Deca 1-3 godine (toddlers)

pa ne ugrozava zivot ali mu ugrozava sluh
vec su jednom pustili da mu timpano bude losa vise od 6 meseci, greska lekara, sto je nedopustivo, to mi je 3 orl posle ponovilo, ako se to ponovi moze trajno da ostane nagluv, sada u martu ce biti 5,5 meseci lose timpano i sa te tacke ja ne mogu da sedim opusteno i da kuliram i cekam da mozda ostane nagluv

Ne kazem za to nego za konstantno nerviranje oko sitnijih stvari
A ako se Jakovu opet pogorsa kad krenevu kolektiv,ne cekaj nista nego ga vodi da mu odrade to
Cudni mi je da su ga tako vratili posle cele price...al dobro
Nadam se da su u pravu i da je "prerastao" problem taj
Meni mala ima losu timpano
I na leto cu da je vodim da vade i srede sve,ako se ne poboljsa naravno

ma i mene cudi, posebno sto mu timpano nije A nego C,dakle jeste bolje ali idalje nije kako treba i tri puta idemo,svaki put konstatuju da nema sta da se ceka,da je spreman za operaciju itd i onda dodjemo na prijem i kao idite kuci,ipak necemo... ja se toliko zbunila da nisam stigla nista ni da pitam plus sto sam nalaz videla tek kada smo izasli, ja sam mislila da mi je timpano A

tamara ima losu isto vec dugo, koliko pratim ili sam pomesala? znam da joj vi stalno proveravate

a i c ne valja a b je dobar nalaz
tamara na jednom ima A, a na drugom C
proverili smo samo jednom
ali na kontrolama kod dr nase ona vidi da su konstantno usi pune sekreta iako nisu pod upalom

- - - - - - - - - -

i treba da je odvedemo u dz na timpanometriju kada bude zdrava...sad ovih dana treba da zakazem...ako se to uopste i zxakazuje,ne mogu da se setim

- - - - - - - - - -

al ona stalno nesto kaslje i slini
sad je prvo imala kijavicu i pocela da kaslje i kijavica prosla,kasalj ostao...nista vise samo to...i tako vec deset dana kaslje
mozda i duze
ne znam vise ni ja
al dobro je ovako

b je los nalaz, to je ravna crta, jedini dobar nalaz je a i on je poztivna kriva, c je negativna kriva, to sam apsolvirala
"TIMPANOGRAM tip A – ima šiljat vrh, najviše +/- 50 daPa za odrasle, za decu do +/-150 daPa, ukazuje na zdravo srednje uvo, odn. da je pritisak iza bubne opne jednak atmosferskom pritisku"

"TIMPANOGRAM tip B – ravan timpanogram, bez vrha krive, karakterističan za minimalnu pokretljivost ili potpuni rigiditet bubne opne, kao i kod perforacije bubne opne. Označava da se iza bubne opne nalazi tečnost (sekret, gnoj, krv) ili ukazuje na urođene deformacije."

:TIMPANOGRAM tip C – ima šiljat vrh, ali u negativnom smeru, ispod +/- 50 daPa za odrasle i za decu ispod -150 daPa. Karakterističan je za utisnutu, prema unutra zategnutu bubnu opnu, usled slabe ili nikakve prohodnosti Eustahijeve tube, upućuje na katar tube. Inače, Eustahijeva tuba povezuje srednje uvo sa početnim delom ždrela."

da, usi su pune sekreta nevezano za upale,kao i kod jakova, on ove god imao samo jednu upalu u okotobru al usi pune svejedno...
kod nas se ne zakazuje, ali to je sve od dz do dz

E zenice, moze savetovanje
Imamo problem

Tata nam je otputovao, u Kanadu...i bice tamo neko vreme
i sad, mala kao mala nema pojma
vidi ga na Skajpu posalje poljubac i to je to
ali Ivan
dete mi se promenilo za 180c
odbija svaku saradnju, neposlusan je, buntovan, placljiv
odemo u vric, nece da udje u sobu
odemo na trening nece da udje u salu, a voli i vrtic i treninge
kad ga zovem pravi se da ga me ne cuje, kad mu pricam ne slusa me
nikakve metode ne pomazu, ne interesuje ga ni ako kazem 'ajmo uradimo to i to i dobices nagradu tu i tu'
samo kaze necu

tatine slike nije hteo da gleda, i juce je prvi put hteo da prica sa njim na skajpu
ok, kapiram da je ljut i da je revolt u pitanju
al ne znam sta da radim ni kako da se postavim
a najgore je sto sam i sama kratka sa zivcima stavicno
jos ne mogu posao da nadjem, zatvorena sam u kuci sa matorcima
besna na sebe i sve oko sebe
i onda kad on pocne da mi izvodi besne gliste, najradije bih ga olupala kao kantu
a znam sta je uzrok al ne znam uopste kako da se postavim

svaki savet dobrodosao
Zsuki, tebe gledam

Imamo problem

ali Ivan
nikakve metode ne pomazu, ne interesuje ga ni ako kazem 'ajmo uradimo to i to i dobices nagradu tu i tu'
samo kaze necu

tatine slike nije hteo da gleda, i juce je prvi put hteo da prica sa njim na skajpu
i onda kad on pocne da mi izvodi besne gliste, najradije bih ga olupala kao kantu

svaki savet dobrodosao
Zsuki, tebe gledam

Samo strpljenje, proći će ga to... Koliko ima godina Ivan?

Ide u skolicu sporta, na Kosutnjaku
rade vezbice, poligone, sa loptom, svasta po malo
dva treninga svasta tako nesto
i jedan je korektivna gimnastika
i voli da ide, malo se istrci a bogami i izvlaci mi se
sve su mu trenerke okracale

To je super... moj sestrić je išao na to... to svi preporučuju...

Ja sam mog klinca upisao na fudbal sa 4 i po... bio je najmlađi fudbaler u klubu... sa njim su trenirala djeca do 7-8 godina... ali se super uklapao, bio je lud za fudbalom.... i onda je došla zima (prošla zima) i prestao da trenira i slučajno odemo na trening karatisata i odlučimo da to trenira dok ponovo ne počnu treninzi malih fudbalera... međutim, ovo mu se baš svidjelo i neće loptu više ni da pogleda... sad obožava Brus Lija i sve borilačke sportove :)

To je super... moj sestrić je išao na to... to svi preporučuju...

Ja sam mog klinca upisao na fudbal sa 4 i po... bio je najmlađi fudbaler u klubu... sa njim su trenirala djeca do 7-8 godina... ali se super uklapao, bio je lud za fudbalom.... i onda je došla zima (prošla zima) i prestao da trenira i slučajno odemo na trening karatisata i odlučimo da to trenira dok ponovo ne počnu treninzi malih fudbalera... međutim, ovo mu se baš svidjelo i neće loptu više ni da pogleda... sad obožava Brus Lija i sve borilačke sportove :)

Pa cini mi se da pise negde u programu da posle izvesnog vremena treneri, po onome sto dete pokazuje, preporuce sta bi mogao konkretno da trenira
na primer, on ne voli loptu i bilo sta sa loptom
pricali smo suprug i ja o borilackim sportovima, razmiljamo o dzudou ili aikidu
ali dobro jos je mali, videcemo
za sada mu je ovo sasvim dovoljno
naravno kad hoce da udje u salu
prosli put mi se zavukao ispod klupe u svlacionici
jedva smo ga trener i ja nagovorili da izadje a posle su i meni dozvolili da sedim u sali samo da bi se on odobrovoljio

Pa cini mi se da pise negde u programu da posle izvesnog vremena treneri, po onome sto dete pokazuje, preporuce sta bi mogao konkretno da trenira
na primer, on ne voli loptu i bilo sta sa loptom
pricali smo suprug i ja o borilackim sportovima, razmiljamo o dzudou ili aikidu
ali dobro jos je mali, videcemo
za sada mu je ovo sasvim dovoljno
naravno kad hoce da udje u salu
prosli put mi se zavukao ispod klupe u svlacionici
jedva smo ga trener i ja nagovorili da izadje a posle su i meni dozvolili da sedim u sali samo da bi se on odobrovoljio
Ja bih ti prije preporučio karate ili tekvondo... aikido može trenirati kad poraste, džudo više treniraju malo krupnija djeca...

hvala, videcemo ako uopste bude zainteresovan za neko cimanje :)
frajeru je sad najinteresantniji šah

Ja sam naučio da igram šah sa 4 godine, dede su me čuvali i stalno smo igrali... sa 6 godina sam igrao bolje nego što sad igram, niko od prijatelja mog tate nije mogao da me pobijedi... bio sam vunderkind... kupio sam sinu šah prije jedno godinu dana, ali nam mala napast pogubila figure...

Jexy, kod nas je slucna situacija. Tata dolazi petkom i ide ponedeljkom i tako vec 2,5 godine.Jos smo pri tom i nas dvoje stalno sami jer zivimo u gradu u kom nemamo rodbine. Mogu reci da je teze u poslednje vreme jer je veci i imam utisak da se sve vise vezuje za muza. Jedno vreme je nocu vristao i plakao i ja sam isla kod psihologa koji radi u vrticu. Zena me je posavetovala da ne treba da sprecavam dete da izrazi emocije. Ako je tuzan treba da ga pustim da se izrazi. Ako je besan isto, da treba da pricamo o situaciji u kojoj se nalazimo. Ja sam sad uhvatila taktiku i pricam mu kako svaki tata ide na put, da jebto normalno, ali da se i svaki tata uvek vrati. Kad u zgradi sretnemo nekog komsiju Paki pita-jel idete na put? I svaki dan me pita- jel sutra petak i kada ce doci tata?
Ja mislim da ce se Ivan smiriti ali mu je potrebno malo prostora da mu se skocka sve u glavi. On je jedno neverovatno pametno dete. Naravno treba i puno strpljenja. Kad Paki pocne da kuka ja mu uvek objasnim da tata mora da radi, da ne bismo.imali gde da zivimo, sta da jedemo i td. ako ne bi radio. Sve u svemu pruci nikad kraja. Mogu ti reci da sam se ja jako rasteretila kad sam porazgovarala sa psihologom, pa ti.i to toplo preporucujem.

b je los nalaz, to je ravna crta, jedini dobar nalaz je a i on je poztivna kriva, c je negativna kriva, to sam apsolvirala
"TIMPANOGRAM tip A – ima šiljat vrh, najviše +/- 50 daPa za odrasle, za decu do +/-150 daPa, ukazuje na zdravo srednje uvo, odn. da je pritisak iza bubne opne jednak atmosferskom pritisku"

"TIMPANOGRAM tip B – ravan timpanogram, bez vrha krive, karakterističan za minimalnu pokretljivost ili potpuni rigiditet bubne opne, kao i kod perforacije bubne opne. Označava da se iza bubne opne nalazi tečnost (sekret, gnoj, krv) ili ukazuje na urođene deformacije."

:TIMPANOGRAM tip C – ima šiljat vrh, ali u negativnom smeru, ispod +/- 50 daPa za odrasle i za decu ispod -150 daPa. Karakterističan je za utisnutu, prema unutra zategnutu bubnu opnu, usled slabe ili nikakve prohodnosti Eustahijeve tube, upućuje na katar tube. Inače, Eustahijeva tuba povezuje srednje uvo sa početnim delom ždrela."

da, usi su pune sekreta nevezano za upale,kao i kod jakova, on ove god imao samo jednu upalu u okotobru al usi pune svejedno...
kod nas se ne zakazuje, ali to je sve od dz do dz

onda sam ja pomesala rezultate al znam da nijedno nije dobro bilo i da verovatno ni sadca nisu dobre usi cim su sve vreme pune

- - - - - - - - - -

Imamo problem

ali Ivan
samo kaze necu

svaki savet dobrodosao
Zsuki, tebe gledam
probaj lepo da mu objasnis gde je otisao i zasto i da ce ga videti opet
kapiram sve
ako objasnjenje ne upali,daj mu malo vremena,,,,tek je otisao...bice lakse

bratee mili
bili u dz kod dr da joj dam papire za otkazivanje operacije, dala joj rezultate timpano i sve po redu,zena ne moze da veruje da je operacija otkazana i ne vidi razlog,jer su rezultati losi idalje i da jos nije videlada se sa takvim nalazima otkaze operacija... jbt ko je ovde lud

sutra idemo po jos jedno misljenje, privatno, tacno cu da skrenem, sta sad da ga posaljem u vrtic i da tamo zakaci neki od silnih virusa i onda opet na institut i opet 2 meseca ceas termin pa karantin i sve tako jos 3 meseca i zenu da placam koja ce ga cuvati i sve... aaaaa,dodje mi da vristim jbt

ne, ne, nisam kod njega,kod neke druge dr koja nas je primila na institutu

ali prekjuce sam isla da proverim privatno, kod jednog starog sjajnog orl hirurga, pregledao ga je uradio timapno i verovala ili ne timpanometrije su mu savrsene,jedna A, druga samo sto nije A,dakle pedijatar me istripovala.. a rezultati josbolji nego pre 7 dana...
kaze covek desava se da se stanje drasticno popravi kada deca dodju na prijem i da svaki hirurg tada odlaze, to je dobar znak itd.. moze da se desi da mu se opet pogorsa ali ni to nije smak sveta jer ide leto,more i da moze da se desi da skroz izbegbe cevcice... naravno moze opet toliko da se pogorsa pa da mora, ali pratimo ga i videcemo...
sve u svemu sada mi je lakse, msm isto je uradila i dr sa instituta, istu odluku donela ali tamo nam niko nista nije objasnio, ok nemaju oni vrv ni vremena da caskaju sa tobom, a meni treba da mi se objasni...
sada sam konacno opustena : )

Drage mame i tate,
ako vam dete fasuje boginje i nakon prve kontrole (7,8 dana od izbijanja) pocne da kasljuca kaslje ili ima tempraturicu/ temperaturu
idite odmah u Misovica veliki postotak dece razvije upalu pluca.
Nas je zamena na pedijatriji vratila sa on je zdrav nista ne brinite, da bi danas bilo da li ce ga hospitalizovati, pa nece evo lek+inhalacije a u sredu kontrola.

Takodje, ako vam dete fasuje boginje a vi niste prelezali odmah idite na infektivnu da vam daju aciklovir. Ne obazirite se na 'patizanske' komentare ma
toliki ljudi imali boginje niko pio aciklovir nije.
Ja sam tamo zavrsila posto nisam mogla da disem i sa bolovima u grudima, snimali su mi pluca jer sam izgledala toliko strasno.

ne, ne, nisam kod njega,kod neke druge dr koja nas je primila na institutu

ali prekjuce sam isla da proverim privatno, kod jednog starog sjajnog orl hirurga, pregledao ga je uradio timapno i verovala ili ne timpanometrije su mu savrsene,jedna A, druga samo sto nije A,dakle pedijatar me istripovala.. a rezultati josbolji nego pre 7 dana...
kaze covek desava se da se stanje drasticno popravi kada deca dodju na prijem i da svaki hirurg tada odlaze, to je dobar znak itd.. moze da se desi da mu se opet pogorsa ali ni to nije smak sveta jer ide leto,more i da moze da se desi da skroz izbegbe cevcice... naravno moze opet toliko da se pogorsa pa da mora, ali pratimo ga i videcemo...
sve u svemu sada mi je lakse, msm isto je uradila i dr sa instituta, istu odluku donela ali tamo nam niko nista nije objasnio, ok nemaju oni vrv ni vremena da caskaju sa tobom, a meni treba da mi se objasni...
sada sam konacno opustena : )

joj sto sam ja pocela da mrzim orl ambulantu na institutu :lol:
ona guzva,zagusljiv vazduh...2 sa 2....fuj
mi treba da odradimo timpano sdad pa kod plasticnog da idemo...trebali u decembru al nismo zbog lose timpano
a racunam nepce ok,on hoce da vidi samo sluh
u sredu zoovem da zakazem kod plasticnog a u medjuvremeniu cemo ovo u dz da odradimo
ne mogu vise na to orl njihovo podeljenje da idem,muka mi je

- - - - - - - - - -

nije mi samo jasno kako to da dete lepo cuje a timpanometrija tako losa bila

Back