Дан после - главни утисак је ПОВРАТАК У ДЕВЕДЕСЕТЕ

mene moze da usreci tako malo ali to ima samo retko pravi muskarac jer sam i ja posebna zena :D :mrgreen:

Е морам ти дати онај беџ "Чедо ожени ме!" што чувам од студентских протеста 96-97 ... Отприлике тај има тако мало што те може усрећити

Nije problem, da njih nayoveš huliganima, ali je problem što niko ne želi da se bavi uzrocima. Nije je gej parada, koja je čin nasilja i prst u oko ogromnoj većini građana ove zemlje, jedini razlog za ovo što se desilo! To svi znamo, ali se pravimo mutavi, dok jednog dana kap ne prelije čašu!

Identičan rečnik kao uhapšeni gospodin iz "Obraz-a" za koga je gej parada čin nasilja (ne zna se kakvog) a prst u oku je bilo kakav oblik drugačijeg mišljenja i ispoljavanja tog drugačijeg mišljenja...pa se na javno ispoljavanje drugačijeg mišljenja odgovara "kontra mitingom" sa ciljem prebijanja i iživljavanja nad učesnicima...umesto na primer da su sutradan napravili sopstvenu "patriotsku paradu" gde bi javno svima rekli kako je većina Srba strejt i zdrava... ali ne...

Ocigledno da su ti smetali, jer si dala svoj doprinos u rusenju istih i bila si srecna kad su otisli.

A ovi sad su njihova skola, samo ispiraju mozgove ljudima u korist ideja koje ti volis, pa ti sad ne smeta njihova taktika, bez obzira koliko je pogubna za ovaj narod. :roll:

znas sta, isti taj narod koji je bio tad i sad je. znaci nisu bas svi nestali a dosli potpuno novi.
svi smo mi prosli kroz sve to zajedno, zato ti poredjenje nije dobro. ko je shvatao da sloba ispira mozak i manipulise shvata i ove sad. ne moze da sad bude slep naprasno, znaci zato ja ne mislim da su ovi dobri, daleko od toga, ali ono sta je bilo tad je nesumnjivo bilo mnogo gore, ljudi su samo svesni da su isti svi manje vise na nesrecu, niko ovde ne obozava ni Tadica ni Cedu to ja ponekad malo na forumu kao :mrgreen:
istina je da smo unisteni, sjebani i da moramo da krenemo dalje, povratak na staro ne moze..

Poslednja izmena:
Ja itekako pratim vesti...i uopšte te nisam vredjao, već sam konkretne navode nazvao lažima koje si pokušao proturiti u svom pamfletu.
Daj pokaži tu vest od pre dva dana gde je vlada postigla dogovor sa policijskim sindikatima.
Pre nedelju dana pojavila se nezvanična vest da će policajcima biti povećana plata, ali je brzo demantovana od strane ministarstva finansija pa je usledila ona policijska šetnja, nakon koje je zakazan sastanak predstavnika sindikata sa članovima vlade i ministarstava na kojem su odbijeni svi predlozi i zahtevi sindikata o potpisivanju kolektivnog ugovora za pripadnike MUP-a.

I to je sve.

Policajci su u govnima do guše i nezadovoljni su ovom vladom,životom i standardom kao i 90% stanovništva Srbije. Jučerašnja dogadjanja, loša bezbednosna procena i veliki broj povredjenih policajaca samo su uneli dodatni revolt kod pripadnika MUP-a.
Uostalom, evo i saopštenja jednog njihovog sindikata, povodom jučerašnjih dogadjanja.

https://www.facebook.com/notes/sindikat-srpske-policije/policajci-zrtve-lose-bezbednosne-procene-/439658863716

изгледа да не пратиш..........ДАЧИЋ је лично изјавио да су припадници МУП-а бити први који ће осетити одмрзавање плата.............провери...вест од пре 10-15 дана................нову опрему не коментаришеш?
Зашто?
Полицајци имају привилегије које велика већина становништва може само да сања...............зашто се јавно не каже какав је дил постигнут?
колике су им јучерашње дневнице биле?
Или то све није био део неког дила?

??????????
Да ли је то исти онај синдикат који је стао у одбрану свог члана који је без разлога убио момка на новом београду приликом рутинске контроле?
добили су обећања и уступке............слуге режима

Što se tiče saopštenja...ništa nije netačno.
Netačne su samo tvoje prethodne tvrdnje o ulaganjima u policiju i povišicama plata.
A ljudi su juče za 400 dinara dnevnice stajali u kordonu dok su ih gadjali svim i svačim.

Ovde naravno ne treba ubrajati pripadnike Žandarmerije.Oni su dobro plaćeni i opremljeni. Ali oni ne čine ni 5% policijske sile i vlast nikako ne može samo na njih da se osloni. I juče su okosnicu policijskih snaga činili beogradska brigada i policija iz unutrašnjosti.

Besmisleno je licitirati sa kojima je bilo gore... Jer evidentno je jako lose bilo i sa onima tada i sa ovima sada. Vecina je i tada i sada na rubu egzistencije. Nekome je tada bilo lakse da prezivi,nekome sada, jer se ipak razlikuju nacini na koje se snalazilo i na koje se snalazi za prezivljavanje. Bitno je da su paralele ocite: vecina je na rubu egzistencije, medijska cenzura i manipulacija, beznadeznost, mafija jaca od drzave... Razlika je sto se tada ipak vise verovalo da je promena moguca, mozda ponajvise sto je stvarnost u okruzenju ukazivala da nam moze biti bolje. Opozicija je vec tada X puta pokazivala koliko je trula, ali smo vecinom jos bili skloni da idealizujemo pojedine likove. Danas je upravo beznadeznost prevazisla devedesete, jer su svi ti likovi dobili bonus prilike da se do kraja iskazu. A to naizgled olaksava posao sadasnjim vlastodrscima... Kazem naizgled,jer nade ipak ima, i bice sve ocitija medju narodom, tiho i bez sire medijske podrske. Zato je dobro sto vlastodrsci i njihovi trabanti ne prepoznaju odakle im preti prava opasnost, nego se utvrdjuju protiv galamdziija i sebi slicnih ;)

A oni koji se smatraju posebnim, a ne prepoznaju pravog, jesu posebni, da ne kazem sta :whistling:

Elem, da ne zaboravim;

generalno ovim je otupljena ostrica buducih protesta,

i vlast mirno ulazi u predizborni period,

gde glat uzima i sledeci mandat zbog retardirane opozicije.

Pa ljudi moji, za hiljadu stvari je Beograd trebao da bude razlupan;

od nezaposlenosti, preko korupcije i niskih plata, evo ja bih prvi podrzao razbijanje grada zbog tih stvarnih problema.

ali zbog ovoga razloga sigurno ne,

i ovime je paradoksalno, vlast izasla ojacana.

Ovde naravno ne treba ubrajati pripadnike Žandarmerije.Oni su dobro plaćeni i opremljeni. Ali oni ne čine ni 5% policijske sile i vlast nikako ne može samo na njih da se osloni. I juče su okosnicu policijskih snaga činili beogradska brigada i policija iz unutrašnjosti.

А зато су онако трчкарали са краја на крај град као керови, :hahaha:

Elem, da ne zaboravim;

generalno ovim je otupljena ostrica buducih protesta,

i vlast mirno ulazi u predizborni period,

gde glat uzima i sledeci mandat zbog retardirane opozicije.

Pa ljudi moji, za hiljadu stvari je Beograd trebao da bude razlupan;

od nezaposlenosti, preko korupcije i niskih plata, evo ja bih prvi podrzao razbijanje grada zbog tih stvarnih problema.

ali zbog ovoga razloga sigurno ne,

i ovime je paradoksalno, vlast izasla ojacana.
Полако, много журиш, разлупавање због пљачки и корупције тек следи, и то разлупавање неких глава...

Što se tiče saopštenja...ništa nije netačno.
Netačne su samo tvoje prethodne tvrdnje o ulaganjima u policiju i povišicama plata.
A ljudi su juče za 400 dinara dnevnice stajali u kordonu dok su ih gadjali svim i svačim.

Како нетачне?
Жандармерија премесец дана добила нове униформе које смо и јуче могли видети (оне смеђе,маскирне)............а они су ударна песница заштите режима............дневница није била400 динара већ 2000 (први комшија - полицајац јуче ангажован, бригада из Требевићке)+ ланч пакет..............обећан приоритет прилоком повећања плата....Нова возила, добар део нове опреме.........Дакле, распитај се мало

Besmisleno je licitirati sa kojima je bilo gore... Jer evidentno je jako lose bilo i sa onima tada i sa ovima sada. Vecina je i tada i sada na rubu egzistencije. Nekome je tada bilo lakse da prezivi,nekome sada, jer se ipak razlikuju nacini na koje se snalazilo i na koje se snalazi za prezivljavanje. Bitno je da su paralele ocite: vecina je na rubu egzistencije, medijska cenzura i manipulacija, beznadeznost, mafija jaca od drzave... Razlika je sto se tada ipak vise verovalo da je promena moguca, mozda ponajvise sto je stvarnost u okruzenju ukazivala da nam moze biti bolje. Opozicija je vec tada X puta pokazivala koliko je trula, ali smo vecinom jos bili skloni da idealizujemo pojedine likove. Danas je upravo beznadeznost prevazisla devedesete, jer su svi ti likovi dobili bonus prilike da se do kraja iskazu. A to naizgled olaksava posao sadasnjim vlastodrscima... Kazem naizgled,jer nade ipak ima, i bice sve ocitija medju narodom, tiho i bez sire medijske podrske. Zato je dobro sto vlastodrsci i njihovi trabanti ne prepoznaju odakle im preti prava opasnost, nego se utvrdjuju protiv galamdziija i sebi slicnih ;)

A oni koji se smatraju posebnim, a ne prepoznaju pravog, jesu posebni, da ne kazem sta :whistling:

бона!

изгледа да не пратиш..........ДАЧИЋ је лично изјавио да су припадници МУП-а бити први који ће осетити одмрзавање плата.............провери...вест од пре 10-15 дана................нову опрему не коментаришеш?
Зашто?
Полицајци имају привилегије које велика већина становништва може само да сања...............зашто се јавно не каже какав је дил постигнут?
колике су им јучерашње дневнице биле?
Или то све није био део неког дила?

Izgleda da ti uopšte ne pratiš.Razumem da nisi upućen, ali bar čitaj šta ti je napisano.
I dalje ponavljaš vest od pre 10-15 dana koju je i sam Dačić nekoliko puta demantovao, a ja sam ti još izneo celu hronologiju dogadjanja nakon toga. Zaključno sa 09.10.2010.
Evo ti vesti i tome.

http://pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/136187/Policijski+sindikat+i+sudska+administracija+u+sporu+sa+dr%C5%BEavom!.html

Lepo ti je navedeno kolike su dnevnice policajcima juče bile, a ti bi se sad ovde pravio pametan i izmišljao neke tajne dogovore i zavere.

Koje su toi privilegije koje imaju policajci? Daj da čujemo.

izgleda samo mi nije jasno kako su i svi oko mene zapali u isti univerzum kao i ja
isao sam u najnormalniju beogradsku gimnaziju, sa najnormalnijim klincima, isli smo zajedno na letovanja, sedeli zajedno u kaficima kako je to moguce da smo eto bas mi nekakav izuzetak a ostatak zemlje se kao valjao u blatu i odavao se ljudozderstvu?

to igranje i pevanje ispred kordona je bilo samo tokom dva dana kad je doslo doslo do blokade studentske kolone - sto je na kraju prekinuo patrijarh
tokom tih tri meseca bilo je mnogo sukoba sa policijom koje smo mnoge inicirali mi demonstranti, znam zato sto sam ja bio tamo i ja sam to radio. uglavnom su bile mirni protesti, ali samo zato sto nas je bilo premalo da bilo sta i bilo kakav sukob zapocnemo

Ja ne znam sta da ti kazem...na letovanje sam otisao samo jednom tokom devedesetih, a i to je bilo natezanje...k'o pijan gace. U kafice smo i otisli ponekad, ali nikad niko nije imao da plati celu turu, da ne pricam dve ture...pa smo se krpili k'o partizani.
U skolu sam isao sa Novog Beograda na Banovo Brdo...uci u autobus je bilo jako veliki podvig. A izdrzati viseci na vratima 88 nekih pola sata, cetrdesetak minuta do Brd aje bilo jako dobro za ruke, ledja...vrat, nisam morao ici u teretanu. inace, bilo je slucajeva da smo se vracali po 2h kuci...redovan prevoz.
Knjige za skolu nikad nisam kupio nove, a to ces sada vrlo retko da vidis negde.

Kroz moju kucu je proslo oko 70-80 ljudi, najblizih rodjaka...izbegli su 1995. tako da je tu takodje trebalo novca i svacega da im se pomogne...a i u jako lepom secanju su mi ostale sve te scene...Ova deca danas ipak nemaju pojma o tome...a izgleda da nemas i ti...
Ali ne sekiraj se, ja najvise krivim zapad za to...Slobu manje, tako da mozes mirno da spavas. Ja i sada krivim zapad...Tadica manje...
POZ

ОК.
А 9. март и 5.октобар?
Тада смо ми први кренули на полицију, цеоград је био изломљен, палило се, пљачкало се неупоредиво више него јуче..........

Власт се понаша исто као и деведесетих година.

П.С.
А квалификације које медији дају?

Uf, tek sada videh...

9. marta su mnoge stvari bile režirane. Ljudi su došli da izraze svoje nezadovoljstvo, Vuk je mislio da je neki bitan faktor ali bio je samo 'trabunjalo' koji je pričaoo ono šta smo hteli da čujemo i sve bi se mirno završilo da pre svega ovoga nije bilo ozbilnih priprema.... Veliki broj kriminalaca se 'vratio' iz zapadne Evrope, sumnjivi likovi su se pojavili i u gradu smo imali više velikosrpskih priča no ikada.... Sve je izgledalo normalno, ali kada se pogledaju snimci i izgrednici na njima možemo videti da su kao jedan opalili po izlozima, dograbili prvu 'pinklu' do koje su mogli doći, drugi deo je započeo kavgu sa policijom i sklonili se... Zovu ih - 'bukači', najčešće se koriste na premijerama filmova i predstava, raspoređeni su tu i tamo te na određene znakove aplaudiraju i kliču, na žalost drugačije su 'delali' toga marta. Bilo ih je i juče, njih će izbrisati sa snimaka.

Онако острашћену реченицу пуну мржње и освете( баш освете ) коју је изрекао Хомен, нико није изрицао у деведесетим.

Из страха. Видео је да људима полако пуца филм и да жандари неће моћи да их спасу.

Izgleda da ti uopšte ne pratiš.Razumem da nisi upućen, ali bar čitaj šta ti je napisano.
I dalje ponavljaš vest od pre 10-15 dana koju je i sam Dačić nekoliko puta demantovao, a ja sam ti još izneo celu hronologiju dogadjanja nakon toga. Zaključno sa 09.10.2010.
Evo ti vesti i tome.

http://pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/136187/Policijski+sindikat+i+sudska+administracija+u+sporu+sa+dr%C5%BEavom!.html

Lepo ti je navedeno kolike su dnevnice policajcima juče bile, a ti bi se sad ovde pravio pametan i izmišljao neke tajne dogovore i zavere.

Koje su toi privilegije koje imaju policajci? Daj da čujemo.

Дневница им је била 2000 динара + ланч пакет
Првима им је обећана повишица.
Са синдикатом (ниси одговорио на ставове тог синдиката када његови припадници прве "хаос") је постигнут договор о побољшању услова два дана пре параде када је претиломасовно отказивање послушности.

А имају бенефициран радни стаж,
прећутну недодирљивост у диловању са ситнијим преступницима (у односу на полицијски ранг расте и ранг криминалаца), државну медијску заштиту, басплатну кафу у сваком кафићу и пљескавицу на сваком киоску, могућност да паркирају где год хоће, могућност да некажњено брукају државу бесмисленим одокативним легитимисањем на сред улице...да испуне квоту...........Где су јуче уринирали и фекалисали?
По сред града................сапрозора сам се тога нагледао...

znas sta, isti taj narod koji je bio tad i sad je. znaci nisu bas svi nestali a dosli potpuno novi.
svi smo mi prosli kroz sve to zajedno, zato ti poredjenje nije dobro. ko je shvatao da sloba ispira mozak i manipulise shvata i ove sad. ne moze da sad bude slep naprasno, znaci zato ja ne mislim da su ovi dobri, daleko od toga, ali ono sta je bilo tad je nesumnjivo bilo mnogo gore, ljudi su samo svesni da su isti svi manje vise na nesrecu, niko ovde ne obozava ni Tadica ni Cedu to ja ponekad malo na forumu kao :mrgreen:
istina je da smo unisteni, sjebani i da moramo da krenemo dalje, povratak na staro ne moze..

Dalje idemo svi ili niko. Narod je ogorcen i pravice ekcese dokle god vlast ne obrati paznju na njega i njegove probleme.

Ovi na tv rade isto sto i Milosevic i providni su isto kao i Milosevic.

I molim te nemoj te moderatorske trikove sa empatijom da habas, ostavi za nekoga ko ih nije provalio. ;)

Back