Deca 1-3 godine (toddlers)

Mi već treću godinu idemo na Plave horizonte i lepo je. Uglavnom dolaze porodice sa decom pošto je velika peščana plaža i voda je topla. Kanalizacija se ne izliva u zaliv. Mi ni jednom nismo bili bolesni, a išlo nas je dosta, i velikih i beba. Pre sam bila sumnjičava prema CG, ali ovo mesto mi je super, kao i gazda kod kog smo smešteni.

Hvala cicak :)

jao nama se tako islo na p. horizonte al nije bio nikakav brodic do tamo, a nemamo auto :(

a sto se mora tice, cisto je, ima tona jezeva u vodi a jez ne moze da prezivi u prljavoj vodi(ne racunam onu travu sa malo pene sto je bila 2 puta u tih 10 dana)
pa sam ja ko manijak isla jedno jutro i skupljala ih i bacala u dubinu da ih ne bi bacali u kontejnere ljudi :roll:

hladna je bre voda jbte...t vazduha je oko 35, pakao, a more ladno bre
valjda sto je tu kraj zaliva....nemam pojma
uglavnom, lepse mi je u krasicima nego na ovoj strani, ali u krasicima si ako nemas auto, odsecen od svega

a sto se virusa tice, sasvim je normalno da ima nekih virusa...ima ih i ovde, ne verujem da to ima neke posebne veze sa vodom :)
mada tamo svi kukaju i optuzuju morsku vodu :think:
onda se pitam kako se ne razbole svi kad svi plivaju i progutaju malo vode

....ljudi ne znaju pa pricaju svasta....nema morska voda sa tim veze, mnogo je veca sansa da se popije voda iz neke dobro ne oprane case ili
da se prljavim rukama unese nesto u organizam nego sto ce se iko od morske vode razboleti...

...ako ima vetra nocu voda se ohladi, a i razlika izmedju vode i vazduha bude veca i samim tim kad ulazis u vodu zagrejana da ti se cini mnogo
hladnija nego sto jeste...vetar je tu najveci krivac inace...danas bude topla sutra se zaledis...i cini mi se da u tom delu ima nekih podvodnih izvora
slatke vode koja dodatno hladi morsku vodu.....

Vodila sam dete na sistematski kod ocnog i to 3 puta.Prvi put nije bas sve pogodio(ubedjena sam da de bio uplasen i zbunjen),da bi sestra rekla da dodjemo jos jednom,kao desava se.Za 7 dana ga opet vodim i ista prica,a pri tom dete kuci sve pogadja,ajde mozda ne pogodi jedno(slovo ш pa znate vec ono na koju je stranu okrenuto),da bi rekla da misli da dete ne vidi bas najbolje na desno oko i mora da nam zakaze kod ocnog.Posle 20 dana odlazimo kod ocnog stavlja mu neke gvozdene naocarebez stakala pa jedno oko zakloni kartonom,dete se preznojilo koliko se zbunilo sta ga snaslo.pregledao ga nekim instrumentom da bi rekao kako je dete malo razrok i da bi trebalo da mu se sire zenice da se vidi sta dalje.poludela sam!u familiji niko nema problema sa vidom,pri tom uopste se ne vidi da njemu srta fali,vidi najsitnije mrvice,trunje,sve zapaza,cak je neko vece u mraku(bilo je maalo osvetljeno) primetio da neka teta ima istu boju kose kao njegova mama(smedje bakarna).I uopste nisam pametna sta da radim,najpre bih ga odvela kod jos jednog lekara da cujem sta ce on reci,mada ovde gde zivimo ne verujem nikome.dete ce u novembru napuniti 4 godine.drugarica koja zivi u opstini pored moje nikad sina nije vodila kod ocnog niti joj je to ko zahtevao,mali ima 5 god.

Viktorija a sta je tvoja dilema, da li uopste treba da ide kod ocnog? Ako nemas poverenja u te lekare kod kojih ste isli pa ti potrazi drugo misljenje.
Moj sin je isao na sistematski kod ocnog sa tri godine, kad su vid proveravali tako sto je trebao da prepozna predmete npr. telefon, auto i sl. odredjene velicine pa sve manje i manje a ne ta okrenuta slova. Sad sa 4 godine smo opet dobili uput za kontrolu, meni to nista nije sumnjivo, a prosli put je bilo sve ok.

Viktorija a sta je tvoja dilema, da li uopste treba da ide kod ocnog? Ako nemas poverenja u te lekare kod kojih ste isli pa ti potrazi drugo misljenje.
Moj sin je isao na sistematski kod ocnog sa tri godine, kad su vid proveravali tako sto je trebao da prepozna predmete npr. telefon, auto i sl. odredjene velicine pa sve manje i manje a ne ta okrenuta slova. Sad sa 4 godine smo opet dobili uput za kontrolu, meni to nista nije sumnjivo, a prosli put je bilo sve ok.

ne verujem u to sto je dr zakljucio!

ne verujem u to sto je dr zakljucio!

..pa odvedi dete kod drugog lekara, po josh jedno mishljenje..
..najgore shto mozesh da uradish je da ne uradish nishta, sad kad vec postoji sumnja..
..ako dete nema problema sa ochima, proganjace te sumnja i testiracesh ga svakih pet minuta, godinama,
a ako ima - propusticesh shansu da mu pomognesh u samom pochetku, dok je problem mali..

..ochni lekar i postoji zato shto ne mozemo sami da testiramo sebe ili druge, chovek se sazivi sa problemom koji ima i njemu je "normalno" onako kako vidi..
..a i sam vid nije samo videti sitne predmete i videti sa slabim osvetljenjem, ima tu mnogo drugih stvari koje mogu da budu problematichne..
..na primer - dr je video da je dete malo razroko, shto je stvarno teshko pogreshiti, a razrokost moze da uzrokuje druge probleme sa vidom, ravnotezom, krupnom i finom motorikom, itd..

od prvog oktobra krece u vrtic...tj. jaslice ...bila sam danas da mi objasne sta i kako
mene strah...i zao mi nekako...i ja nisam normalna....ko da cu da je poklonim nekome :roll:

...nije lako znam, u vreme kad su moje kretale na posao se moralo posle 9 meseci i jos 3 skraceno radno vreme
koje smo obicno svi sastavljali....ja doduse nisam sa prvom cerkom cinilo mi se lakse da je ostavljam samo 4h tamo,
pa smo posle celi dan zajedno...mladju sam nekako izborila da zadrzim kod kuce do 18 meseci...i oba puta je njima
bilo lakse nego meni...deca su prilagodljivija nego mi veliki...ne sikiraj se bice sve ok....videces i sama...

Back