Deca 1-3 godine (toddlers)

Pitanje za mame decaka.
Andreju se jos sa 4 meseca prevukla kozica i od tad svako vece na kupanju mu povucem da ocistim.
Medjutim, sa jedne strane je potpuno odlepljena, ceo glans je otkriven, a sa druge je jos uvek dole uz ivicu glansa zalepljena, cini mi se da se odvaja, ali to jako sporo ide.
Do kad to treba da se odlepi u potpunosti?
Je l' treba da ga vodim da neko pogleda?

I kod nas je slicna situacija, ostalo nam je sa jedne strane manje od pola obima i jedno milimetar u visinu da se nije odlepio i to skroz pri dnu, koliko sam cula trebalo bi da se samo regulise do 3-4 godine, posto je ceo vrh slobodan tako da mu ne smeta da piski, nismo ga vodili doktoru imam utisak da se polako odlepljuje ali to ide bas polako, za sada mu samo svako vece kad ga kupamo prevucemo i operemo taj dio i nadam se da ce se samo resiti, nesto me strah da mu to nesto na silu diraju.

Koliko sam ja informisana, po nekim najnovijim "pravilima"kozica se vise ne povlaci. Tako da ni ja nisam, sem dok je bio jos mali i dok nam nisu rekli da se to vise ne radi. Sad mi se cini da je potpuno odlepljena, ima 3 godine.

meni je pedijatrica rekla samo da pomjerim kozicu da operem ispod i da vratim znaci bez sile samo odrzavanje higijene. to je bilo pre 2 godine u zadnje vreme cujem da se to pravilo promjenilo bas me interesuje sta ce mi reci kad se bebac rodi :zcepanje:

..reci ce ti da ne dirash nishta i nikako, to je nova moda.. :lol:
..urolozi se inache dele na one koji bi to zk-zk-malo dranja-nedelju dana borne kiseline za dezinfikovanje dok zaraste i gotovo :sad2:
i one koji su u ne pipaj-ne gledaj-dok je sam ne pronadje pravi se da ne postoji-shta on ne odlepi kroz pubertet odlepice snajka (ovo je citat :sad2: ) fazonu.. :roll:

..u 99% sluchajeva je svejedno da li se povlachi ili ne, meni je tako zgodno u smislu higijene, nikakva sila ni mazalice ni gluposti - koliko ide-ide, svaki dan po mikron i na kraju bude sve ok.. :)

"Igra" se i Andrej, uhvati i vuce, nekad se plasim da ce se povrediti, ali ne zna da prevuce i opere.
I nisam ni za cepanje na silu, ni za nepipanje, potpuno se slazem sa November, po malo, pa ce se srediti.
Ja sam se zbunila sto taj deo tako dugo stoji zalepljen jer je ostatak jako brzo "iskocio". Eto, to me je samo zabrinulo malo.

"Igra" se i Andrej, uhvati i vuce, nekad se plasim da ce se povrediti, ali ne zna da prevuce i opere.
I nisam ni za cepanje na silu, ni za nepipanje, potpuno se slazem sa November, po malo, pa ce se srediti.
Ja sam se zbunila sto taj deo tako dugo stoji zalepljen jer je ostatak jako brzo "iskocio". Eto, to me je samo zabrinulo malo.

ja ti sto se tice tog djela tela stalno zapitkujem supruga, reko ima i on pa valjda zna kako funkcionise :) ni ja nikad nisam na silu vukla ali i kod nas je glavic izletio jako brzo a ovo stoji i stoji i nikako da se odlepi ali moj suprug kaze da je to OK a ja mu vjerujem. :)
ja nisam znala da se djecacima piso dize jako rano i moj malac tad obozava da se igra sa njim, meni je to strasno stalno se plasim da se ne povredi ali kako reko suprug kaze da je to normalno pa valda se on razumije u muske organe kao i ja u zenske. :zcepanje:

ja ti sto se tice tog djela tela stalno zapitkujem supruga, reko ima i on pa valjda zna kako funkcionise :) ni ja nikad nisam na silu vukla ali i kod nas je glavic izletio jako brzo a ovo stoji i stoji i nikako da se odlepi ali moj suprug kaze da je to OK a ja mu vjerujem. :)
ja nisam znala da se djecacima piso dize jako rano i moj malac tad obozava da se igra sa njim, meni je to strasno stalno se plasim da se ne povredi ali kako reko suprug kaze da je to normalno pa valda se on razumije u muske organe kao i ja u zenske. :zcepanje:

ahahahahahaha
:rotf::rotf::rotf:

kad se mom malom tako 'digne' mm kaze 'spremi pelenu, sad ce da te popiški' :lol:
rekoh 'otkud znas' a on 'pa ne dize mu se iz nekog drugog razloga sigurno' :)

I kod nas mm to obavlja... i nije se ni mrdnula kožica, baš sam mu sinoć čitala u kojim ste vi fazama i zaključili smo da je kod nas sve kao u startu otprilike...

ali smo pitali dr na poslednjem pregledu, kaže da se ne uzbuđujemo oko toga, doći će to samo na svoje:whistling:

A mali kum je išao na obrezivanje jer mu se počelo inficirati nekoliko puta...:( Ne smem ni da zamislim kako to izgleda!

I kod nas mm to obavlja... i nije se ni mrdnula kožica, baš sam mu sinoć čitala u kojim ste vi fazama i zaključili smo da je kod nas sve kao u startu otprilike...

ali smo pitali dr na poslednjem pregledu, kaže da se ne uzbuđujemo oko toga, doći će to samo na svoje:whistling:

A mali kum je išao na obrezivanje jer mu se počelo inficirati nekoliko puta...:( Ne smem ni da zamislim kako to izgleda!

Moja rodjaka je izjavila ako drugo dete rodi decaka da ce mu obrezati pišu jer "bice mu lakse a i dobice na duzini" :roll:

Mi imamo neke opasne snove izgleda, pošto je ujutru kad se probudi :gace:

Ja samo da prijavim da imam skok u razvoju ovih dana... gladna sam i jedem i gladna sam i tako, na 2 sata!:confused:

Dobrodosla u moj svet. Bilo mi je normalno na pocetku posle porodjaja da sam gladna jer kao telo se nije naviklo da dojim, ali evo i posle 6 meseci ja jos uvek gladna :besna: Sve mi je ok, i kada je Junior namrgodjen i kada nije njegov dan i sve ja to nekako prezivim i probam uzivati u svemu, ali ovo nespavanje i ovaj apetit ce me ubiti. Ako se i opredelimo za sledecu bebu najvise se bojim (pored neDajBoze neke bolesti ili anomalnosti pupu) tog perioda posle porodjaja. A najsmesnije mi je bilo da sam tokom trudnoce imala bas los apetit, i nisam se puno ugojila, tj kada sam se porodila imala sam 8 kg manje nego kada sam ostala trudna. Ali zato sada ne smem da stanem na vagu :sad2:

Moja rodjaka je izjavila ako drugo dete rodi decaka da ce mu obrezati pišu jer "bice mu lakse a i dobice na duzini" :roll:

Dobiće na dužini :lol: Ljubi ga majka. Cice u budućnosti će joj biti zahvalne.

Pa ja nisam sigurna u to da ta kožica ne treba da bude tu ne bi je prirodno ni bilo... Nisam sigurna, Što onda sklanjamo dlake s tela kad su i one prirodno tu?? Opet, ovo je drugo al znam da se kožica recimo sklanja zbog higijene lakše i bolje jer se često inficira ispod. Neću pametovati jer nisam preterano upućena u tematiku.

Dobrodosla u moj svet. Bilo mi je normalno na pocetku posle porodjaja da sam gladna jer kao telo se nije naviklo da dojim, ali evo i posle 6 meseci ja jos uvek gladna :besna: Sve mi je ok, i kada je Junior namrgodjen i kada nije njegov dan i sve ja to nekako prezivim i probam uzivati u svemu, ali ovo nespavanje i ovaj apetit ce me ubiti. Ako se i opredelimo za sledecu bebu najvise se bojim (pored neDajBoze neke bolesti ili anomalnosti pupu) tog perioda posle porodjaja. A najsmesnije mi je bilo da sam tokom trudnoce imala bas los apetit, i nisam se puno ugojila, tj kada sam se porodila imala sam 8 kg manje nego kada sam ostala trudna. Ali zato sada ne smem da stanem na vagu :sad2:

Ja Ija (ijao:)) na faze, ali kao što mi se ovih dana razbuktao apetit, davno nije! Sad se tešim, opravdavam, zavaravam... da je od vremena. Mada, vidim da i Nikola ovih dana mnogo bolje jede:worth:
E super vam je 6-mesečna torta!:) BOLDOG 1/2 SZULINAPOT!:zag: (pretpostavljam da natpis sa torte znači čestitku polurođusa!)

Kis,PMS nije, na njega ću se vaditi tamo negde oko 10. maja:lol:

Back