Danas Beograd oko 200.000 ljudi na protestu, Šabac oko 100.000 ljudi. Ogromni protesti protiv Vučića gotov je VIDEO

Da se raspisu izbori?
Po nasem trenutnom zakonu/pravilnicima predsednik ne raspisuje izbore - skupstina predlaze, predsednik prihvata (ili odbija)
До сада је расписивао кад је хтео. Сад кад треба, нешто запело.

1000009651.jpg

ko protestvuje?
studenti ili gradjani ili mesano meso?

p.s. nece mi nikad biti jasno sta treba da se dogodi da ljudi shvate da mi moramo da napravimo nekakav drugaciji sistem drustvenog dogovora, a ne da galamimo na ulicama opet i iznova (zbog radi dinstanja i pumpanja ili bilo kakve druge vrste frustracije) - ovo skupljanje na ulicama i protesti/zahtevi su jako daleko od bilo kakvog civilizovanog nacina odlucivanja. Nije da je to nesto razlicito negde drugde (kad prekipi ljudi izadju na ulice manje vise svuda) sto samo znaci da prosek covecanstva po pitanju inteligencije nije bas na nekom zavidnom nivou.

Da izbacim i ja zahtev u tom smislu - zahtevam nacin drustvenog dogovora koji je ugradjen u pravni sistem koji ce imati praktican efekat protesta, i da konacno ukinemo protest kao nacin bilo kakvog odlucivanja. Neefkasno je i skupo.

Back