Davis Cup

Janko spasao meč loptu! Tipsarević -Štepanek 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 6:7 ...

232700_mdf91184_f.jpg

To nikako nisam očekivao od Štjepaneka, posebno što mu Janko nikakav razlog za takvo ponašanje nije dao. Kako bilo, pose prvog dana 1-1, sada je od izuzetne važnosti pobeda u dublu. Ako Viktor uspe da se dozove pameti, možda bi i mogao da dobije umornog Štjepaneka, ali Janku će biti mnogo teško sa Berdihom koji je danas odradio lakši trening. Nadam se da će Ziki i Bozoljac uspeti da osvoje taj izuzetno bitan poen.

Evo, tu sam i ja, Duška !! :lol:

Da da, bravo za Viktora, što igra to što igra, a bravo i za Janka, jer je ponovo pokazao taj svoj takmičarski duh i pobedio Štepija u sred Štepilenda !! :super:

Mada, i dalje je sve moguće, samo nek Ziki i Ika imaju "dobar dan" ...

pa da, znaju NAŠI, kako se osvaja Salatara, a znaju, vala i Stefan i Toma !! :lol:

Videćemo ... :pop: :D

Mislim da cemo tesko dobiti Cehe,Janko je juce bio odlican,nazalost dubl izgubljen,sutra tesko da osvoje dva boda.
Ponasanje stepaneka,uzas!

I ja delim tvoje misljenje.
Mislim da bi Stepanek morao da bude nekako kaznjen od strane ATP-a ili organizacije koja kontrolise Davis Cup.
Jos ima obraza da na konferenciji za stampu besramno laze da je Janku normalno pruzio ruku... Pa to je u najmanju ruku bezobrazno.
Sto bih ga kaznila. Po dzepu najvise, jer mislim da bi ga to najvise zabolelo.
Sramno bi bilo da njegovo ponasanje od sinoc prodje nekaznjeno.

Flavija Peneta je pre koju godinu u Fed Kupu sudiji u toku meča pokazala srednji prst. Mislim da je kažnjena samo novčano zbog toga, a s obzirom da se ovo sa sexy Radekom desilo po završetku meča verovatno neće imati nikakav epilog.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović objavio je spisak igraca koji je prijavio za duel prvog kola protiv Belgije, a na njemu se nalaze Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

307119_176194djokovicnovak15f_f.jpg

Obradovićev belgijski kolega Johan van Herk za duel sa Srbijom pozvao je Davida Gofana, Stiva Darsisa, Rubena Bemelmansa i Olivijea Rohusa. Dueli prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa igraće se od 1. do 3. februara, a selekcija Srbije bice gost u belgijskom mestu Salroa.

Viktor Troicki preokretom Srbija ie povela1...0.
Novak mirnom doziranom igrom taman koliko treba Srbija Belgija 2...0 .
0002067D.gif

Selektor tenisera Srbije Bogdan Obradovic ocijenio je da su vodjstvo protiv Belgije donijeli Novakova poezija i lavovsko srce Viktorovo .

Nenad Zimonjic i Viktor Troicki osvojili treci, pobedonosni poen za Dejvis kup reprezentaciju Srbije i odveli je u cetvrtfinale jer su savladali dubl Stiv Darsis , Ruben Bemelmanas sa 6:4, 6:4, 5:7, 6:4.
Protivnik u borbi za polufinale bice SAD ili Brazil.

310450_doubles19_ig.jpg

Juce se u Dejvis kupu pisala istorija koju ce biti tesko preskociti...
U najduzem mecu u istoriji Dejvis kupa, koji je trajao sedam sati i dva minuta, Tomas Berdih i Lukas Rosol pobijedili su Svajcarce Stanislasa Vavrinku i Marka Kjudinelija rezultatom 3:2 - 6:4, 5:7, 6:4. 6:7, 24:22.
Na taj nacin je oboren 31 godinu star rekord, koji su drzali Dzon Mekinro i Mats Vilander.
Njih dvojica su igrali sest sati i 22 minuta, a Mekinro je pobijedio sa 3:2.

Ovom pobedom u dublu, branioci titule su poveli protiv Svacarske 2:1, a odluka o cetvrtfinalisti bice donijeta u nedelju, kada na terenu izadju premoreni Stanislavs Vavrenka i Tomas Berdih.

310502_untitled_f.jpg

Novak i Izner otvaraju bitku za polufinale
00097837.jpg

Četvrtfinale Dejvis kupa između Sjedinjenih Američkih Dražava i Srbije otvoriće Novak Đoković i Džon Izner, dok će posle njihovog duela na teren “Tako bel arene” izaći Sem Kveri i Viktor Troicki, odlučeno je žrebom u Bojsiju.

Drugog dana takmičenja, u subotu, na programu je dubl meč. Domaćine će predstavljati Majkl i Bob Brajan, dok će za Srbiju igrati Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac. I trećeg dana takmičenja će Đoković prvi na teren, kada ga očekuje "susret" sa Kverijem, dok će zavesu na četvrtfinalni duel spustiti Troicki i Izner.

Prvi meč u petak će po lokalnom vremenu početi od 13.30, odnosno 21.30 po srednjeevropskom, a potom će na teren izaći Viktor i Kveri. Duel u subotu po lokalnom vremenu počinje od 13.00 časova, a 21.00 po našem s obzirom na vremensku razliku od osam časova, dok će nedeljni program početi od 20 časova.

Novak i Izner su do sada odigrali tri meča, a srpski as je u prednosti sa dva trijumfa. Amerkinac je do prve pobede stigao prošle sezone kada je zaustavio Đokovića u polufinalu Indijan Velsa. Jednu od dve pobede Novak je ostvario na Dejvis kupu 2010. godine kada su srpski teniseri osvojili salataru.

Amerikanci su prošle godine bili retki teniseri izvan top 20, a koji su uspeli da savladaju prvog tenisera sveta. Kveri i Novak su odigrali do sada šest mečeva, a Amerikanac ima samo jedan trijumf i to onaj sa Mastersa u Parizu prošle sezone. Đoković ga je ove godine već jednom bez problema savladao, a bolji od Kverija je bio i na Dejvis kupu 2010. godine kao i u dva navrata tokom 2008. godine.

Što se Viktora tiče, on se sa Iznerom do sada sastao četiti puta, a srpski teniser ima pozitivan skor od tri trijumfa, poslednji iz 2011. godine. Sa Kverijem je odigrao četiri duela, u poslednje četiri godine, po jedan tokom svake sezone, a rezultat je izjednačen - 2:2. Doduše, Kveriju je pripao poslednji meč, početkom 2012.

Petak
Džon Izner - Novak Đoković 21.30
Sem Kveri - Viktor Troicki posle prvog meča

Subota
Majkl Brajan/Bob Brajan - Ilija Bozoljac/Nenad Zimonjić 21.00

Nedelja
Sem Kveri - Novak Đoković 20.00
Džon Izner - Viktor troicki posle prvog meča

Đoković i Izner počeće meč u petak u 21.30, a nakon tog na teren će izaći Viktor Troicki i Sem Kveri.

Drugog dana takmičenja, u subotu od 21 sat na programu je dubl, gde će za Srbiju kako je najavljeno nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će američki par činiti braća Majk i Bob Brajan.

Prvi meč trećeg dana počeće u nedelju od 20, a prema žrebu prvo će se sastati Kveri i Đoković, a zatim Izner i Troicki

SAD i Srbija igraće u Tako Bel areni u Bojsiju, koja može da primi 12.000 gledalaca

U narednu rundu takmičenja proći će selekcija koja prva ostvari tri pobede.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da očekuje težak meč protiv Džona Iznera.

"Spremao sam se za meč sa Iznerom, znao sam da ću igrati protiv njega. Biće nezgodno i teško, kao i Viktoru (Troickom) protiv (Sema) Kverija. Neizvesnost je očigledna, ulog je veliki. Uspeli smo 2010. da ih pobedimo u Srbiji, sada smo na njihovom terenu i nadam se da će rezultat biti isti", rekao je Đoković posle žreba.

"Prvi reket" sveta je eliminisan u ranijoj fazi Masters turnira u Majamiju.

"Taj poraz od Tomija Hasa mi je, bez preterivanja, najlošiji meč koji sam odigrao u poslednje tri godine. Ali, to je sport, takve stvari se dešavaju. Sa pozitivne strane, imao sam više vremena da se pripremim za ovaj meč i da se družim sa prijateljima iz reprezentacije... i da donesemo konačnu pobedu Srbiji", rekao je Đoković.

Srbija-2013.jpg

Poslednja izmena:
Đoković i Izner počeće meč u petak u 21.30, a nakon tog na teren će izaći Viktor Troicki i Sem Kveri.

Drugog dana takmičenja, u subotu od 21 sat na programu je dubl, gde će za Srbiju kako je najavljeno nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će američki par činiti braća Majk i Bob Brajan.

Prvi meč trećeg dana počeće u nedelju od 20, a prema žrebu prvo će se sastati Kveri i Đoković, a zatim Izner i Troicki

SAD i Srbija igraće u Tako Bel areni u Bojsiju, koja može da primi 12.000 gledalaca

U narednu rundu takmičenja proći će selekcija koja prva ostvari tri pobede.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da očekuje težak meč protiv Džona Iznera.

"Spremao sam se za meč sa Iznerom, znao sam da ću igrati protiv njega. Biće nezgodno i teško, kao i Viktoru (Troickom) protiv (Sema) Kverija. Neizvesnost je očigledna, ulog je veliki. Uspeli smo 2010. da ih pobedimo u Srbiji, sada smo na njihovom terenu i nadam se da će rezultat biti isti", rekao je Đoković posle žreba.

"Prvi reket" sveta je eliminisan u ranijoj fazi Masters turnira u Majamiju.

"Taj poraz od Tomija Hasa mi je, bez preterivanja, najlošiji meč koji sam odigrao u poslednje tri godine. Ali, to je sport, takve stvari se dešavaju. Sa pozitivne strane, imao sam više vremena da se pripremim za ovaj meč i da se družim sa prijateljima iz reprezentacije... i da donesemo konačnu pobedu Srbiji", rekao je Đoković.

Srbija-2013.jpg
So disrespectful...

Covece,priznaj jednom da je protivnik bio bolji...

So disrespectful...

Covece,priznaj jednom da je protivnik bio bolji...

Priznaj ti covjece da si sve mjere lijepog ponasanja ostavio ispred ovog foruma.
Kad to Novak nije bio iskren,ako je lose igrao nije priznao ,ako je protivnik bio bolji na samom mu mecu priznao ?
Rekao jasn glasno.
Sem ako nisi ocekivao da se popne na neku cuvenu planinu i odatle vikne samo za tebe i tvoje drustvo klonova.
No vi ni tad ne biste culi jer vi sve to znate samo volite da ne znate.

Poslednja izmena:

Back