jexy1005
Iskusan
- Poruka
- 5.258
Reaguje li na svoje ime? Da li ostvaruje kontakt ocima kad se prica sa njim? Ponavlja li stalno istu radnju kad se igra?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нисам Новка, али могу да помогнем...Moja snaja ima klinca, u junu ce 3 godine i isto ne prica.
Mama, tata, i jos par reci.
Za odredjene stvari ima fraze koje bas nemaju veze sa tim.
Vodila ga je na kontrolu sluha, jer je cesto bio bolesljiv,
Non stop na antibioticima, upale usiju... rodjen jako krupan,
pa sad misle da to cak moze biti, da mu je nesto povredjeno tokom
porodjaja.
sto se tice sluha su rekli mora za ns u deciju bolnicu ali da saceka jos malo.
Jos ga nije odvela.
Ali jako se brine, jer mali stvarno slabo prica, i ono sto sam ja primetila je
da izgovara reci cudnim tonom. Zvukove.
Kao gluvonemi, nekako.
E sad, ja se ne mesam i nisam to naravno rekla.
Treba voditi obavezno na preglede sluha ako se na bilo sta sumnja
- - - - - - - - - -
Novka kako se zove onaj AB sto deci ostecuje sluh?
I posle sve bilo ok?Moja deca su kasno progovorila, obojica. Stariji je imao više od dve godine. Mlađi više od tri. Mlađi je vrlo specifično pričao, nekim samo njemu, starijem sinu i meni znanom jeziku. Niko ga ništa nije razumeo.
Treba obratiti pažnju da li dete čuje.
..i nekontrolisan gestacioni dijabetes moze da izazove gubitak sluha josh pre rodjenja..
..sumnjam da bi bilo koji pedijatar prepisao te AB bebi ili malom detetu..
Da li je normalno da dete od 2 godine i 4 meseca ne govori? Jednia rec je "nej" i ponekad kad "zagusti" rec "mama". Ne drustvem je, sam se igra, ako nesto zeli on pokazuje prstom a ako ne pogodis sta zeli iz prve on besni i vristi. Ne zainteresovan za svet oko sebe... Kada nesto ne zeli da cuje ili se iz nekog razloga naljuti on pokriva usi i place...
Rec je o detetu moje drugarice. Mali ima jako uvecan 3. krajnik i cesto je bolesljiv, pa ga je tako jednom odvela kod lekara a ona je izgrdila zasto ga vec nije odvela kod logopeda. Mada je meni mnogo vece iznenadjenje to sto ona ignorise doktorove preporuke i kaze "on je svoj, nece ga ni logoped naterati da prica kada je tvrdoglav" ????? Ja sam par puta pokusala da je podsetima na logopeda, ali koliko vidim slaba vajda. Cisto sam htela da vidim da li ovde na forumu ima nekoga ko sa svojim klincem ima slicnoh problema...
Reaguje li na svoje ime? Da li ostvaruje kontakt ocima kad se prica sa njim? Ponavlja li stalno istu radnju kad se igra?
..da li je imao cheste upale uha, s obzirom na taj treci krajnik?
..da li mu je testiran sluh?
ma dobro boki, mislim ako je to vec dete tvojih prijatelja i bilo kod dr, ne ide sada da ovde mi nagadjamo dijagnoze, verujem da se tu vec izmedju druge i trece neke stvari primete i verovatno i sami roditelji pitaju svog pedijatra ali mozda i ne zele sve informacije da dele sa svetom...
treba i to razumeti...
opet , nazalost, i pored najbolje namere, nekima ne vredi pricati, shvatices vec... neki ljudi su gluvi za savete....
laural jel malena ima suženje disajnih kanala? jer ako ima to nit krajnici nit paracenteza neće dovesti u red,jedino proširenje disajnih kanala posle 18 godine kada kosti više ne rastu...to nas čeka nažalost...![]()
Pa ne znam Mici, ja poprilicno davim naseg Orl pa cu ga pitati sutra na kontroli jos jednom. Iskreno, ne mogu da odlucim, da imam jasan stav po pitanju krajnika. Jesu veliki, ona je mrsavica, mozda bi se nesti I promenilo, ali me je strah da ne donesem pogresnu odluku. Krajnici imaju svoju funkciju, imaju razlog zasto su tu, a ako ih izvadimo nema nazad. Vidim da cu sutra opet smoriti doktoraSreca sto me gotivi, inace bi me izmarsikao do sad
![]()