imala preko
40 t koju ja nemajka nisam znala da skinem pa mi je ona tu na licu mesta "pokazivala"
kako se to radi...i niti je skinula tad tu t niti je njoj ista bilo od toga, tada su cepici
morali da rade svoje...a sve je bio uzrok nicanje zuba dva odjednom i to prva dva sa
punih 14 meseci...

...kazu da je to nemoguce da t bude tolika tada, ali je njoj bila, i svaki put se to ponavljalo
dok ne nikose svi....

...sto ce reci da se sve desava, ali ne mora biti pravilo...

...uvek sam im stavljala te obloge kad je bilo grlo upaljeno i uvek se sve sredjivalo za maximum
3 dana....ne pokusavam nikog da ubedim da radi isto, napisem svoje iskustvo, pa ko kako hoce...

Pa, dobro, bre! :)
Ti pises svoje iskustvo iz najbolje namere, znam.:)
Verujem ti apsolutno da je sve tako kao sto pises, a i cula sam sa sto strana isto.
Ja isto tako iz najbolje namere pisem sta znam.
Sve OK. :) Ako sam protiv obloga, nisam protiv tebe.
:cmok2:

...nisam ni pomislila da si protiv mene:cmok:

...nego se ja uplasim da nekom detetu nesto bude,
a ja pisala i savetovala iz svog iskustva...

...znas kad sam napisala nesto da li bese za med ili limun vise se i ne
secam, pa ste i ti i Novka reagovale...posle sam se jedno vreme uzdrzavala
od pisanja, sve da ne bi bilo da savetujem pogresno...daleko bilo...

E bogami cu ja medi alkoholnu oblogu ne primiri li se malo. :mrgreen:
Juce ustao u 6-7, prvi put zaspao u 15h(pola sata), drugi u 18h(pola sata), i uvece nije hteo da spava... zaspao posle 22h. :roll:

Bili nam moji i brat sa malim pa sam pustila, inace bi druga prica bila.
Evo ga i sad uspavljujem vec sat vremena.

Poceo je da se buni, onako bezobrazno. Sinoc se razderao u krevetcu, ja u kuhinji a moj tata sve ide da ga obidje krisom i gleda me tuzno u jednom momentu, ja rekoh:"Sta je?" kaze:"On sedi u krvetcu i place." :( jos onako tugaljivo to rece, da me slomi. Rekoh Pa ajde uzmi ga!
Pitam ja moje:"Kad se deca pocinju tuci?":mrgreen: tek ce moji:"Boze dete, deca se ne tuku, ona se vaspitavaju." rekoh:"Dobro kad deca pocinju da se vaspitavaju?" ;)

Jel verujete da se probudio posle 5 minuta spavanja. Siznucu

El ima neko (i kakvo) iskustvo sa Flavamed sirupom za kasalj, iskasljavanje, sta god?
Fala

Nama ga prepisali prosle godine al ga nije pio, eno ga stoji na polici.
Mi smo od tih za kasalj isprobali beli slez, prospan, altiprim.
Od cajeva neki iz josif pancic apoteke caj protiv bronhitisa, ali on ocigledno sadrzi newsto sto potera pa posto je slutilo da preraste u proliv prestali smo.
Inace ORL na institutu posto je besomucno kasljao bez ikakvog pomaka mi preporuci sledece
1/2 kg secera
4 lista lorbera
1 crni luk
u 1l vode kuvati da se napravi kao sirup i davati po kasicicu nekoliko putsa na dan. Ovo sam ja pila i delovalo je.

Moja mama je prosle godine kuvala neki 'med' od cvetova maslacka al su Jana i Pavle to pojeli
sad moramo da cekamo da procveta maslacak z:lol:
kaze ok za kasalj

kupila sam Ivi jedan od onih WOW farmera sto vozi neki motoric
i odusevio se
eno vozi ga po parketu samo zveci
ima sutra opet da me saceka dopis na vratima

inace smo danas bolje
mislim ok je on meni skroz, danas mu cak ni nos ne curi
samo ga cujes da teze dise i zakaslje se
al nocas ga nije budio kasalj, lepo je spavao...

Moja mama je prosle godine kuvala neki 'med' od cvetova maslacka al su Jana i Pavle to pojeli
sad moramo da cekamo da procveta maslacak z:lol:
kaze ok za kasalj

kupila sam Ivi jedan od onih WOW farmera sto vozi neki motoric
i odusevio se
eno vozi ga po parketu samo zveci
ima sutra opet da me saceka dopis na vratima

inace smo danas bolje
mislim ok je on meni skroz, danas mu cak ni nos ne curi
samo ga cujes da teze dise i zakaslje se
al nocas ga nije budio kasalj, lepo je spavao..
.

Isto i Junior. Zakaslje se par puta preko dana, i curi mu nos (daleko manje nego ranije), T max 37.3 ali je vecinom 36.8'C. Ja ga i dalje inhaliram Berodualom, vadim 'lince usisivacem i kapljem mu fizioloski+pred spavanje Operil.

Mene samo brine to sto ovo stanje traje vec 1.5 meseca :sad2: Malo mu bude bolje, pa malo gore i tako u krug. Vec nedelju dana ne ide u vrtic i mislila sam da ce ozdraviti, ali eto jos uvek vuce kasalj i slince (nekada beli, nekada providn, znaci li to nesto :think:?). Trpamo mu voce, on jede ok (obzirom da nikad nije bio previse jesan), igra se kao da nista nije, samo kao da malo cesce kenjka (mozda je samo zbog toga sto je ceo dan sa nama pa mu se moze).

Back