Deca 1-3 godine (toddlers)

poznavaoce, e znam kako to izgleda, on je isto jedan smesko, ali kazem izuzetno stidljiv i treba mu vremena da se otkravi, a so tada ni slucajno ne smes odma da mu pohrlis , da ga pipkas, da mu pricas itd
mada naravno postoje ljudi koje nekako odma prihvati lepo, ima jedna devojka koju je bukvalno iste sekunde zgotivio i dao joj osmeh i pruzio prstic, to mu je nako kao njegov pozdrav :)
inace jok, pogotovo za one navalentne, glasne...

poznavaoce, e znam kako to izgleda, on je isto jedan smesko, ali kazem izuzetno stidljiv i treba mu vremena da se otkravi, a so tada ni slucajno ne smes odma da mu pohrlis , da ga pipkas, da mu pricas itd
mada naravno postoje ljudi koje nekako odma prihvati lepo, ima jedna devojka koju je bukvalno iste sekunde zgotivio i dao joj osmeh i pruzio prstic, to mu je nako kao njegov pozdrav :)
inace jok, pogotovo za one navalentne, glasne...
ОК постоји ту и разлика у годинама, Владета има тек годину и по дана, а моји, син девет и по и близнакиње по шест и по.
А делимично и зато јер су све око нас куће где су парови с децом приближно њихових година па увек циркулишу по двориштима у друштву.

ah, sastavio nas prliv kao nikad, vidim ja juce on kenjkav, budi se u toku dana na 20 min, to mu se ne desava, nece da jede, sto je sve cundo za njega
nocas se probudio vruc, pojma nemam da li je imao temp, digitalni toplomer kaze da nije, a on meni vreo, sizim od tih toplomera

jutros proliv jeziv dva puta i jedno tri puta iz cista mira u takav vrisak se dao jadan, samo se nadam da nisu usi : S
ne kaslje, ne kija, mislim nije prehlada, mozda su zubi ipak
izbile su sve trojke i dve-tri cetvroke, mozda je ovo zadnji trzaj famoznih zuba, nadam se

Danas mi je stariji cvrcak bio na kontroli i doktorica ga posle 100 godina mjerila ima 17kg da li je to malo za 3.5 godina ( izgleda mi nekako mrsavo i stalno se borimo sa hranom) dok mladji sa 1.5 ima 13 kg i izgleda kao loptica samo da pukne

Koliko su teska vasa djeca i da li postoje neke tablice normalne tezine.

Junior je sada sa 28 meseci oko 13kg. Mada je on po prirodi necejed. Sve se mislim da ne se ne trebam brnuti sve dok ima snage da trckara unaokolo i da bira sta hoce a sta nece da jede.

Tako i moj stariji kao da ima pundravce, nema 5 minuta mira ali kada treba jesti ... strasno .. pre neki dan je prvi put probao kivi.. nije mu se svidjalo kako izgleda i nije hteo ni da ga proba :), ( izrazito visok za svoj uzrast i onda ta mrsavost jos vise dolazi do izrazaja) dok mali samo gleda gdje da parkira guzicicu i sta ima da jede ne pita i ne bira samo da zvace, ne pamtim kada sam mu dala nesto slatko jer pojede toliko voca i slanog da bi mu slatkisi bili cist visak.

Tako i moj stariji kao da ima pundravce, nema 5 minuta mira ali kada treba jesti ... strasno .. pre neki dan je prvi put probao kivi.. nije mu se svidjalo kako izgleda i nije hteo ni da ga proba :), ( izrazito visok za svoj uzrast i onda ta mrsavost jos vise dolazi do izrazaja) dok mali samo gleda gdje da parkira guzicicu i sta ima da jede ne pita i ne bira samo da zvace, ne pamtim kada sam mu dala nesto slatko jer pojede toliko voca i slanog da bi mu slatkisi bili cist visak.

Imao je kiwi fazu. Danima od voca jeo samo kiwi, pa mu dosadilo pa presao na banane. Sada je u fazi jagoda. Pojeo celu kutiju u subotu (istina, bila je mala kutija, ali kutija :cepanje:). Ne znam koje je sledece voce na redu :think: Nekada krene nesto da jede pa ne zna sta je dosta. Ja lepo kada pravim nesto utrpam sve to najdem pa neka bira. Na pizzu stavljam i grasak i boraniju jer tako najvise voli (mislim pizzu). Ima dana kada ne ispusta domzacu sunku iz ruku (mislim ne ispusta je kod njega znaci da je jede i za dorucak i trazi i za veceru). Pre neki dan uzeo kobasicu iz frizidera otisao u svoju sobu i krenuo je celu da je jede :roll: A nekada zivi ceo dan na jednoj banani i tanjiru supe.

Imao je kiwi fazu. Danima od voca jeo samo kiwi, pa mu dosadilo pa presao na banane. Sada je u fazi jagoda. Pojeo celu kutiju u subotu (istina, bila je mala kutija, ali kutija :cepanje:). Ne znam koje je sledece voce na redu :think: Nekada krene nesto da jede pa ne zna sta je dosta. Ja lepo kada pravim nesto utrpam sve to najdem pa neka bira. Na pizzu stavljam i grasak i boraniju jer tako najvise voli (mislim pizzu). Ima dana kada ne ispusta domzacu sunku iz ruku (mislim ne ispusta je kod njega znaci da je jede i za dorucak i trazi i za veceru). Pre neki dan uzeo kobasicu iz frizidera otisao u svoju sobu i krenuo je celu da je jede :roll: A nekada zivi ceo dan na jednoj banani i tanjiru supe.

da da sve mi je ovo poznato kao da su braca, bio u selu i zove me baba kaze zaljepio se za domacu slaninu ( sada nije problem ako jede za dorucak ali iza rucak pa veceru .. ima da mu pozli ipak je to bas masno )... ima on svoje faze kada bas lepo jede a onda nekoliko dana sve ga vise zanima od jela.

I sada se sjeti posto nece da jede ja mu ne dajem slatkise ali sam ga uhvatila jedno dva puta da mi iz secernice krade kocke secera sada sam podigla secer da ga ne moze dohvatiti, zar mu organizam toliko trazi slatko da jede kocke secera.... ?

Evo nas..Sara ima 11kg..ugojila se fino, slaninu samo mlati :D To joj je valjda omiljena hrana, a imamo domacu lepu pa neka, dajem joj bas cesto da jede..
Rucka fino i sir, povrce, hleb, jogurt obozava..voce isto lepo jede..nekad zeza sa ruckom, tj nece da je mi hranimo nego sama da jede, ali ok, pojede fino

Taro, znaci Jakov ide na nosu redovno? Sara sad pocela da zabusava..bas je jedan period islo glatko, i govorila nam kad joj se kaki, i evo sad zeza..kad god je pitam kaze ne! Ima nekoliko momaka, drzi se za rukice sa njima, jako su slatki..obozava decu, samo jurca ka njima :)

Nama medo sa dve godine ima oko 12 kg.
Kad smo bili u savetovalistu kaze sestra 11kg,
a mm demonstrativno Nemoguce imate li vi drugu vagu?
Donese zena drugu sa sve osmehom, kad ono preko 12kg.
Mada smo mi mislili i vise da ima s obzirom koliko jede i deluje kao tuc

- - - - - - - - - -

I medo mlati slaninu redovno

da da sve mi je ovo poznato kao da su braca, bio u selu i zove me baba kaze zaljepio se za domacu slaninu ( sada nije problem ako jede za dorucak ali iza rucak pa veceru .. ima da mu pozli ipak je to bas masno )... ima on svoje faze kada bas lepo jede a onda nekoliko dana sve ga vise zanima od jela.

I sada se sjeti posto nece da jede ja mu ne dajem slatkise ali sam ga uhvatila jedno dva puta da mi iz secernice krade kocke secera sada sam podigla secer da ga ne moze dohvatiti, zar mu organizam toliko trazi slatko da jede kocke secera.... ?

Izlgeda da je slanina svuda hit :zper:

Mi secer koristimo samo kada kuvamo ili pravimo kolace pa mu nikada nije na dohvat ruke. Ali zato suvo voce (grozdjice, urme, suseni kiwi itd) jede samo tako. Videla sam pakovanje od 10 kutijica sa suvim grozdjem. Kutijice su velicine kutijice za sibice. Tih 10 kutijica kosta oko 8-9 evra. Sve se mislim da li da kupim. Na kraju sam uzela jer mi je uvek bolje da jede suvo grozdje dok smo u setnji nego neku cokoladu ili bombone. Na kraju krajeva ako kutija ostane cela ja dopunim sa suvim grozdjem iz velike kese. Jbg stednja :whistling:

Izlgeda da je slanina svuda hit :zper:

Mi secer koristimo samo kada kuvamo ili pravimo kolace pa mu nikada nije na dohvat ruke. Ali zato suvo voce (grozdjice, urme, suseni kiwi itd) jede samo tako. Videla sam pakovanje od 10 kutijica sa suvim grozdjem. Kutijice su velicine kutijice za sibice. Tih 10 kutijica kosta oko 8-9 evra. Sve se mislim da li da kupim. Na kraju sam uzela jer mi je uvek bolje da jede suvo grozdje dok smo u setnji nego neku cokoladu ili bombone. Na kraju krajeva ako kutija ostane cela ja dopunim sa suvim grozdjem iz velike kese. Jbg stednja :whistling:

Ja ga koristim za kafu, jer ja pijem potpuno gorku a vecina drugarica bas slatku pa moram uvjek imati da one zaslade kafu :D ima cak jednu koja obozava da gricka secer iz kafu, moguce da je to od nje vidjeo... i ja fas forsiram suvo voce umjesto slatkisa, mi imamo domace suve jabuke i sljive (susi djed)

A za kakvu ravnotezu su ti bicikli bez pedala? Za ravnotezu za voznju pravog bajsa kasnije ili generalno? Ona ima sasvim dobru ravnotezu, ne kapiram malo tu pricu :D Svakako ce nauciti da vozi bajs kasnije..ne mislim da ce sa 3 godine voziti redovan na 2 tocka..ja sam sa 6 naucila, velikog ponija..nista nisam vozala pre toga..

A za kakvu ravnotezu su ti bicikli bez pedala? Za ravnotezu za voznju pravog bajsa kasnije ili generalno? Ona ima sasvim dobru ravnotezu, ne kapiram malo tu pricu :D Svakako ce nauciti da vozi bajs kasnije..ne mislim da ce sa 3 godine voziti redovan na 2 tocka..ja sam sa 6 naucila, velikog ponija..nista nisam vozala pre toga..
Kada posle balance bike dete sedne na običan bicikl sa pedalama, mnogo lakše se navikne na njega. Mi smo posle balanca kupili u istoj veličini onaj sa pedalama, i već prvog dana je mogla da ga vozi bez straha, dok je mi držimo za leđa. Nemaš onaj prelaz na pomoćne točkiće pa ih posle skidaš. Ona , na primer, kada se dobro odgurne, sa balance bike (podigne noge) ide do dvadesetak metara, bez bilo kakvog drugog oslonca.

Back