Deca 1-3 godine (toddlers)

Cao drugari, da se i ja javnem posle duzeg vremena..
Izvestaj sa fronta..
Aleksej je imao temp ona dva dana posle cega je djipnuo iz kreveta ko da mu nista nije bilo, i dalje je kasljao ali su mu pluca ok pa je pio samo sirup..
Al smo zato mm i ja bili patos 4 dana 39.5 temp kasalj jaki bolovi u grlu, ne secam se da me je skoro tako celo telo bolelo.. jedva ziva osta :D
tek sam sinoc ko covek uspela da iscitam samo jednu temu , jos uvek sam malaksala i kasljem tj. iskasljujem .. Ovo je bio neki bas gadan virus.. tako da cuvajte se puno i klincuriju, mada kako po A videh on je to mnogo bolje podneo od nas matorih...
:cmok2:

..nastasha, drago mi je da ste prezdravili svi u kompletu.. :)

..ja da se josh jednom "hvalim" :dash:
prvi put za shesnaest godina mog samostalnog kuvanja mi je nepovratno zagoreo ruchak :besna:
dok sam se ubedjivala sa mladim gospodinom da pristane na neku od shesnaest majica kratkih rukava koje sam morala
da izvuchem iz ormana jer mu se ne svidja ona prethodna bash danas :besna:
..kao shiparica neka :dash:

..odoh opet da pochnem da kuvam.. :(

..pravo vreme i mesto za ovaj post.. :roll:

..joj, mame..jeste off, ali moram.. i ne znam da li je za plakanje ili za smejanje.. :dash:
..bistrim ima li josh shta pametno na netu o napadima besa kod "terrible twos"
pa nadjoh sledece:

"Every teacher of young children and every new parent can expect to witness some temper tantrums
in children from age 1–4 years. On average, temper tantrums are equally common in boys and girls,
and more than half of young children will have one or more per week.

At home, there are predictable situations that can be expected to trigger temper tantrums,
such as bedtime, suppertime, getting up, getting dressed, bath time, watching TV, parent talking on the phone,
visitors at the house, family visiting another house, car rides, public places, family activities involving siblings,
interactions with peers, and playtime.
Other settings include transitions between activities, on the school bus, getting ready to work, interactions with other children,
directives from the teacher, group activities, answering questions in class, individual seat work, and the playground.
"

http://www.nasponline.org/resources/behavior/tantrums_ho.aspx

..znachi, dok su u dubokom snu - verovatno nece.. :dash: :lol:

Andrej je bos od jutros, ni jedne carape ne odgovaraju. :roll:
Ne samo njegove, nego ni moje ni tatine, i to sam nudila, pa vidite dokle je doslo!

:cool: Mene je sramota i da priznam ali moja devojka je celu zimu ( i na -15`C isto ) isla u vrtic u mini suknjicama jer je ona "devojka a ne momak pa mora da nosi suknje i haljine a ne pantalone i farmerke" Sto ce reci odustala sam od ratovanja jer je tvrdoglavija od mene i pustila po njenom ( tesila sam se time da se dete celici i stvaro za divno cudo nije se razbolela ). A mi pregovaramo ceo dan za sve i svasta, pocinje od ujutro sta ce da obuce koju tacno suknju i carape pa preko kad sta moze jesti ( ili ne moze ) pa do uvece posle kupanja koji ves ce da obuce :dash:

10 dana nam bila kuma sa malom koja ima 17 meseci
mala se budi kao vampir u 6h a mi lenjivci navikli da se budimo oko 9 pola 10...10...
e poludela sam
prvo ritam spavanja im nije isti...non stop smo shishtale po kuci na neku od njih jer ova druga spava :lol:
budila me njena mala svako jutro
a nocas me i ova moja izmucila posteno\
krenule su petice izgleda
ili je od vakcine jer je juce imala jacu reakciju...rukica joj natekla i zacrvenela se i imala je 37 sa 8
pa je mozda zato kukala i budila se
nemam pojma
znam samo da je opet mir u kuci i sutra ujutru nece biti vikanja i lupanja i valjda cu odmoriti

sto sam grozna...al sta da radim...7 dana sam trpela pa sam posle odlepila vec

..nastasha, drago mi je da ste prezdravili svi u kompletu.. :)

..ja da se josh jednom "hvalim" :dash:
prvi put za shesnaest godina mog samostalnog kuvanja mi je nepovratno zagoreo ruchak :besna:
dok sam se ubedjivala sa mladim gospodinom da pristane na neku od shesnaest majica kratkih rukava koje sam morala
da izvuchem iz ormana jer mu se ne svidja ona prethodna bash danas :besna:
..kao shiparica neka :dash:

..odoh opet da pochnem da kuvam.. :(

a 'ta ti je to lepo zagorelo :kolac:
moj je mene sada svu posteno rascupao, polomi se dete da svima pokaze kakvu mu mama ima fLezuru :zper:
inace je bas nesto dobar danas.. zato nam je juce :whistling::dash:
sutra mu je tata rekao da ce da ga vodi na adu.. idu sami, videcemo na sta ce to da ispadnee..
Kis moj bi najradije bos svuda isao, al uspemo makar da izborimo carape do prvog coska.. jutros se sav smorio sto je morao patofne da obuje da bi izasao na terasu :p:lol:
kad je bio mali nosao je carape u ustima :cool:

gde da proverim da nisam slučajno ukinula praćenje teme kao Jexy...:lol:

gde ste, možda ste otputovale negde za praznike...:aha:

mi putujemo ovih dana na štrand, u dunavski park... a toliko sam maštala o nekom putovanjcu, ja bih samo negde skitala...
imamo plan da u sredu sa kumovima odemo do Segedina, očekujem stvarno dosta od te exqrzije:lol: Samo da je bude do kraja!:pop2:

a ja drage moje, 18. počinjem da radim, prvi put posle porodiljskog! Mislim zapravo, bila sam zaposlena formalno...:tajna:
Šta da obučem?!?!:ceka:

moram da vam ispričam jednu ludačku epizodu...

odem u veliki Rodić u nabavku (to mi je baš veliki ventil) i u tom blagom transu među rafovima naletim na porodicu Nazarena...
ne znam da li ih ima u ostatku Srbije, NSađanke ih znaju sigurno... to je neka hrišćanska sekta, žive kao oni Amiši, imaju puno dece, bave se samo zanatima, jako su uredni, žene nose marame na glavi i duge suknje i meni su sve jako lepe!

a oniiii... mama, tata i 6oro dece, jedno drugom do uveta, najstarije možda 12 godina ima... lepi, plavi, plavooki, čisti, obučeni dečaci slično kao tata, devojčice u haljinama, kao anđeli! A ja kao hipnotisana u njih... I krenem za njima, bože budaleee:pop: Ne znam da l su primetili, ja sam njih pratila!:eek: Slovački su pričali, pa sam slabo razumela...

i posle sela u kola i isplakala seeee najstrašnije... Moj Nidža je pitanja kada će dobiti brata ili sestru, a uvek sam mislila da ćemo imati troje dece... sad guram 35 godina polako....
pomislim, eeee, neka su vala i sekta, ali oni su svoje postojanje na ovoj planeti na najbolji i jedini pametan način iskoristili...

izvinite ako sam mnogo zastranila od teme...

Ma, idi, bre, Snezo, sestoro...sto je mnogo, mnogo je! :lol:
Ni mi nigde ne idemo, tata ne radi samo 1. :(
U petak se vraca u program, i to ce raditi jutarnji...on i ustajanje pre zore...Bog zna na sta ce to da lici! :lol:
Pri tom ce biti mrtvo puvalo popodne 100%! :(

jel to samo ja lujka ne mogu da spavam kada mi se dete vrti i okrece u svom krevecu ili tako i vi cujete sve?
jutros sam izludela od 4 i 20 do 20 do 6 :(
ondak sam popila sranjce za spavanjac pa sam odspavala do 10
njoj kad rastu zubi,meni bi najbolje bilo da spavam u dnevnoj,da ne cujem kako se vrti...onda bih cula samo kada zaplace...odnosno cula bih ono sto treba da cujem
ja i moj kokosiji san

a najjaci je mm koji tvrdi da je cuje i on kada nije premoren
a nocas nesto nisam primetila da je primetio da je dete plakalo i da sam je presvlacila jer je sveki nalivala sokom...:roll:

a sedeli smo malo u sumi...i irina pridje tati i zagrli ga i kaze tata a cujes svekrvu... "nije to tvoj tata...to je moj sin...jel znas? moj sin je to..."
:eek:
misim ok salila se...al tako te svekrve znaju da lupe nekad nesto...boze me sacuvaj

jel to samo ja lujka ne mogu da spavam kada mi se dete vrti i okrece u svom krevecu ili tako i vi cujete sve?
njoj kad rastu zubi,meni bi najbolje bilo da spavam u dnevnoj,da ne cujem kako se vrti...onda bih cula samo kada zaplace...odnosno cula bih ono sto treba da cujem
ja i moj kokosiji san

nisi jedina :mazi:
i mi smo nocas imali epizodu, vrteo se, setao plakao, nemam pojma koji mu je djavo bio, doslo mi je da ga vezem za krevet samo malo da odspavam :dash:

dobro je...znaci nisam jedina koja pizdi kada me dete zeza nocu
vec sam mislila da sam monstrum sto se iznerviram kada me drnda
bez obzira sto znam da je zbog zuba
al tako kada mi zaredja nekoliko noci ocu da se ubijem
nocas vala spavam u dnevnoj
a mm nek se drnda s njom ako hoce
sutra ne radi...eto mu hobija za veceras :mrgreen:

e htedo nesto da pitam...cisto onako
sta mislite, da li je teze biti kod kuce i gajiti dete/decu ili ici na posao u svoju smenu i raditi to sto radite....

posto sveki jelte tvrdi da je teze ici na posao i nocu spavati bez p[rekida nego trcati za detetom po ceo dan i nocu skakati iz kreveta svaki sekund
al kapiram da sam joj ja cerka a mm zet,ona bi rekla da je teze biti sa detetom

dobro je...znaci nisam jedina koja pizdi kada me dete zeza nocu
vec sam mislila da sam monstrum sto se iznerviram kada me drnda
bez obzira sto znam da je zbog zuba
al tako kada mi zaredja nekoliko noci ocu da se ubijem
nocas vala spavam u dnevnoj
a mm nek se drnda s njom ako hoce
sutra ne radi...eto mu hobija za veceras :mrgreen:

ja se budim da ga pokrijem iinace po par puta ili da vidim da nije ljosnuo sa kreveta mada bi to cula. al nocas me urnisao..
setila sam se onih meseci kada je bio beba i sama se sebi cudim kako sam ih prezivela.. jel joj mazes desni sa necim? malo da joj olaksas.. mi smo koristili dentinox aleksej je mogao po ceo dan da ga lize

sta mislite, da li je teze biti kod kuce i gajiti dete/decu ili ici na posao u svoju smenu i raditi to sto radite....

posto sveki jelte tvrdi da je teze ici na posao i nocu spavati bez p[rekida nego trcati za detetom po ceo dan i nocu skakati iz kreveta svaki sekund

ma glupost, sve je relativno, zavisi i od posla koji obavljas..al da je juriti za detetom ceo dan plus slabo spavati lako e pa nije nikako.. naravno osmeh i zagrljaj malenim rucicama je neprocenljiva nagrada veca od svake plate..al nikako nije lakse.. lepse jeste :heart:
ja sam u periodu od nekog 13og meseca pa do druge godine radila i cuvala ga, to je tek ludilo..niti znam da li sam kuci niti na poslu, pa ga vucaraj po bankama i opstinama , a uvece nece da zaspi do 1h :dash: ondabude nedelju dana kod babe i dede a ja sa posla opet njega cuvaj do 23h pa nazad u kafic ludilo na kub..

Najteze je raditi, a imati malo djete pa nocu ne spavas a danju sef trazi da sve bude cakum pakum, uz sve to nositi i drugu bebu u stomaku a kucni poslovi naravno cekaju :) ne zalim se, samo te tjesim ima i gorih situacija :) nista nije lako ali zivot ide dalje

ja i moj kokosiji san
Isto.
Sve cujem i ne spavam.
Od jutros sam kao zombi, a on se probudio odmoran i pun energije u 6:30! :(
Nocas se vrteo celu noc, valjda mu je bilo vruce, ne znam, spavao je samo u bodiju na bretele, pokrila ga tetra pelenom, pa sam ga oko 4 otkrila skroz.
Pre neki dan nije hteo da cuje za carape, a danas, na 30 stepeni, je zahtevao da mu obujem termo dokolenice zato sto imaju brm-brm (Munja Mekvin)! :dash:

Isto.
Sve cujem i ne spavam.
Od jutros sam kao zombi, a on se probudio odmoran i pun energije u 6:30! :(
Nocas se vrteo celu noc, valjda mu je bilo vruce, ne znam, spavao je samo u bodiju na bretele, pokrila ga tetra pelenom, pa sam ga oko 4 otkrila skroz.
Pre neki dan nije hteo da cuje za carape, a danas, na 30 stepeni, je zahtevao da mu obujem termo dokolenice zato sto imaju brm-brm (Munja Mekvin)! :dash:

hahha genije mali..
aleksej kada je bio mali imao fazu da vristi u kuci dok ga ne iznesemo u dvoriste, a napolju +40.. dete se smiri a mi kloniramo hahahaha
fix ideje se i danas nastavljaju.. juce je ceo dan jurio zastave danas nece da izadje napolje , eno ga u trenerci i patofnama..

Back