Deca 1-3 godine (toddlers)

Novka, treba da primi pentaxim(3 doza i poslednja) i neka vakcina sto se prima sa 6 meseci. nemam pojma koja. sve mislim, bolje da ne citam o tome.samo se ponerviram

..znam ja, chichak, ali treba i ti da znash..
..ne razumem zashto bi se nervirala ako proverish shta ti daju detetu i kad moze da ga primi najranije, a kad najkasnije u odnosu na predhodnu dozu,
narochito ako planirash da je odlazesh, a zatim i da ih razdvojish tj drugu da odlozish josh vishe..
..ali dobro, mozda sam ja preozbiljno shvatila tvoj post.. :)

..bravo za zubonju.. :)
..aleksej josh uvek ima samo jedinice, gornje i donje.. :D ..komedija.. :lol:

..da se isparavim - ja zagledam nabubrele dvojke gornje, a donje chetvorke izvirile nenajavljene.. :roll: :lol:

..snezo, slichke su :ok: a vi ste mnogo slatki i veseli.. :heart:

..tsuy, naviklo dete na dozu nervoze tokom dana, sad nema razlog pa vi to zovete histerija.. :lol:
..procice i to, ignorishi je i obavezno porazgovarajte kad se "opameti".. :)
..kazi joj da je ne razumesh kad vrishti i kuka, i nek dodje opet i kaze shta hoce kad prestane sa dranjem..
..uspece iz petog puta, garantujem.. :)

Samo da se zapljunemo na temu ... Armin danas puni godinu :heart:

2h31rn6.jpg

Malo mu je danas bolje, nocas sam ga nosala jedno 2 sata, prvo se gushio, pa se lepo iskashljao, pa taman da zaspi vidi balone od jucherashnje zabave, pa plache za njima, pa pochne da kashlje pa tako u krug :dash:... ali danas malo manje krklja, mada dosad je bio miran kao bubica dok ga inhaliram, a danas sam morala da legnem na njega, da bi bilo shta udahnuo .. a zhao mi u PM :sad2: ...

Malo mu je danas bolje, nocas sam ga nosala jedno 2 sata, prvo se gushio, pa se lepo iskashljao, pa taman da zaspi vidi balone od jucherashnje zabave, pa plache za njima, pa pochne da kashlje pa tako u krug :dash:... ali danas malo manje krklja, mada dosad je bio miran kao bubica dok ga inhaliram, a danas sam morala da legnem na njega, da bi bilo shta udahnuo .. a zhao mi u PM :sad2: ...

Pile malo :heart:

:cmok:

Srecan rodjendan Armin!

:vatromet:

jao kako je gadna ta inhalacija
mislis da ih boli u PM, pa se dernjaju, a nista im ne fali, samo je neprijatno
ja Ivanu moram da pevam sve vreme i mora deda da ga drzi, nista drugo ne pali

ljubimo da brzo ozdravi :cmok2:

:zag::klap: za rođendanka Armina!

i za akrobate Jexy i Ivana:)

ja ne znam šta je ovo danas... vučemo se ko prebijene mačke po kući, a imali smo takve fantastične planove... Ja krivim šućmurasto vreme

a i noćas smo spavali slabo, celu noć je kašljao, onako na suvo, mislim da je odrao grlo:( Ništa nos, samo suv kašalj.
dala mu neki sirup za umirivanje kašlja Omnitus, ne vredi. Umirilo se tek kad je bio u bukvalno sedećem položaju, onda je i zaspao...
zna neko nešto narodno da pomaže?:)

Da pitam iskusnije mame na ovoj velikoj temi: kada ste pocele da citate deci?
Ja jos nisam pocela nista da mu citam, sve mislim prerano je i nece razumeti nista, a ne znam ni kad da mu citam (u toku dana, kad se igramo?) ni sta da krenem za pocetak.
Imate li neko stivo za preporuku, sta "pali" u tom uzrastu...da se ne zahvatim odmah "Gorskog vjenca" pa da mu ogadim knjigu za dozivotno :D
Svaki savet dobrodosao...
P.S. meni niko nije citao nista, ponekad tetka kad je imala zivaca, ali sporadicno. Brat je posvadjan sa knjigama, a ja nicim izazvano izrasla u knjigoljupca

malo mu je bolje definitivno, uveche je opet napravio lom oko inhaliranja, ali na kraju smo pevali pa je izdrzhao ... sutra kod dr, da oslushne pluca, mada danas mnogo manje krchi ... nadam se da ce nocas lepo da spava :heart:

i hvala na lepim zheljama i chestitkama

jexy, ne mogu repku da dam, ali ste bre lepiiiii ... piii da vas ne ureknem :zper::heart:

Da pitam iskusnije mame na ovoj velikoj temi: kada ste pocele da citate deci?
Ja jos nisam pocela nista da mu citam, sve mislim prerano je i nece razumeti nista, a ne znam ni kad da mu citam (u toku dana, kad se igramo?) ni sta da krenem za pocetak.
Imate li neko stivo za preporuku, sta "pali" u tom uzrastu...da se ne zahvatim odmah "Gorskog vjenca" pa da mu ogadim knjigu za dozivotno :D
Svaki savet dobrodosao...
P.S. meni niko nije citao nista, ponekad tetka kad je imala zivaca, ali sporadicno. Brat je posvadjan sa knjigama, a ja nicim izazvano izrasla u knjigoljupca

Ja Arminu ne chitam, njegov tata se latio toga dok je josh bio maaaali, oko 4 meseca ... :heart: ... mislim Armin je bio mali, a ne tata :zcepanje: .... tada ga je to shto mu je pokazivao zanimalo, sada hoce i da pochupa i da on sam lista knjigu ... pa se tata malo ohladio :lol: ... ali sad samnom gleda knjige, ima one tvrde, koje imaju 3-4 stranice sa par pesmica ili sa zhivotinjama ... to mozhe i on da gleda, da lista :ok: ... chitanje pred spavanje cemo uvesti polako, mislim kad bude njemu to vec pomalo interesantno .. nemam neki ochigledan plan, ali nije imala ni moja baba, pa sam opet ispala knjigoljubac :rotf:

...mi smo se šišnuli...

Zene, na brzaka sam iscitala poslednje dve strane i videla slicice, divna su vam deca, ali ovo pile moram da izdvojim, preprepremeden je! A podseca me malo na mog sincica. :heart:

Srecan rodjendan Arminu!

Ja jos Lazaru nisam pocela da perem zube jer mu tek sada izbile donje dvojke a nicu i trojke, pa nisam zelela da mu iritiram upaljene desni. Cim niknu potpuno te dvojke, pocecemo samo sa vodom. Lazar ne jede slatkise, osim katkada plazmicu, tako da verujem da ne kasnimo uopste.

Poslednja izmena:
.......................

Isto.
Ja Lazaru citam katkada, nekada i svaki dan i obozava da mu se cita ili se pravi da sam cita i sve nesto kao pokazuje prsticima. Za nedelju dana puni 16 meseci, a citam mu sporadicno sigurno od 9-10m.

Back