David Gilmour blues

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.136
Iako je po sopstvenom priznanju bluz uvak voleo i imao jak uticaj na njegov stil sviranja gitare, prava je retkost cuti David Gilmour-a kako svira bluz. Time je ovaj snimak interesantan sam po sebi. Snimljen je 1988-me godine u Bruklinu, Nju Jork, tokom tribute koncerta "Les Paul & Friends". Taj koncert u cast Les Paul-a, na kome su pored Gimoura, svirali mnogi poznati muzicari je tada izdat na VHS kaseti. Pored Gilmoura na snimku bas gitaru svira Tony Levin i Jan Hammer na keytaru. David koristi njegov prepoznatljiv delay zvuk gitare koji eto cak i za bluz zvuci mocno.
"Volim bluz i svaki deo muzike koji sam slusao je imao uticaj na mene. Ali postoji specifican bluz uticaj u mom sviranju iako se ne plasim da izadjem iz tog okvira. Ne razmisljam o tome da li sviram bluz ili ne, vec sviram sta god da mi odgovara u tom trenutku. Takodje koristim bilo koji uredjaj koji ce mi pomoci da nadjem ton na gitari koji zelim", izjavio je Gilmour tokom intervijua koji je dao 2006-te.

Pravo da ti kazem, vise mi se svidja solo klavijaturiste...:confused: No, to je moj ukus. Gilmor je dobar u okviru Flojda, ali bluz ume da upropasti autentican talenat muzicara, jednostavno je precenjen...Bolje slusati prave drevne majstore nego dzakati bzv. ;) Ili budi panker, bato moj.:cool:

Back