Deca 1-3 godine (toddlers)

..potroshice bebac to mrvicu po mrvicu, progesteron te sad zaHebava pa ti se chini da imash mnogo vishe vishkova kako dan odmiche.. :)
..pazi na probavu i drzanje i utegni to stomache u usku majichicu, one te nateraju da stojish kako treba :P
i ne zevzechi se sa chuchnjevima i trbushnjacima..

..daj ga ili ranije ili kasnije, kako procenish da je bolje..februar nikako..
..jaksha je krenuo u vrtic sad u aprilu, sa tri cele godine..
..bebac ce ili na sledece prolece, par meseci pred treci rodjendan, ili na jesen, sa tri i par meseci..

Sto na probavu? Na sta mislis?
Piskam non stop, nisam.ovoliko piskila ni u 9-om mesecu sa pedjom.
Ne kontam sto?

Pazim na drzanje koliko mogu. I da, mnogo lepse iugledam kad se ispravim

..ne mislim na pishkanje, to ce da prodje josh malo, mislim na drugu probavu.. ;)
..ti si sklona tome, a progesteron ti ne olakshava problem.. :)
..a ni pishkanje, kad smo vec kod njega, poshto izbacujesh vishe technosti nego shto unosish..

..znash shta ti je raditi, technost, zelenish, voce po malo ali tokom celog dana..
..smanji testo i chokoladu.. :)

moje dete počelo da pijavljuje obavljanje telesnih radnji pražnjenja ahahahahahhahaha al sam se izrazila :)
i to pre nego što ih odradi :) ljubi je mama. odmah sam joj u naletu entuzijazma kupila gaćice u hm-u preslatke. ona oduševljena, ljubi ih i govori bugyi - gaćice ahahhahahahah

eto. samo da se pohvalim....

ja i dalje na dijeti i konačno je počelo da se skida salo. mašala.

Svaka cast suki!!! :)

Kako ja da mog misa to naucim?
Jesi pricala sa njom o tome ili kako?

Pedja nema sanse. Samo cucne kad kaki a ja ga ne stavljam na nosu jer je vec kasno kad je cucnuo
a stalno mu pricam da mi kaze, kad obavi. Prvo do toga da dodjemo pa onda i kad mu se pri kaki.

A tako bi mi olaksao zivot. Muka mi je i na hranu a ne na govanca

Cickava al ti komplikujes sve :lol:
Mogu misliti kakvo salo imas sa svojih dvaes kila hahahha. Da te utesim,imala i ja slauf pa se izgubio a stomak bubri. Opusti se. Pasuljcicc ce sve da ti pogricka :D
Strpi se jos koju nedelju,bice bolje,al samo lagano,nemoj da se zaleces mnogo, slusaj svoje telo.
I ne fantaziraj mnogo :p
:*

- - - - - - - - - -

Cickava al ti komplikujes sve :lol:
Mogu misliti kakvo salo imas sa svojih dvaes kila hahahha. Da te utesim,imala i ja slauf pa se izgubio a stomak bubri. Opusti se. Pasuljcicc ce sve da ti pogricka :D
Strpi se jos koju nedelju,bice bolje,al samo lagano,nemoj da se zaleces mnogo, slusaj svoje telo.
I ne fantaziraj mnogo :p
:*

Svaka cast suki!!! :)

Kako ja da mog misa to naucim?
Jesi pricala sa njom o tome ili kako?

Pedja nema sanse. Samo cucne kad kaki a ja ga ne stavljam na nosu jer je vec kasno kad je cucnuo
a stalno mu pricam da mi kaze, kad obavi. Prvo do toga da dodjemo pa onda i kad mu se pri kaki.

A tako bi mi olaksao zivot. Muka mi je i na hranu a ne na govanca

Јел има нека храна због које би продао душу да је добије? Мислим нешто чему се стварно обрадује слатко слано
КОлико има Пеђа?

moja je bila prodana duša za smoki, u stanju je bila da izvršava smešna naređenja samo da dobije smokić
i tako se ja setim da je u novembru odvikavam od noše, 2 meseca od drugog rođendana, kad sam primetila da je pelena noću suva već 20 dana za redom,
i ona ispiški gaće hulahopke patofne, ja sklonim smoki u ormarić,
a kada piški u nošu dobije 2-3 smokija (ne 2-3 kesice) čisto da joj se osladi, pa mi traži još, a ja nedam kažem joj : ''piškiš u gaće nema smoki'' i za tri dana je naučila da kaže

joj žene. isprepada me ovaj moj muž najstrašnije. Luca danas treba konačno da dobije MMR. i pošto je on na terenu ja je vodim samu.
i zove me on sad, kako je ta vakcina opasna, kako je zabranjena posvetu, zbog jednog od tri virusa koji se nalazi u koktelu...pa da je pitam dr koji je virus u tom što oni daju, pa da ne dozvolim ako je ne znam koji...pa da sam je pila AB pre možda nedelju dana, a dojijm je još uvek, pa da onda isto beba ne sme da primi, nego tri nedelje nakon AB....

i šta sad ja da radim? on je nešto kopao po netu, pa jedan kolega što mu žena pedijatar mu je popunio mozak.
mislim. jel to stvarno toliki bauk?

znam da ste pričale o nekom produženom dejstvu, tj da se nedeljama nakon mogu javiti neke reakcije.
još me napičkao kao što se ja malo ne informišem...ja ne znam ni za šta je ta vakcina.
i inače me nerviraju sve te obavezne vakcine, još mi je ovo trebalo...

savet?

znam samo da je jedan deo za meningitis i to mi je bilo dovoljno da se ne dvoumim ( a ne mozhesh ni neshto da se dvoumish, ako nije primila sve obavezne vakcine ne mozhesh nigde da je upishesh --- vrtic, shkola) ... ne sme dete da primi ako je ONO pilo AB, samo posle 3 nedelje ... ja sam mislila shta ce sada biti, joj majko, Armin je bash imao loshu reakciju i na prvi Pentaxim (mada posle nishta) , a osim par dana nekog kenjkavog raspolozhenja, nije bilo problema ;)

poruchi muzhu da pravi drugo, i da se mane gugla :rtfm:

Ja sam se protivila MMR vakcini zbog povezivanja iste sa autizmom
jer imamo malog od devera autisticnog i njima je receno da je to zbog vakcine
elem

pricala sam sa svojim tj.Ivanovim pedijatrom
i rekla joj da se plasim zbog toga i toga i ona mi je pricala da rizik za autizam nije dokazan
naprotiv, neki naucnici su cak dokazali suprotno, da MMR nema nikakve veze sa autizmom
da ona nije imala nikakva negativna iskustva sa MMR u svojoj praksi
ali, ako ja ne zelim i ako se bojim, da moze dete da je ne primi
a onda me pitala jel ide mali u kolektiv, pa sam ja rekla da krece u vrtic
i onda je rekla da u tom slucaju mora, bolje je
i dobio je i hvala Bogu sve je ok,
nije imao ni te reakcije posle 7 dana, pa 14, ili 21 zaboravila sam kako isu ti periodi, zna Novka

tako da mislim da je najbolje da pricas da Lucinim pedijatrom i lepo sve objasnis i dogovoris

eto

Nije meningistis, nego mumps, morbili, rubeola.

pa pitaću pedijatra, naravno, ali kontam da će mi reći da nije ništa strašno, jer ne bi davali deci nešto što može da škodi...

evo i ja čitam da je priča o autizmu naduvana. jedini argument protiv MMR, koji se meni čini prihvatljivim je to da se u koktelu daju tri virusa, pa da je imunom sistemu teže da se izbori sa tri nego kad bi davali za svaki pojedinačno...
pa primila je pentaxim, 5 odjednom pa joj nije ništa bilo.

http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/article/mmr/154

evo dobrog teksta.

evo našla sam šta je on iskopao....

The number of reports on neurologic disorders is very small, other than evidence for an association between a form of the MMR vaccine containing the Urabe mumps strain and rare adverse events of aseptic meningitis, a transient mild form of viral meningitis.[24][28] The UK National Health Service stopped using the Urabe mumps strain in the early 1990s due to cases of transient mild viral meningitis, and switched to a form using the Jeryl Lynn mumps strain instead.[29] The Urabe strain remains in use in a number of countries; MMR with the Urabe strain is much cheaper to manufacture than with the Jeryl Lynn strain,[30] and a strain with higher efficacy along with a somewhat higher rate of mild side effects may still have the advantage of reduced incidence of overall adverse events.[29]

baš će mi sestra u domu zdravlja hteti reći koji "strain" ima u njihovoj vakcini...

Nije meningistis, nego mumps, morbili, rubeola.

pa pitaću pedijatra, naravno, ali kontam da će mi reći da nije ništa strašno, jer ne bi davali deci nešto što može da škodi...

evo i ja čitam da je priča o autizmu naduvana. jedini argument protiv MMR, koji se meni čini prihvatljivim je to da se u koktelu daju tri virusa, pa da je imunom sistemu teže da se izbori sa tri nego kad bi davali za svaki pojedinačno...
pa primila je pentaxim, 5 odjednom pa joj nije ništa bilo.

http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/article/mmr/154

evo dobrog teksta.

mumps sam mislila, nego nisam mogla da se setim, pa ko debil napisala meningitis ... debil :dash: ... :lol:

primili famoznu mmr. pitala ja dr o Urabe strain i Jeryl Lynn strain ahahahahahhahahahah
gledala me vrlo bledo, pa je počela da kopa po uputstvu vakcine :)
još pita a šta je vaš mm po struci, infektolog, imunolog, farmaceut :)

reko ja jok, nego inž.zaštite na radu ahahhahahahahhaha

inače, kaže da postoji opcija da potopišeš, pa da ne primiš vakcinu. ali to mi je preveliki rizik, ipak.

Jao sto ne volim te teorije zavere vecite..samo nas plase oko tih vakcina..i ja znam pricu za autizam...ali ne verujem..

Kad ste prestale da blendate bebama hranu? Ja joj danas dala komadice dinje da gricka a sva sam kao na iglama, ona strpa ladno ceo komad u usta i onda sisa, zvacka, ja se tako bojim da ne proguta neki komad pa da se zagrcne..a znam da bi trebalo da prestanem sa blendanjem, i evo danas joj za rucak izgnjecim samo malo viljuskom krompir, sargarepu, zumance i blitvu...ali ona tako mrljavi kad je hrana krupnija, pa to je cudo...pa zavlaci prste u usta, vadi, uzas...a kad joj izblendam bas lepo rucka..ne znam sta da radim, ja bi joj jos malo blendala...ume ona da zvace inace, pogrickala je celu plazmu jedan dan..i nije se zagrcnula niti bilo sta..

Jao sto ne volim te teorije zavere vecite..samo nas plase oko tih vakcina..i ja znam pricu za autizam...ali ne verujem..

Kad ste prestale da blendate bebama hranu? Ja joj danas dala komadice dinje da gricka a sva sam kao na iglama, ona strpa ladno ceo komad u usta i onda sisa, zvacka, ja se tako bojim da ne proguta neki komad pa da se zagrcne..a znam da bi trebalo da prestanem sa blendanjem, i evo danas joj za rucak izgnjecim samo malo viljuskom krompir, sargarepu, zumance i blitvu...ali ona tako mrljavi kad je hrana krupnija, pa to je cudo...pa zavlaci prste u usta, vadi, uzas...a kad joj izblendam bas lepo rucka..ne znam sta da radim, ja bi joj jos malo blendala...ume ona da zvace inace, pogrickala je celu plazmu jedan dan..i nije se zagrcnula niti bilo sta..

ovako je i jakov isto posto ja njemu gnjecim vec mesec dana viljuskom, ali onda se navikao i to radi samo kada nije gladan, kada je gladan lepo jede, samo sto definitvno hranjnje traje dosta duze jer mulja po ustima... kada bas zurimo ja mu izblendam i smaze u sekundi...

- - - - - - - - - -

ali nikako da mu da voce u komadicima, npr jabuku mekanu ili krusku
dinju jos nije jeo a ona je bas zgodna i meka

ja sam njoj pre neki dan dala plazmu da gricka, inace sam bila u fazonu da joj jos uvek ne dajem nista od tih stvari, ali bili smo sa jednim decakom koji je grickao plazmu a ona htela da mu otme :D Pa smo joj dali jedan keks i pogrickala ga.. Jabuku joj nisam dala nije mi mekana dovoljno, bojim se zagrcnuce se na komadic..al dinja je meksa ipak

NIsta, moracu da se naoruzam strpljenjem pa sve viljuskom, do sad sam to samo ponekad jer traje vecno onda obrok i nece lepo da jede..

Back