Deca 1-3 godine (toddlers)

Bas su bezveze. I njima bi verujem bilo mnogo lakse da se deca polako prilagodjavaju, nego ovako.

Kaze mi komsinica koja je inace vaspitacica u nekom drugom vrticu a deca su joj u ponedeljak krenula u ovaj gde ce i moja Irina, da je bolje za decu da ih odvoje odmah
Kaze da ako ostanes jedan dan, nema vajde...kaze znacilo bi mozda 5 dana al onda ide vikend i sledece nedelje opet haos, tako da je bolje da odmah krenu sami
mozda bi znacilo da budemo sa njima mesec dana :lol: ali zamisli tu gde ima 24 malisana i plus majke u sobi :lol:
Kaze samo dodje, uzme ti dete iz ruku i odnese ga u sobu
njeni plakali ova 3 dana svo vreme....al juce sa pauzama
meni to sad polako postaje kao neki bauk u glavi
kad su mi rekli da krece kao od septembra umesto od oktobra ja se zbunila, reko pa nisam spremna da krene sad :lol:
nadam se da ce do tada drugi klinci vec biti mirni pa ce i ona lakse da se adaptira jer nece svi oko nje plakati :think:
al znajuci nju, bice super ako se adaptira i za 2 meseca ......nadam se da gresim

verujem, znam, prosla kroz to, i ceka me jos jedna tura i znam da cu opet isto da osecam.
al onda za godinu dana dobijes prvu nazvrljanu cestitku za osmi mart i odes na prvu priredbu i places od srece i ponosa i vidis koliko je njemu lepo sa drugarima i kako je brzo odrastao:D

verujem, znam, prosla kroz to, i ceka me jos jedna tura i znam da cu opet isto da osecam.
al onda za godinu dana dobijes prvu nazvrljanu cestitku za osmi mart i odes na prvu priredbu i places od srece i ponosa i vidis koliko je njemu lepo sa drugarima i kako je brzo odrastao:D

Ne mogu ti dati reputaciju :besna:

:cmok:

Ja sam uvek plakala kada me je sestra vodila, a kada sam isla sa Mamom ili Tatom ne. Valjda joj je bilo zao pa sam znala da je ona laka na suze, pa sam to koristila. Ne verujem da sam namerno to radila vec intuitivno. Tata me je uvek ostavljao sa recima: Ti sada ides u vrtic i bices tu samo dok Tata nesto odradi, pa cim zavrsim dolazim po tebe. To sto ce on doci tek za osam sati kada zavrsi posao, to je vec druga stvar, ja sam bila mirna kada me je ostavio. A posle kada vidim drugare, onda mi je zao da idem kuci.

..zaboli smo mmr, u sredu..prijavila sam da je malo promukao, ali je to verovatno od dranja dan pre toga kad sam ga ostavila da protestvuje u krevecu
celih 15 minuta dok nije zaspao, poshto bih inache, da sam opet ushla da mu dam cuclu i kazem da je krajnje vreme da zaspi posegnula za vrat, njegov ili moj.. :roll:
..vidi se da nije plakao nikad u zivotu, razmazenko.. :roll:

..14 meseci, 12, 2 kg i 86cm stojecKi, na merilici za velike dechake..
..sve je pristao da mu radimo, za vakcinu se nije ni osvrnuo da vidi shta teta radi, ali kad je merila obim glave hteo je da mi iskochi iz krila.. :lol:

..josh hoda samo na kratke relacije, imao je par neverovatno trapavih padova (letva style :roll: )
i za razliku od jakshe koji je bio besni bacach na pod iz zaleta - opet imamo jednog tantrum head banger-a :lol:

..razbrbljao se kao na dugme, negde pre par nedelja, papagajishe i "pevamo" pesmice, mada je delfinsko oglashavanje josh uvek primarno.. :lol:
..dodushe intonacija je savrshena, uzvichnik, upitnik, shlihtanje, ponosno shepurenje.. ;)

..i tako..leti vreme..
..puna nam kuca majstora od kako smo doshli s letovanja, pa i njih dvojica posledichno samo bushe, chekicaju, shrafe i izludjuju nas sve komplet.. :neutral:
..a kraj se ne nazire, bar do kishe i 'ladnoce, pa mi se i ne priziva.. :sad2:
..jesam li vec rekla da mrzim ovo umiranje leta.. :(

Poslednja izmena:
..zaboli smo mmr, u sredu..prijavila sam da je malo promukao, ali je to verovatno od dranja dan pre toga kad sam ga ostavila da protestvuje u krevecu
celih 15 minuta dok nije zaspao, poshto bih inache, da sam opet ushla da mu dam cuclu i kazem da je krajnje vreme da zaspi posegnula za vrat, njegov ili moj.. :roll:
..vidi se da nije plakao nikad u zivotu, razmazenko.. :roll:

..14 meseci, 12, 2 kg i 86cm stojecKi, na merilici za velike dechake..
..sve je pristao da mu radimo, za vakcinu se nije ni osvrnuo da vidi shta teta radi, ali kad je merila obim glave hteo je da mi iskochi iz krila.. :lol:

..josh hoda samo na kratke relacije, imao je par neverovatno trapavih padova (letva style :roll: )
i za razliku od jakshe koji je bio besni bacach na pod iz zaleta - opet imamo jednog tantrum head banger-a :lol:

..razbrbljao se kao na dugme, negde pre par nedelja, papagajishe i "pevamo" pesmice, mada je delfinsko oglashavanje josh uvek primarno.. :lol:
..dodushe intonacija je savrshena, uzvichnik, upitnik, shlihtanje, ponosno shepurenje.. ;)

..i tako..leti vreme..

:heart:

Svaka cast za velikog decaka :klap:

Da li ste znali da neke karakteristike nasleđujemo isključivo od oca, odnosno majke?
Na koga će da liči beba najmanje je važno. U opticaju je milijardu kombinacija, a stručnjaci tvrde da je svako dete jedinstveno i neponovljivo. Ali, da li ste znali da neke karakteristike nasleđujemo isključivo od oca, odnosno majke?

Na primer, velike uši nasleđuju se po muškoj liniji, pa ako je vaš otac imao takve, jako su male šanse da će ovaj "porodični brend" zaobići i vas. Za ćelavost, na primer, kriva je majka, odnosno njen otac ili braća. Ako vaš ujak nema kosu, mala je verovatnoća da ćete moći da se pohvalite frizurom.

Takođe, majka je "kriva" i ako imate jako veliki nožni palac, jer se on nasleđuje od majke, tvrde genetičari.

Takođe, dečaci od majke nasleđuju samo jedan iks hromozom, bogat genima koji određuju fizički izgled, dok je, sa druge strane, očev iks hromozom siromašan takvim genima. Iako to nije pravilo, najčešće je tako, zbog čega i postoji narodno verovanje da sinovi uvek liče na majke. Kod devojčica je situacija obrnuta. One dobijaju po jedan iks hromozom od oba roditelja, pa imaju podjednake šanse da liče i na oca i na majku.
Ako jedan od roditelja ima kovrdžavu kosu, dete će 99% imati loknice.

Osobine koje se prenose dominantnim genima su i rupica na bradi, široka i mekana ušna resica, spojene ili guste obrve, beli pramen kose koji najčešće imaju muškaraci, sposobnost da se uvrne jezik...

bebac.com
Леп на маму, љуби га тата. :klap:

Jex kako napreduje privikavanje? :)

U petak su me zvali da dodjem po njega jer je bas mnogo plakao
posle mi vaspitacica objasnila da nije bilo bas toliko strasno, nego se on taman smiri, a onda dodje drugo dete i rasplace se, pa on za njim
kaze, 'treba sad da dodje jos cetvoro, pa da ga ne mucimo vise..'
...a kad sam otisla po njega, otvorim vrata sobe, a oni svi sede na podu i svi placu...:sad2:
ludilo
u ponedeljak ce ih biti 16, ima da bude haos, a ja idem na posao, vodice ga tata
inace, vaspitacica kaze da je to njegovo sad placem sad ne skroz ok, i da tako treba i da ce prestati...za jedno dva meseca...

U petak su me zvali da dodjem po njega jer je bas mnogo plakao
posle mi vaspitacica objasnila da nije bilo bas toliko strasno, nego se on taman smiri, a onda dodje drugo dete i rasplace se, pa on za njim
kaze, 'treba sad da dodje jos cetvoro, pa da ga ne mucimo vise..'
...a kad sam otisla po njega, otvorim vrata sobe, a oni svi sede na podu i svi placu...:sad2:
ludilo
u ponedeljak ce ih biti 16, ima da bude haos, a ja idem na posao, vodice ga tata
inace, vaspitacica kaze da je to njegovo sad placem sad ne skroz ok, i da tako treba i da ce prestati...za jedno dva meseca...

:cmok:

Jexy, drži se!:zag:
fakat nije lako u početku... i meni je isto ceo dan odzvanjao njegov plač u glavi tih prvih dana... Sve sam se plašila kad mi zazvoni telefon da me ne zovu jer ne mogu da ga smire...:sad2:
uzmem ga, ono sav crven i iscrpljen od plača... da ne opisujem više, tuuužno je baš...

ali zato za 2-3 nedelje (tako je bilo kod nas, držim fige i za vas), najnormalnije ostaje!:heart:
Sad je već starija jaslena grupa, tj. najstarija grupa u tom vrtiću, maturanti:heart:
I tačno tako i izgleda, sam ulazi, uzima patofnice, mahne nam samo, a nekad i ne:) Bude sav važan:)
Kad se otvore vrata, dlugali kažu Niiiđaaaa:) i ja budem baš ponosna što smo to izgurali!

Back