Deca 1-3 godine (toddlers)

hahah da mi je neko reko da cu da budem hepi ko kuce zato sto mi dete ima 37 sa 3 ..............:lol:

dr rekla mozemo u ponedeljak da putujemo...imam njen broj,ako zatreba,ne daj boze
i tako :)

danas me zvala vaspitacica, sutra prave neku oprostajnu kao zurkicu/roditeljski
da se oproste od decice i roditelja,jer pocinju da ih cuvaju vaspitacice iz starije grupe pa ih uce sve sta treba,jer od prvog septembra nema vise cile mile :lol:
a mi ne mozemo da idemo
ne da mi je krivooo....bas bas
Irina ih bas voli :(
a novu tu stariju sto ce ih cuvati nesto bas i ne gotivi :lol:
novka, super za klince,kad ono bese putujete? :)

i hvala vam zenice,na podrsci
:heart:

Čičkava moj se od rođenja budi u 6,a sada ima 5,5 godina...nema pravila draga..dete koje je ranoranilac kada je ovako mali,kažu da će kasnije početi lepo da spava,ali ja to još nisam iskusila...no navikla sam,i sad mi već odgovara...ali sa 15 meseci bi laaaaaaaadno trebalo da odspava noću svojih 12 sati,no ni tvoj Medo nije po kalupu...ne mogu da te utešim,sorry,valjda će ti drugo dete bolje spavati ;)

..phe, nema boga da u 6-7 ujutru pravim doruchak.. :lol:
..on popije mleko u krevetu, ostavi flashicu u coshak, nekad otkunja josh sat, nekad se igra sam ili chita knjigu,
ja ne ustajem pre osam :P
..mleko je ostalo josh od bebeceg rezima flashica, 6-9-12h,
posle je 9h postao doruchak,
a josh zimus je spavao posle tog mleka do tih osam dok se ne razdani, sad kad ranije svane i on je budan ranije.. :)

Blago tebi :), ja ne pamtim da sam ostala u krevetu do 8 :).
Nas ritam je I dan danas, sa 5 godina, otprilike kao Cickov
dorucak 7-8
uzina 10-11
rucak 13-14
spavanje
uzina 17
vecera 19-20. Jedino smo ovu uzinu popodne pretvorili u papazjaniju I cesto mi tu smulja raznorazna govanca da jede, pogotovu ako izletimo napolje odmah posle spavanja pa u praku sa drugom decom mulja grickalice. Na uzini pre podne insistiram jer je to jedino sigurno voce koje u toku dana jede.
A ustajanje...:), meni je nesto bilo jako vazno da ga naucim da ujutru kad ustane doruckuje, ne svodja mi se kad vidim koliko ljudi preskace dorucak, ili deca koja ustanu I zakucaju se za kompjuter, nit se umiju, nit obuku...Zato sam ja za system ustajanje, oblacenje, dorucak, a onda mozemo sve po redu sta I kako hoce.
Sto nekad znaci 6 pola 7 ustajanje I spremanje dorucka :).

Zaspe u 9, i u 6 je budan kao sova!!!
Prepodne oko sat nekad sat ipo odspava i popodne isto

Dodje mi da mu izbacim sva spavanja preko dana, samo da odspava malo duze ujutru
jos sto spava sa nama pa je to celu noc udaranje nogama, guranje, bacakanje... slomljena sam nacisto

cicak, imate li mogucnosti da medu prebacite u svoju sobu?
kada bi uspela da ga naucis to do prodojaja bilo bi ti mnogo lakse, pod uslovom da imate sobu predvidjenu za to : )

i djura se budi u sest, pola sest-sest, i ja sizim od toga, bude budam do osam i u osam opet spavanjac jer se nije naspavao dovoljno...

- - - - - - - - - -

i da, opet nisam uspela da mu ubatim urin, siznucu i od urina..

cicak, imate li mogucnosti da medu prebacite u svoju sobu?
kada bi uspela da ga naucis to do prodojaja bilo bi ti mnogo lakse, pod uslovom da imate sobu predvidjenu za to : )

i djura se budi u sest, pola sest-sest, i ja sizim od toga, bude budam do osam i u osam opet spavanjac jer se nije naspavao dovoljno...

- - - - - - - - - -

i da, opet nisam uspela da mu ubatim urin, siznucu i od urina..

Ja sam kesicu stavljala samo preko pise, ali sam ga uglavnom drzala po rukama, u krilu sa poluotvorenom pelenom da nadgledam situaciju I nalivala ga vodom.

- - - - - - - - - -

:) konacno da lakne I tebi I njoj

36 sa 2 :D

Cickava, meni se Irina ranije bidila oko 7,pola 8 ali je posle pocela da se budi u pola 10 :lol:
legala je oko 9, pola 10 i ustajala tako isto
a popodne spavala od 2 do pola 4-4
sad skoro je izbacila popodnevno spavanje jer odspava nocu 12 h pa joj ne treba vise
al kad ide u vrtic,spava jer legne u 10 ili pola 11(to je borba,nece da spava pa nece) a ustane u 7,pa nadoknadi posle tamo

sve to zavisi od deteta....sta ces
lezi sa njim uvece i spavaj,pa ces se odmoriti bolje

- - - - - - - - - -

Jao, ako ti prvo dete nije spavalo spavace drugo :D:D

ja sam ga ondaK ugasila :zblesav:

ni meni nece biti bas lepo
ustvari ja ne znam
Irina je sve nesto izmedju :)
nek ima satnicu kao Irina,samo nek se ne budi po 6 puta nocu :lol:
uostalom nije bitno :)
u nastavku ona recenica sto se podrazumeva :)

čič, Luca je do nedavno lepo zaspala u 9 i spavala do 9 ujutru, naravno uz buđenja noću. preko dana odspava 1,5.
sad je počela da izvodi besne gliste, neće da zaspi uveče uspavljujem je satima :roll::roll:
pa se iznerviram pa se dernjam na nju pa se ona uvredi pa iz inata neće.

užas. a oko pola 9 već bude gotova, vidim po njoj. nego onda posle kupanja i mleka se nakako razbudi, dobije malo energije i dok ne istoši poslednju mikrotrunku energije skače po krevetu, razmešta, nosi one naše velike jastuke, jorgan, trči po krevetu, prevrće se. šou živi. juče sam je pustila da divlja, trajalo je ravno sat i po. i onda se samo prevrnula, i zaspala bez maženja, nunanja, dude :) i noćas se budila samo jednom na kratko, zaspala sama. jutros u sedam sisala i nastavila da spava.

rešila sam svako veče da je pustim da sama zaspe, pa će valjda i to vreme divljanja po krevetu da se skrati.
i evo "jutros" sam je jedva digla u 9,30. sutra je dižem u 9, hoću malo da joj pomerim vreme buđenja dok ponovo dođu vrućine, kao bi mogle i pre podne napolje....

znači sveukupno ona meni dnevno spava 13,5 sati.

Sukice, moj je isto imao fazu divljanja od koje sam ja dobijala ospice. Uvece ga okupam, popije mleko, pocne da preklapa i taman pomislim "evo zaspace..." kad ono cvrc....krece ludilo, skakanje, prevrtanje, bacanje po krevetu...sa jedne strane mm a sa druge ja, pa ga hvatamo za noge i vucemo na krevet...umelo je da potrajeeee....bar 30-45 min svako vece
...i onda samo odjednom - kraj te faze. Nicim izazvano i samo od sebe. Odjednom popije mleko, okrene se na stranu (eventualno jos par okretaja dok se ne namesti kako mu odgovara) i zaspi za 5 min, prenesem ga u krevetic i spava do ujutru.
Ujutru mleko oko 5-6, prenesem ga kod nas u krevet i tu nastavi do 7-8.
Onda oko 9 dorucak
setnja i uzina u gradu (uglavnom voce ili keks)
...e ondaK: gledam da uglavim rucak pa da spava, ali nekad nece, pojede npr samo supu ili corbu od povrca i to mu bude dosta, glavno jelo nece ni da pogleda, sve popljuje
onda spava oko 2 sata, pa kad ustane jede rucak. Ta mi se varijanta bas i ne dopada jer ispadne da ruca izmedju 16-17h i to mi je bas kasno, najbolje je kad bude gladan pa ruca pred popodnevno spavanja.
Ali ne uspe svaki put, ako je uzina bila malo jaca ili mu je neko u gradu uvalio jos nesto pride (a baba ga cuva dok sam ja na poslu), onda nista od rucka.
posle spavanja uzina, pa opet u setnju, pa vecera oko 19-20h i povecerje u 21h.

Eto i mog rasporeda, ako zatreba nekad nekom za nesto :D

- - - - - - - - - -

Tsuy, drago mi je da ste na dobrom putu za ozdravljenje, bas se napatiste obe :(

:) cran
da imala je ona već ove faze, uglavnom pre nego joj izbije neki zubić, valjda je malo muči pa ne može odmah da zaspi nakon mleka. a kontam i da ima veze što joj sad od pre par dana ne dajem siku, nego flajku, a tu brže posisa što želi, i ne uspava se dovoljno....
abude tako lepo raspoložena, ljubi me i govori majkice, i ponovi svako reč koju zna, pa imamo neke naše fore kao daje mi cuclu a ja puj duda, neću dudu, pa ona umire od smeha i tako.... žao mi da je silim da zaspi, a kad bih je pritegla, zaspala bi znam, ali uz plač...

i tako...proći će, jedino što sad svako veče vozam sobni bajs, pa mi već bud ekasno dok ona zaspi da onad počinjem sat drndanja...

Jao, ako ti prvo dete nije spavalo spavace drugo :D:D

ja sam ga ondaK ugasila :zblesav:

..ne daj se paranoisati, jex.. :lol:
..ja imam chetiri spavalice, pu, pu, pu, ako se bude nocu odmah znam da im fali neshto.. :sad2:

..veliki su rano izbacili dnevno spavanje, pre drugog rodjendana, pa spavali od 21h do 9h bez mrdanja,
shto im se obijalo o glavu kad krenu u vrtic :(
pa zato jakshi i alekseju insistiram na spavanju po danu iako im objektivno ni jednom ni drugom ne treba.. :roll:
..kad bi to izbacili, taman bi nalepili tih sat ipo - dva na onih 6-7h ujutru.. :lol:

Ja hocu da ga prebacim u njegovu sobicu ali moj muz se stalno protivi. :roll:
Rekla sam mu da ce dok se beba rodi da ide u svoju sobu, a on kaze da ce i on sa njim.
Mm spava kao top i njemu nista ne smeta, pa misli da je tako svima.
Ja ne podnosim nocna budjenja, cimanja, udaranja, guranja...

i meni tesko pada to nocno cimanje
kad spavam mrzim kad me bilo ko i bilo sta cima(osim kad je beba mala pa sisa,to mi nikad nije smetalo)
ajde jednom,ok
al kad me cima i sutira i stenje mi celu noc,poludim
dodje mi da se spakujem i da odem u park na klupu da kuntam :lol:
mm zauzeo u dnevnoj lezaj,da se ne bi gurali svo troje i nemam de da pobegnem :lol:
ne znam ocemo li konacno uspeti da kupimo glupi lezaj za dnevnu,da mozemo oboje da kuntamo tu a njoj da dovucemo taj krevet vec jednom u spavacu
to me bas nervira
jos ona sad sve zna...i kapiram da joj nece biti drago kad se ja preselim u dnevnu a ona ostane sama....sto je najgore, sada sve ali SVE povezuje sa tom nekom bebom u stomaku koja joj kvari planove(tipa to sto ja ne smem da je nosim vise)

Covece ispisale ste romane. Preletela sam samo, nema sanse sve da iscitam.

Ako ima jos bolesnih, da sto pre ozdrave :cmok:

Mi od kako smo u Novom Sadu, valjda mu prija hladnije vreme pa krenuo normalno da jede :worth: Vratio se na stari raspored. Nadam se samo da ce kada se vratimo kuci i tamo malo "zahladneti" (na 29'C) pa ce nastaviti ovim ritmom do tada uzivam u hranjenju mog Necejeda.

Kvinsi: Znam da je to dugacak period bez neceg konkretnog, ali on se samo znojio i trazio laku hranu (voce, voce+keks ili slicno), pio je bas puno vode, pa tek kada zahladni jede nesto "konkretno". Probala sam mu nuditi i tokom dana i kuvano i peceno, ali nece, samo laganu klopu. Eto cim smo stigli u NS na malo hladnije, krenuo je da jede normalno.
Dorucak oko 8:00 hleb+kobasice+sir
uzina oko 11:00 voce ili voce+keks ili hleb+pekmez
12:00 280-330ml mleka
15:00-15:30 rucak
18:30-19:00 uzina
20h 330 ml mleka
I cim je krenuo boje da jede izbacio je ranojutarnje mleko u 5h :super: Samo da nastavi ovakav tempo i bicu zadovoljna.

Merila sam ga na aerodromskoj vagi: 12.3kg sa obucom i odecom. Ja zadovoljna. U subotu ili nedelju idemo na vakcinaciju i sistematski kod pedijatra, pa cu znati vise. Jos nedelju dana, pa nazad kuci.

Back