- Poruka
- 51.779
Ti se spremaš za bure?![]()
Zasto bih morala da budem zilot da bih pozvala i podsetila ljude na pokajanje i istinu, a to je da se u carstvo nebesko ulazi na uska vrata, jer su,po mom misljenju dosla krajnja vremena?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti se spremaš za bure?![]()
Zasto bih morala da budem zilot da bih pozvala i podsetila ljude na pokajanje i istinu, a to je da se u carstvo nebesko ulazi na uska vrata, jer su,po mom misljenju dosla krajnja vremena?
То би пре требало да важи за тебе.Свети Фотије би тебе разобличио за јерес.
Znaci nema komentara?
Ja sam naravno poznat po tome da izbegavam biblijske citate, al sad mi baš dođe da parafraziram ono "po delima ćete ih poznati."
Ova tema je počela prilično vedro, bilo je reči o iskazivanju mladalačkih simpatija nekakvim cvetićima i srcetima, a raspravljalo se da li je blagonakloni popić iz Rima prikladan kao patron tog praznika, ili je povoljniji poljoprivrednik Trifun koji na taj dan krene da obrezuje lozu.
A onda su se utovarili ovi... kojima je sva ljubav u desnici (a tragovi im smrde rukobludom), pa im se pridružila precvetala devojka i tema istog trenutka postaje morbidna mešavina zluradosti zbog tuđeg moralnog pada i zadovoljstva da se može odreći mrtve matere jer je mrdnula verom.
Zagade sve čega se dotaknu.

Ali, što se Nikolaja Velimirovića tiče, mnogo toga ima tamnog u njegovoj biografiji....Narod Žičke eparhije to najbolje zna...Zato mu nijedan hram nije posvećen u toj eparhihi i pored napora našeg sveštenstva da njegov kult nametnu....

Прочитај мој одговор још једном.
Ja sam naravno poznat po tome da izbegavam biblijske citate, al sad mi baš dođe da parafraziram ono "po delima ćete ih poznati."
Ova tema je počela prilično vedro, bilo je reči o iskazivanju mladalačkih simpatija nekakvim cvetićima i srcetima, a raspravljalo se da li je blagonakloni popić iz Rima prikladan kao patron tog praznika, ili je povoljniji poljoprivrednik Trifun koji na taj dan krene da obrezuje lozu.
A onda su se utovarili ovi... kojima je sva ljubav u desnici (a tragovi im smrde rukobludom), pa im se pridružila precvetala devojka i tema istog trenutka postaje morbidna mešavina zluradosti zbog tuđeg moralnog pada i zadovoljstva da se može odreći mrtve matere jer je mrdnula verom.

Перице, о делу светог Максима Исповедника, можеш и његовом житију сазнати.
Он је јасно направио разлику између личног греха и греха хуле на Духа Светога.
Ти једноставно не знаш када се прича о личном греху, а када о греху хуле!
Вређај и подсмевај се другима Зази, све су то плодови твоје духовне беде и сиромаштва, кога ћеш нажалост бити свестан ВЕЧНО тек када умреш.

Имаш очи,а не видиш.![]()
I kakve to ima veze sa ovom temom?

Имају и више него што мислиш.Сви су они били слуге једног Бога.Ok brate, izbaci svetog valentina, onda ces morati i svetog iliju i jos ko zna koliko svetaca koji nikakve veze nemaju sa hriscanstvom, a nalaze se u crkvenim kalendarima
Pa sad...bolje da ne pricamo o tome kakvi su sve svetitelji bili.Sta onda reci za sv.Jovana Zlatoustog koji je bio mnogo veci antisemita nego vladika Nikolaj?Sta reci za sv.Simeona Mirotocivog koji je progonio bogumile?Ili za sv.Simeona Novog Bogoslova?
Jednostavno,ne mozemo ziveti u iluziji da su svetitelji bili savrseni.
Evo jedan dobar tekst Mitropolita Zuzjulasa koji govori o najcescim zabludama po pitanju svetosti. http://verujem.org/teologija/ziziulas_svetitelji.htm
Samsone,procitaj ga.Ne boj se,neces postati jeretik.![]()
Ti ovde direktno i idirektno podržavaš govor mržnje koji konstantno šire ova dvojica seksualno isfrustriranih zilota? Da li je tebi normalno i zdravorazumski da neko izjavi da ne bi došao na sahranu svoje majke samo zato što je odbila da pređe u sektu u koju se on zakopao?????
Je li taj govor mržnje koji oni šire istina?
Posećuješ li ti kada liturgiju u pravoslavnoj Crkvi? Počele su pripremne nedelje za Vaskršnji post...Ako si bila u Crkvi, seti se nedeljnog čitanja Jevanđelja, ako nisi, potraži priču o mitaru i fariseju...Shvatićeš šta je ljubav.....

Још кад би знао како на душу делује присуствовање јеретичком обреду (био он парастос, опело или сл...), ту сентименталију не би повлачио као крунски доказ ''немилосрдности''.
Не каже он тиме да мрзи своју мајку, већ да не би нарушио Божију заповест (свете каноне) ни по цену неприсуствовања на сахрани рођене мајке (по телу).

Имају и више него што мислиш.Сви су они били слуге једног Бога.
I kakve to ima veze sa ovom temom?
Причаш о критици ''НЕСАВРШЕНСТВА'' светих отаца, речима Зизјуласа ко је ПЕДЕР?
Знаш ли ти да не постоји одвратнији грех од содомије, коју практикује твој идол Зизјулас?
Мужеложници (хомосексуалци) су гори од убица, јер убица одваја душу од тела, а овај погубљује душу заједно са телом. Ма који грех да узмеш, ниједан неће бити раван овом безакоњу. Мужеложник није постао жена, а престао је да постоји као мушкарац, те је тако издао и једну и другу природу. Стога заслужује да буде избачен како од мушкараца, тако и од жена, и каменован, јер је увредио и један и други пол, а себе начинио животињом презренијом од пса
+св. Јован Златоусти+
Житељи Содома и Гомора су (заједно са ђаволом) измислили дотад непознато безакоње – противприродно мешање; они су били толико склони злу и разврату, а није се видела могућност њиховог поправљања и излечења, да су морали бити подвргнути истребљењу
+св. Јован Златоусти+
Hajdemo ovako:
S kojim pravom ovo tvrdis kad ne citas ono sto sam ja napisala, vec gledas kroz to sto su meni simpaticna ova dvojica i sto podrzavam njihovu borbu da kazu istinu, tacnije, da pozovu na uzdrazanje i pokajanje? Jel ' to nesto lose? Tesko.
Drugo, ako on ne zeli da ide na sahranu svoje majke iz odredjenih (kanonskih ili kako god) razloga, to je opet njegova stvar i ja ne mogu da kazem da je on zbog toga lud. Naprotiv. Imam komsiju koji se zamonasio, i kad mu je umrla majka, da ga nisu pustili, ne bi ni dosao i "zdravo". Ako ne znas sta je monastvo, sta ces onda na temi dvojice koji pretenduju da budu to? Takva su pravila monastva. A ako je tebi i monastvo glupo i bezveze, onda ne mozes sebe nazvati ni vernikom, a kamoli pravoslavcem. Dakle, svako ima pravo svog izbora, a vecni zivot se ne stice lako, vec naprotiv, teskom mukom, pa i tad je pitanje. To treba jasno reci. Jer je i sam Gospod rekao , parafraziram - Necu svima koji mi se obracaju sa "Gospode, gospode" uciniti cast, vec cu reci idite, ne znam za vas. Prema tome, trudi(mo) se da budemo dostojni, svi.
Trece, ako njih dvojicu za vecinu stvari prozivas da sire govor mrznja,onda je i cela Biblija, pogotovu Stari Zavet "govor mrznje". O svetim Ocima da ne pisem. Onda se pitaj koliko ti verujes kad su njihovi citati (i njihovo priznajem, ponekad nespretno, ali sustinski ispravno interpretiranje) "govor mrznje". Pa majku mu, nisu oni to izmislili, nego tako pise. Ni meni svi citati nisu jasni priznajem, ali necu reci zbog toga sto ih ne razumem da neko ko ih citira i tumACI siri govor mrznje. Istina, tako pise, svidjalo se to tebi ili ne u knjigama i svetootackim predanjima. Dakle, nisu to izmislili.
I naravno, na kraju, necu da svodim diskusiju na licni nivo (kao sto vidim da ti bas volis) i da (ti) se pravdam idem li na liturgiju ili ne. Ako tako posmatras i zelis da posmatras stvari, misli sta hoces. Ne dam da mi se ulazi u privatan zivot zbog moje vere, da se neko ismeva zbog toga, ili kasnije zloupotrebi. A ovde i nisam ja tema.