Samanta Fiš bluz

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.029
Karijera Samante Fiš je priča o nepopustljivoj posvećenosti bluzu, donoseći modernu prednost žanru uz poštovanje njegovog bogatog nasleđa.

Poznata po svojim žestokim nastupima uživo i smelom stilu, ona ne beži od eksperimentisanja sa elementima soula, fanka i roka kako bi stvorila zvuk koji je potpuno njen.

Njene moćne pesme rezonuju sa temama ljubavi, slomljenog srca i snage, hvatajući duh bluza sa modernim obrtom. Samantin neustrašiv pristup i moćno umeće ne samo da su joj doneli vernu bazu obožavalaca, već su i učvrstili njen status pionirke na današnjoj bluz sceni.

1731089203119.png

Samanta je odrasla u oblasti Kanzas Sitija. Počela je da svira bubnjeve, ali je prešla na gitaru kada je imala 15 godina.

Njena majka je bila instruktor u lokalnom crkvenom horu, a njen otac je svirao gitaru sa prijateljima. U početku je slušala snimke Boni Rejt i Stivija Reja Voana, a kasnije je čula muziku od Toma Petija i Rolingstonsa i citira album Stonsa Stiki Fingers kao rani uticaj. I ona i njena sestra bile su privučene bluz muzikom u tinejdžerskim godinama.

Cuo sam par pesama ranije ali nisam odusevljen. Nije da tvrdim da je njena muzika losa, vec je licni ukus u pitanju. Ne svidja mi se njen glas niti kako peva.... Osim toga, njeno sviranje mi vuce na kantri. Pogotovu ova pesma koju je Muzicka Kutija postavio.

Back