Deca 1-3 godine (toddlers)

Dunja ustaje u 6-6.30.Tad popije mleko(120ml).oko 8.30-9 dorucak.U 12.30 mleko (90ml),izmedju je narvano pojela keks ili neku vocku ili malo cokolade.(kada je baba i deda cuvaju).Obicno spava do 15h,pa je rucak u 16h.Nekad vecera a nekada i ne,ili pojede vocku.Izmedju 21 i 22h kupanje,mleko(120ml) i spavanje.
Kada krene u obdaniste izbacujem to jutarnje mleko da bi mogla tamo da doruckuje.

Ja hocu da ga prebacim u njegovu sobicu ali moj muz se stalno protivi. :roll:
Rekla sam mu da ce dok se beba rodi da ide u svoju sobu, a on kaze da ce i on sa njim.
Mm spava kao top i njemu nista ne smeta, pa misli da je tako svima.
Ja ne podnosim nocna budjenja, cimanja, udaranja, guranja...
eh ti muževi
tako je i moj stalno imao neke primedbe,a onda "pobegne" na poso ili nađe neki razlog,samo se izvuče
Kod mene zene drage sve neki problemi...Ugovor mi istekao na poslu,pa vise ne radim...
Stitna me zeza pa mi je tsh 0.27 i antitela se pojavila...
Neki komsija se ubio na 20 metara od moje kuce,uzas......

ne daj se,biće bolje
znaš kako kažu,posle kiše sije sunce

Hranu koju uvodimo nasim bebama, najvecim delom odredjujemo cime ce se hraniti i dalje u zivotu...

FARAMACEUTSKA INDUSTRIJA ČUVALA TAJNU: Osnovni uzrok raka otkriven još prije jednog stoljeća, ali je sve do sada skrivan od javnosti!

http://depo.ba/hronika/osnovni-uzrok...an-od-javnosti

HRANA KOJA zakiseljuju TIJELO:

* Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. (Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, bez masti je, nema vitamina niti minerala, samo rafinirani ugljeni hidrati, koji drobe gušteraču). Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
* Meso, (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porijekla (miljeko i sirevi, skuta jogurt itd)
* Rafinisana sol
* Rafinisano brašno i svi njegovi derivati. (Tjestenina, torte, keksi itd)
* Hljeb. (Najveći dio sadrži oksidirane masti, margarin, so, šećer i konzervanse)
* Margarin.
* Kofein. (Kafa, crni čaj, čokolada)
* Alkohol.
* Duhan. (Cigarette)
* Antibiotici i generalno svi lijekovi.
* Bilo koja kuhana hrana. (Kuhanje uništava kiseonik povećavajući kiselost hrane)
* Sva industrijski prerađena hrana, u konzervama, koja sadrži konzervanse, vještačke boje, arome, stabilizatore itd.

HRANA KOJA alkalizira:

* Sve sirovo povrće. (Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu reaguje pa postaje alkalno. Neko je pomalo kiselkasto, ali uza sve to stvaraju osnovu za pravinu ravnotežu) Sirovo povrće proizvodi kiseonik, kuhano NE.

* Voće, isto tako. Na primjer, limun ima pH factor približno 2,2, uza sve to unutar tijela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Možda najjači od svih – nemojte, da vas zavara njegov veoma kiseli ukus). * Voće proizvodi dosta kiseonika. * Neko sjemenje, kao na primer bademi (mendule) jako su alkalni.

* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, uza sve to, kako idealna ishrana treba i određeni procenat kiselosti, treba neke i trošiti. Sve žitarice moraju se jesti kuhane. * Med ima veoma visoku alkalnost. * Hlorofil: bilje je veoma alkalno. (Pogotovo aloa vera)

* Voda je važna za proivodnju kiseonika. “Cronična dehidracija je najvažnija tjelesna napetost i korijen najvećeg dijela svih degenerativnih bolesti.” Potvrđuje dr.Feidoon Batmanghelidj.

* Vježbanje daje kiseonik cijelom tijelu. “Sjedeći način života uništava život”.

Idealno je imati 60% alkalnu ishranu, nego kiselu, i prirodno je izbjegavati proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana industrijski proizvedena pića, rafinisani šećeri, kao i svi zaslađivači.

Ne zloupotrebljavajte sol, koristite je što je manje moguće.

Za bolesne osobe, idealno je da ishrana bude 80% alkalna, izbegavajući sve štetne proizvode.

Ako imate karcinom savet je, da alkalizira tijelo što je više moguće.

Dr.George V.Crile iz Klivlenda, jedan od najpriznatijih hirurga na svijetu otvoreno izjavljuje: “Sve smrti takozvane” prirodne “nisu ništa drugo nego terminalna tačka kisele zasićenosti tijela.”

Kao što je ranije naglašeno, potpuno je nemouće, da se rak pojavi u nekoj osobi, koja oslobađa tijelo svih kiselosti 01:00 alkalnom ishranom, koja povećava pijenje čiste vode i koja izbjegava hranu koja proizvodi kiselost.

Uopšteno, rak se ne ugovara, niti se naslijeđuje. Ono što se nasleđuje su prehrambene i ambientalne navike te način života (stil života). To može proizvesti rak.

e a 99% populacije na planeti zdere sve ono sto stvara kiselost
meso pogotovo i slatkise
ja kad pricam da meso ne treba davati ni deci svaki dan mene gledaju ko debila
odrastao covek treba da jede 250 gr mesa NEDELJNO....500 gr najvise
lepo bi se smanjila potraznja mesa, manje hrane bi islo na stoku i to zemljiste na kome gaje hranu za stoku,moglo bi se koristiti za gajenje hrane za ljude i mnogo manje gladnih i onih koji umru od gladi
al da ne drvim,da ne ispadnem luda opet
isto vazi i za polja duvana
al kad vecina misli na svoje du.pe a ovi na vrhu samo na pare,,,,eto ti bolesne i gladne populacije

Poslednja izmena:
cuj cime
pa najbolje da samo meso dajemo deci za rucak

kao da je to jedina namirnica
meni Irina ne jede meso svaki dan
doduse u poslednje vreme i nema apetit al krenula je da jede malo bolje sad kad je ozdravila
i od samog pocetka joj ne dajem meso svaki dan...ni jaja
uzmem spremam jela kuvana bez mesa, nista joj ne fali,najnormalnije jede...a i ja isto
3 dana nedeljno ne rucamo meso ...nekad i 4 zavisi kako kad
misim kako ko hoce ali je cinjenica da meso nije neophodno u tolikim kolicinama i cak stavise zdravije je da se jede manje mesa

Ja se ubih da obezbedim koliko toliko zdravu hranu. Plaćam skuplje, jurim, nalazim domaće mleko, piliće, praseće i juneće meso ( mada junećeg skoro da i nema van kasapnica, tu i tamo po neko teleće ako natrčim, i to po paprenoj ceni pa se kupuje na miligrame i samo je za decu ), jagnjeće i jareće kada nadjem, isto po ceni da uši otpadaju... domaća jaja, sir, pravim pite, proje, kojekakve rolate... ma svašta nešto... gajimo nešto povrća u bašti, imamo još svog meda, mada pčele više nemamo. Kuvam sokove, džemove, slane zahebancije... Ne znam ni sama odakle mi više pare za sve to...
I šta se desi?
Dete krene u vrtić, pa dva obroka dnevno, tj. tri ako računamo i užinu, pojede tamo i to pet dana u nedelji.
Ona vrtićka hrana prvo što je sva istog ogavnog mirisa, verovatno i ukusa, drugo što je ekstremno zapržena i jaka, i treće - sve se bojim da oni meso nabavljaju iz obora... jok bre, nego iz neke klanice tipa Matijević i slično tome, gde je cena najbolja.
Ko ima decu u vrtiću, zna o čemu pričam. Ako kap one zapržene hrane padne na odeću - osta fleka zauvek. Ja od mog graška, koji ja skuvam operem fleku sa dečje odeće, a od graška iz vrtića - teorije nema! :sad2:
I što se trudim, što dajem tolike pare, bolje da za te pare platim struju pa da ne izvirujem na terasu sa srcem u petama svaki put kada čujem auto ispred kuće :dash:
Hoću da kažem - besmisleno je. Više nedeljno pojede te nezdrave hrane, nego ovo što ja kuvam i spremim. Nema svrhe oterećivati se.

naravno da se ne treba opterecivati...

- - - - - - - - - -

ona meni kad ide u vrtic, njima vidim jelovnik nekad bude svaki dan sa mesom a nekad samo 2 ili 3 puta bude meso
pa ja u zavisnosti od toga vidim sta cu spremiti za rucak vikendom
nije to opterecivanje,nego jednostavno, tako eto...sto da jede svaki dan kad ionako nije zdravo u tolikoj kolicini

Normalno.
Nema ni kod mene mesa svaki dan. Uh, daleko od toga. I kad ima, to najčešće nije šnicla ili tako neki komad, već seckano u varivu. Ili mleveno u sarmi, punjenim paprikama/tikvicama ili ćufte ( uh, od kad to nisam spremala... )
Ma kakvo meso svaki dan....

Mi inace ne jedemo meso cesce od 2 put nedeljno, ali bebi dajem zbog krvne slike..ne svaki dan, ali 5 puta nedeljno. Kasnije kad poraste malo i pocne da jede isto sto i mi, jesce meso 2 put nedeljno max i to je to..

Znaci trebalo bi da jedemo sirovo voce i povrce i to je otprilike sve sto je zdravo po onom gore..i jedna vrsta zitarica i cao.. ja ne volim ekstreme inace uopste, uvek sam za zlatnu sredinu..ne verujem da su mlecni proizvodi generalno toliko losi (tipa mlad sir ili kajmak domaci, jaja i slicno) koliko industrijska hrana, brza hrana, grickalice, slatkisi, mesne preradjevine, pastete, virsle, hrana za puno aditiva i td...

Pa sve kuvano ne valja!? Lepo pise!
Znaci ne hranimo decu dobro!

Me znam samo kako da mu spremam ako necu skuvati?
Da mu dam sirovo?

Ja generalno verujem.u te stvari ali me zanimaju konkretni predlozi, kako?
Nervira me.kad neko dodje, okaci ovako nesto(kao da mi to ne znamo :roll: ) a nema predlog kako to sprovesti u delo?

Moje dete svaki dan jede hleb i jede mlecno
Svaki dan jede kuvano povrce
Jedino voce jede sveze

..pishe 40% hrane koja je na prvoj listi i 60%hrane koja je na drugoj listi..

..ako rachunamo i vodu, tako se hrani 90% nas i nashe dece..

..ova pricha kiselo/alkalno nema logike, narochito mi se svidja onaj pH 2,1 belog shecera :lol:
ali neka ga zovu kako hoce, poenta jeste negde blizu ovoga.. :)

moje dete jede meso za rucak svaki dan. kod nas se meso jede-nema sanse da ijedan od mojih muskih smatra ruckom nesto sto ne sadrzi meso :lol:
nisu to velike kolicine-ja napravim gulas za nas cetvoro od 300g mesa ili bolonjeze od 350g mlevenog. stavim 2 bataka sa karabatakom u serpu graska sa povrcem itd. uvek ima povrca za rucak a jednom nedeljno je riba. mene zanima sta jedete 5 dana nedeljno za rucak kad ne jedete meso? mislim sve je stvar navike-ja prosto ne mogu da zamislim bezmesni rucak. ja ga ne jedem ali ga spremam. ja bih komotno mogla bez mesa da zivim i ponekad da jedem ribu-ali mm i deca nema sanse.

ja dajem jaje jednom nedeljno za dorucak. ne menjam mu meso jajetom vise za rucak kao kad je bio beba. njega bi samo povrce drzalo dva sata najvise. mozda zato sto hleb ne dajem za rucak. i ne kuvam mu vise taj miks povrca i mesa -vec mu je muka od toga :lol: nema veze sto dodam zacina i malo soli jednostavno je bljutav ukus- mesecima je jeo tako. sada jede sve sto i mi

hm. Luca "Jede" meso skoro svaki dan. ali to su tako male količine da ja to i ne računam u jede meso. recimo ona jedan batak normalne veličine jede tri dana....nekad uopšte neće meso. ja je ne teram, jede koliko želi.
ja nisam neki veeeliki ljubitelj mesa, mislim volim da jedem, ali da ga nema, uopšte se ne bih stresirala. a mm, recimo uz junetinu voli za salatu piletinu :)

Back