ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ - МИЛЕНИЈУМСКА ПРЕВАРА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Перице, о делу светог Максима Исповедника, можеш и његовом житију сазнати.

Он је јасно направио разлику између личног греха и греха хуле на Духа Светога.

Ти једноставно не знаш када се прича о личном греху, а када о греху хуле!

Zašto nipodaštavaš Petra?????

Bravo Borac, prvi korak si napravila kao...vernik:aha:

:eek:
:lol:
Teško, teško ... štaviše nemoguće da ću ja postati vernik.
Ali, zaista ne vidim ništa ružno i neumesno u Samsonovom obraćanju (hipotetičkom) prijatelju. Nije ga suviše pritisnuo svojim verovanjem, a ono - da je svaka muka privremena - može i dvojako da se protumači. Ulivanje nade? ;)

Onaj koji traje do smrti, i u dobru i u zlu.

Ni s tobom necu vise da razgovaram ako ne ostavis Vladana i Samsona na miru.

UMESTO DA VAM BUDU UZOR, DA IH CUVASTE KAO MALO VODE NA DLANU< KAO BISERE< VI IM SE PODSMEVATE!!!! Imate li ocij7 bre!
Vidiš picolo ja sa Samsonom i Vladanom vodim prave male ratove od momenta kada su njih dvojica pojavili na krsti.

Mogu slobodno reći da se ne slažem sa 99% onoga što oni govore, a od tih 99% najmanje polovina mi se iskreno gadi ... i vjerujem i da njih dvojica to isto mogu reći i za mene i moje stavove.

No na početku me znala pomalo zbuniti ta njihova, što jest'-jest', iskrena vjera i totalna uvjerenost da su apsolutno u pravu.
Te sam stvarno znao ponekad konstatovati kako možda u svemu tome što pričaju i ima neka trunka istine.

Međutim kratko su trajale te moje dileme .., a evo šta me ubijedilo da oni ne samo da ne mogu biti u pravu, nego da jednostavno oni ne smiju biti u pravu.

24ch3ix.jpg

:eek:
:lol:
Teško, teško ... štaviše nemoguće da ću ja postati vernik.
Ali, zaista ne vidim ništa ružno i neumesno u Samsonovom obraćanju (hipotetičkom) prijatelju. Nije ga suviše pritisnuo svojim verovanjem, a ono - da je svaka muka privremena - može i dvojako da se protumači. Ulivanje nade? ;)
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/AvaJustin/ZitijaSvetih/ZitijaSvetih0121.htm

...

Епископ Теодосије упита преподобнога: Како живиш, господине аво Максиме? - Он одговори: Онако како је пре векова предзнао Господ и одредио да буде деловање мога живота, о коме Он промишља. - Упита га Теодосије: Шта дакле, зар Бог пре векова предзнаде и одреди дела свакога од нас? - Светитељ одговори: Предзнаде Бог помисли наше, и речи, и дела, који су у нашој власти; а предодреди и одреди оно што има да нам се деси, и није у нашој власти него у Његовој божанској вољи. - Упита га епископ Теодосије: Шта је у нашој власти, а шта није? - Одговори свети Максим: Све то зна господин мој, само куша слугу свог. - Епископ на то рече: Уистини не разумем и не знам, и хоћу да се научим, каква разлика постоји између онога што је у нашој власти и онога што није у нашој власти. - Преподобни Максим одговори: У нашој су власти наша добра и зла дела, а нису у нашој власти наказања и казне које нас сналазе, или награде; јер ми немамо власти ни над болестима ни над здрављем, него само над узроцима њиховим, који болест изазивају, или здравље чувају. И као што је неуздржање узрок болести, а уздржање узрок доброга здравља, тако је и држање заповести Божјих узрок добијања царства небеског, а нарушавање заповести Божјих одводи у пакао огњени. - Упита га епископ: Зашто мучиш себе овим прогонством, чинећи дела која то заслужују? - Светитељ одговори: Молим Бога да, кажњавајући ме овом муком, опрости мени оно што сам учинио нарушавајући свете заповести Његове. - Епископ упита: He дешавају ли се невоље многима ради искушења? - Светитељ одговори: Светитељи бивају искушавани, да би се обелоданиле њихове тајне врлине, као што је то случај са Јовом и Јосифом. Јер Јов би кушан, да се покаже дотле непознато јунаштво његово; а на Јосифа насрну искушење, дa би се обелоданила његова целомудреност и уздржање, који човека чине светим. И сваки од светитеља, који су макар и недобровољно страдали у овом свету страдали су зато, да невољама, које их по попуштењу Божјем сналазе, сатру гордог отступника - ђавола. Јер у сваком светитељу трпљење је дело искушења. - Епископ Теодосије рече: Заиста си добро и корисно рекао, и желео бих да о таквим стварима увек разговарам с тобом.

Borac, ne pratis Vladanova i Samsonova izlaganja. Oni bi nas sve spalili da mogu. :aha:

Ma pratim. :lol:
-------------------------------------

Ajmo sad ozbiljnije. Brišem spam, i ostavljam vas da argumentovano diskutujete - bez spominjanja burića i čavki. :mrgreen:
----------------------------------------------------------
p.s. Pozdrav za Krautera! :D

Poslednja izmena:
Vidiš picolo ja sa Samsonom i Vladanom vodim prave male ratove od momenta kada su njih dvojica pojavili na krsti.

Mogu slobodno reći da se ne slažem sa 99% onoga što oni govore, a od tih 99% najmanje polovina mi se iskreno gadi ... i vjerujem i da njih dvojica to isto mogu reći i za mene i moje stavove.

No na početku me znala pomalo zbuniti ta njihova, što jest'-jest', iskrena vjera i totalna uvjerenost da su apsolutno u pravu.
Te sam stvarno znao ponekad konstatovati kako možda u svemu tome što pričaju i ima neka trunka istine.

Međutim kratko su trajale te moje dileme .., a evo šta me ubijedilo da oni ne samo da ne mogu biti u pravu, nego da jednostavno oni ne smiju biti u pravu.

24ch3ix.jpg

Istina je, iskljucivi su ponekad. Ali sve i da je tako, zar ovo nije pdf. gde svako moze slobodno da ispoveda ono sto mu je u/na srcu, svoju veru tacnije.

Ako on ne bi otisao, to je mozda za tebe los covek, ali NJEGOVO JE PRAVO DA NE ODE.

Uostalom, ima ljudi koji zive sa i od ideja. Zar je to tako pogresno?

(A posebno je pitanje da li zaista ne bi otisao).

24ch3ix.jpg

Аа јел тако?Ајде да те видим.

Још кад би знао како на душу делује присуствовање јеретичком обреду (био он парастос, опело или сл...), ту сентименталију не би повлачио као крунски доказ ''немилосрдности''.

Не каже он тиме да мрзи своју мајку, већ да не би нарушио Божију заповест (свете каноне) ни по цену неприсуствовања на сахрани рођене мајке (по телу).

Polazis od sebe pa u drugima vidis dobrotu koje nema.

Ima je, ali ona je sva utkana u ideje, ucenja.Oni ne zele da se ogrese time sto postuju sve od "A" do "S". I to je njihovo pravo, njihova "dobrota".

Niko osim Jednoga ne zna ko je stvarno dobar a ko los, ko ce otici u raj, a ko u pakao.

(To je ono sto uostalom, i njima cesto zameram, tj. govorim.)

Још кад би знао како на душу делује присуствовање јеретичком обреду (био он парастос, опело или сл...), ту сентименталију не би повлачио као крунски доказ ''немилосрдности''.

Не каже он тиме да мрзи своју мајку, већ да не би нарушио Божију заповест (свете каноне) ни по цену неприсуствовања на сахрани рођене мајке (по телу).

Јесте куме битнија је душа него присуствовање јеретичком опелу.А човек увек може да дође на гроб своје мајке да се помоли и запали једну свећу на њеном гробу за покој њене душе.:hvala:

Јесте куме битнија је душа него присуствовање јеретичком опелу.А човек увек може да дође на гроб своје мајке да се помоли и запали једну свећу на њеном гробу за покој њене душе.:hvala:

Vidite, svako ima svoj nacin. Nikoga ne treba osudivati apriori.:heart:

Poslednja izmena:
Час критике са осудама, чак улагивање.

Стара змијо, напусти нашу модераторку Шојку, која некажњено сме на спаљивање на ломачи позивати.

Samo vredjaj, to je bas hriscanski. Da jesam Shojo ti bi davno bio trajno banovan. :lol:

Taj kanon ste smislili vi zaludni međedi.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back