Deca 1-3 godine (toddlers)

uzas, msm za gofno
mislim da bih povratila da ga vidim da ceprka po istom
posto ***** po par puta na dan i smrdi ko mali tvoric :D

al bas me nervira to sto ece da me slusa sada nista
a ja po sto puta ne, i sklonim ga i stavim na drugo mesto
msm, eno iz ocaja citam onu knjigu o francuskom vaspitanju :D

i sve to podnesem uglavnom ok
al juce zaista pretera, msm 30 stvari je probao, pa ne ide tako....
tacno se bio nesto 'uspalio'

:roll: kod nas je ovo svaki dan, kao mutav ide na stvari koju ne sme, kao opcinjen, to sto mu je dopusteno brzo dosadi ali zato ima memoriju kao slon kada su upitanju zabranjene stvari....ja ga sklonim, viknem, ali nista ne pomaze, kao opsednut se vraca na isto....izludjuje me

Кад смо код трициклова...
Овако нешто(приближно што се рама тиче, а наравно без оне корпе назад и с пуним гумама) сам ја возио, па моје две рођене сестре, па сестра од старијег стрица, па моје сестричине од старије рођене сестре, па моја деца, још је жив дао сам га кћерима радника који повремено долази код ћалета на салаш.
images

Кад се увежбају с педалањем, скине се задња осовина и на задњи зупчаник постави један точак и добије стандардни двоточкаш, мада ми се чини да овде на слици то није могуће тако да добро разгледајте, или питајте трговца.
Мсм ако је могло да се купи у социјализму око 70те требало би да може и данас... и гледајте да има што више гвожђа, а мање пластике!
Кад дете прерасте биги(тако сам га звао:hahaha:) врате се оба задња точка и нек млађи потомак вежба.

sali, ide redovno na nosu da, piski kaki, svaki dan po nesto obavi, "kaka" mu je i za piskenje i za kakanje ali je samo jednom rekao pre nego sto je obavio, ja ga stavila on kakio, obicno kaze kada se vec ukaki npr, uglavnom kad god ga stabim bar piski, redje kaki ali i to odradi relativno cesto
ali isto ima faze kad nece na nosu itd

i da ga pohvalim, vec drugu noc spava tj zaspiva sam u sobi, ne plasi se da ostane sam, dam mu mleko, poljubim ga, on kad popije mleko pozove da mu uzmem flasicu, i ja odem... on se okrene i za 5 min zaspi
u pocetku se malo bunio, ali ja bih prvo ulizalila cim ga cujem, samo da mu kazem da sam tu i da cu doci ako mu treba nesto, on se umiri...onda sam pocela da mu se javljam iz predsoblja, kada se cuje da negodipuje, samo glasom, da sam tu i dolazim ako treba, ne pojavljuem se u sobi i na kraju je prestao da me zove, osim kad popije mleko
nadam se da cu uspeti i da se nece odjednom opet setiti da treba da sedim pored krevetca dok ne zaspi, tj da ovo nije samo slicanost a ja se primila : ) al kontam da nije posto je i ranije tako zaspivao pa je onda usao u fazu da trazi da budemo sa njim u sobi...

Poslednja izmena:
e da, poceo je da zeza kada je meso u pitanju, jede mleveno, fasirane, u musakama itd ali komade pljuje, ne znam da li je mozda zbog zuba, pa da mu smeta tj irittra desni jer je bas lepo jeo, sada vec nedelju dana pljuje demonstartovno osim ako mu ne umuljam sa povrcem nekim pa da proguta, da ga ne oseti pod zubima
moze li da bude zbog zuba?

sve ostale rastura, slaninica i beli luk nas sacuvase od virusa za sada : )

Hrana : Armin jede sve, osim ako ne krene da izmishlja, kao shto je u poslednje vreme sluchaj :roll:... mada tad uvek mogu da ubacim u prichu kobasice i sitan kiseli kupus i mirna Bachka :lol:

Nosha: Nece ni N od noshe, nece da sedne, nece da kazhe kad pishki, kaki ( a mogu da provalim :confused: ) , nece ni da njegov Vini Pu sedi na njoj ... uglavnom,za sve u vezi noshe je antiprotivan :dash:

Danas smo zavrshili opet kod dr., Berodual inhalacije, 8 sati, pa 12 sati, i uveden je Pulmicort :sad2: ... sad vijam ostatak lab.analiza da mogu da ga zakazhem kod pulmologa ... dotle Pulmicort ... jutros kad je opet disao kao riba na suvom, doshlo mi je da se upucam u glavu :sad2:

birice,jel on bese ima problem sa trecim krajnikom?
jel se secas kako je Irina imala haos dok ga nije izvadila?
pulmicort, berodual...ovaj AB, onaj AB...svaka 3 dana nova muka...gnoj je curio iz krajnika i odmah na bronhije...u roku od par sati,haos

birice,jel on bese ima problem sa trecim krajnikom?
jel se secas kako je Irina imala haos dok ga nije izvadila?
pulmicort, berodual...ovaj AB, onaj AB...svaka 3 dana nova muka...gnoj je curio iz krajnika i odmah na bronhije...u roku od par sati,haos

nema ... :rida: ... ili barem niko to dosad nije video, primetio ... inache ne pricha kroz nos, nema gushenja ( inache), ne hrche i takoto ... njemu sve shto zakachi, zavrshi na plucima izgleda ... mada nam je dr rekla kad je bio mali i mi se "zanimali" sa njegovim atopijskim ekcemom da ce kad nestane sa kozhe, pluca pocheti da za'ebavaju ... a ja je gledala kao da je pala sa Marsa :fdlan:

nema ... :rida: ... ili barem niko to dosad nije video, primetio ... inache ne pricha kroz nos, nema gushenja ( inache), ne hrche i takoto ... njemu sve shto zakachi, zavrshi na plucima izgleda ... mada nam je dr rekla kad je bio mali i mi se "zanimali" sa njegovim atopijskim ekcemom da ce kad nestane sa kozhe, pluca pocheti da za'ebavaju ... a ja je gledala kao da je pala sa Marsa :fdlan:
Ко пије чај од жалфије никад није болестан... и никад нема затвор.
Седнеш с њим ујутро, поставиш му јело и смлачен чај од жалфије, ако неће да пије, пиј и ти с њим, иако то не саветују ништа чају неће шкодити ако га профиниш с мало лимуна и неким лепим медом.
Нека то постане ритуал.
А и даш му доцније кафену кашичицу цветног праха размућеног у млеку и заслађеног медом.

Ima temp 38.8, odjednom, ceo dan bila ok, vesela...nesto se zakasljala, povratila je, onda se ponasala normalno ali vidim vruca, izmerim temp, 38.2, istusiramo je mlakom vodom, malo spadne ali ubrzo se vrati, i to na 38.8, stavila sam joj eferlgan cepic, podojila i ona zaspala..kazu raskomotiti dete, mi smo je u zekicu plisanu obukli, ne moze bas gola da spava, nije pokrivena, valjda je to ok.
Da je budim nocas da izmerim temp pa ako je visoka opet cepic (posle 6 sati jel tako?)
Samo jednom imala temp kao mala, pa sam i zaboravila sta se radi..

Jel tek posle 6 sati ili da navijam sat ranije? Za cepice kazu da se na toliko daju, ali opet otkud znam da li ce joj skociti ranije..mozda da navijemo sat u 1-2 pa ako nije vruca, nista, pa ponovo za par sati..vise ne mogu da provalim po celu da li je to sad previse toplo ili ne..

joj pa ne znam, j je samo jednom ili dva puta imao temp i nije prelazila 38,5 tako da je nisam obarala
ja bih svakako merila i ranije, sta znam, cisto da proveris, ali ne znam sta ako se desi da ima temp a jos nije proslo 6h... mozda tusiranje opet mlakom vodom.. ali verujem da ce biti ok tj da ce cepic oboriti bar na tih 6 sati

mozda da pozoves halo bebu da pitas

Ne moras je buditi, samo.joj nezno stavi toplomer pod misku....
Ja.mom sirup protiv visoke.tem. Davala dok je spavao, malo mu otvorim.usta I spricem polako a.on mljacka...

Nas je uhvatio virus.pre par dana, kasalj I slajm, srecom za dva dana je sve prosli
Odma sam ku kyvala karamel mleko, stavljala u to kasicicu guscje.masti, kuvala supu masnu I jos dodavala mast guscju, mazala fitobalm na grudi I fizioloski u nos I polse dva dana ko nov, bukvalno ko da nista bilo nije a krkljao uzas jedan....

i moj momak tako sada. Mene temperatura uyasno plasi i ja nocu navijam sat i na ranije od satnice koja je predvidjena za dejstvo leka, a i kada sam davala cepice davala sam naizmenicno cepic pa sirup. Sada samo sirupe, paracetamol i brufen na smenu ako je viskoa i uvek nocu, danju nek se kali, kada sam budna.
Dok spava, kao sto rece Sofa, temp meris pod miskom i nece se ni probuditi. Mi smo 48h imali temp, danac ceo dan ne i sada je nema, ali kaslje ko baba pusara neka, ne mos verovati... I ja mazem fitobalm i kuvam pilece supice. Karamel mleko nece ni za zivu glavu, sta cu, ja mu dam Rtanjski caj, to voli i hoce, kazu da je dobar za sve respiratorne zezancije. I inhaliram ga, pride, ako se muci sa kasljom, a i tamtum verde sprej mi nije stran. Katastrofa, ja koja sam protivnik lekova i jednom u 5 godina pijem nesto sada imam citav arsenal za decu. Tako su mali i nejaki ...:sad2:

Ко пије чај од жалфије никад није болестан... и никад нема затвор.
Седнеш с њим ујутро, поставиш му јело и смлачен чај од жалфије, ако неће да пије, пиј и ти с њим, иако то не саветују ништа чају неће шкодити ако га профиниш с мало лимуна и неким лепим медом.
Нека то постане ритуал.
А и даш му доцније кафену кашичицу цветног праха размућеног у млеку и заслађеног медом.

ti savetujes polen nekome ko ima dete sa atopijskim dermatitisom???....:think:....vrlo neoprezno....

Ima jak uticaj na imunitet i krvnu sliku.
Ako sme da pije OK, ako ne sme, onda ne.

veliki je rizik davati detetu sa detektovanom alergijom polen koji je jedan od najcescih alergena....slazem se da je polen zdrav ali nikako za atopicare....

- - - - - - - - - -

starijem sinu su obrazi goreli a mladjem glavica, ne moram da ni da merim tacno znam kada ima temperaturu....inace, nas glupi savremeni toplomer nikako da izmeri kako treba temp ispod pazuha ali je za guzu odlican, ocas posla ocita....

veliki je rizik davati detetu sa detektovanom alergijom polen koji je jedan od najcescih alergena....slazem se da je polen zdrav ali nikako za atopicare....

- - - - - - - - - -

starijem sinu su obrazi goreli a mladjem glavica, ne moram da ni da merim tacno znam kada ima temperaturu....inace, nas glupi savremeni toplomer nikako da izmeri kako treba temp ispod pazuha ali je za guzu odlican, ocas posla ocita....

Zato ja jos cuvam stakleni zivin toplomer.

..ima zivinih toplomera na svakoj pijaci..
..ja htela galijumov da uzmem u apoteci, kad smo krcnuli poslednji zivin,
a apotekarka mi reche da su 99% falichni - ili prekinut stub ili ne registruje T uopshte (bushna cev)
i sama mi rekla da pogledam na pijacama..

..oko tezine - aleksej ima 17,5kg i 102cm, sa dve i osam meseci..
..jaksha ima 20kg vec godinu dana, od treceg do evo josh malo chetvrtog rodjendana,
a porastao je sa 104 na 110,5cm za to vreme..

..moj mish danas prvi put spava u vrticu.. :)

Back