Dame,kada kazete sebi TO JE TO....

meni je ovo oduvek bivalo besmisleno... nema svaka osobina istu težinu, niti postupak.
i kada već dođeš do toga da stavljaš na papir dobro i loše... :(
ili sam ja počela toliko radikalno da razmišljam, nemam pojma... ni sa kim više ne idem nizbrdo, njegov izbor nije i moj, kraj priče.

Јесте, али другачије је кад о неким стварима само размишљаш, а сасвим другачије када видиш написано, па све на једном месту. Лакше је донети одлуке када извагаш све ствари које су у игри.

Јесте, али другачије је кад о неким стварима само размишљаш, а сасвим другачије када видиш написано, па све на једном месту. Лакше је донети одлуке када извагаш све ствари које су у игри.

odluka je već donešena onog trenutka kada uzmeš papir u ruke... samo je pitanje vremena da se realizuje.
i nije stvar "lakoće" odlučivanja, možeš da se vrtiš u jednom krugu laži dosta dugo vremena, tačnije da kupiš neko vreme koje je potrebno da se prelomi preko kolena... a najlakše je ne zapitati se ništa. i pustiti da se osećaš dužnim, krivim, ili šta god u odnosu koji je metastazirao, pri tome se grčevito držeći za "krupne stvari", jer je i odluka koju treba doneti krupna... a onaj prelomni trenutak se dešava kada ti sitnica bude poslednja kap, nikako krupne stvari koje se stavljaju na papir.
i za to napisano prvenstveno treba biti iskren prema sebi, a to će retko ko uraditi, naročito u stanju kada se pita da li vredi ostati... i opet, ili je prihvatljivo, ili neprihvatljivo, ostaješ, ili odlaziš, ulažeš u nešto što vredi, ili trpiš, nema sredine. sredina je uljuljkivanje u samoobmane.

odluka je već donešena onog trenutka kada uzmeš papir u ruke... samo je pitanje vremena da se realizuje.
i nije stvar "lakoće" odlučivanja, možeš da se vrtiš u jednom krugu laži dosta dugo vremena, tačnije da kupiš neko vreme koje je potrebno da se prelomi preko kolena... a najlakše je ne zapitati se ništa. i pustiti da se osećaš dužnim, krivim, ili šta god u odnosu koji je metastazirao, pri tome se grčevito držeći za "krupne stvari", jer je i odluka koju treba doneti krupna... a onaj prelomni trenutak se dešava kada ti sitnica bude poslednja kap, nikako krupne stvari koje se stavljaju na papir.
i za to napisano prvenstveno treba biti iskren prema sebi, a to će retko ko uraditi, naročito u stanju kada se pita da li vredi ostati... i opet, ili je prihvatljivo, ili neprihvatljivo, ostaješ, ili odlaziš, ulažeš u nešto što vredi, ili trpiš, nema sredine. sredina je uljuljkivanje u samoobmane.

Не слажем се. Можда код неких људи тако иде, али не код свих.
Мени је управо психотерапеуткиња преложила тако нешто на почетку брачне терапије. И урадила сам, и тада је било много више разлога ЗА него против...
Али, неколико година касније ствари су се мењале, ишле у лошем смеру...и прекинула сам тек онда када сам се тако јасно суочила са тиме да је све мање разлога ЗА ту везу, а да су све јачи разлози ПРОТИВ!
Код мене није ситница одлучила, него упрво рационално мерење на кантару...

Мени је управо психотерапеуткиња преложила тако нешто на почетку брачне терапије. И урадила сам, и тада је било много више разлога ЗА него против...
Али, неколико година касније ствари су се мењале, ишле у лошем смеру...и прекинула сам тек онда када сам се тако јасно суочила са тиме да је све мање разлога ЗА ту везу, а да су све јачи разлози ПРОТИВ!

ne mislim na sitnicu u smislu dešavanja, ali možeš da kontaš tako godinama i da ne znaš ni da li ćeš ni kako da odeš. desi se klik.
kada jednom krene u lošem smeru, nema zaustavljanja ili vraćanja na pravi kolosek, obično ide u krajnost, nekom brzinom opet zavisno kako kod koga. ok ako se obe strane potrude, ali jedna da cima i vuče, vaga i štklira, dok se druga prepušta slučaju, ne vodi ničemu, sem razlazu.
i razlozi za i protiv zavise isključivo od stepena tolerancije, koji se s godinama i problemima smanjuje.
svi smo mi racionalno doneli neke bitne odluke, a svi se pitamo zašto smo čekali da postane nepodnošljivo i zašto to nismo uradili ranije? pa zato što smo se bavili za i protiv argumentima, nadali se bog zna čemu.

merila si dal da ostavis coveka ili ne na kantaru
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

,,kada i gde je granica ,,kada kazete sebi
da to je to,ali to meni skodi
nema smisla,,,
?

Kada zamahne da te udari. To sto posle place i izvinjava se je samo jos jedan klishe kako se zlostavljaci obicno ponasaju nakon zlostavljanja, a ti se sazalis pa oprostis i tako ukrug, dok te jednom ne slozi. A mozda ces i tad da oprostis nakon sto on odplace svoje. Tako da draga moja, To nije TO. Bezi koliko te noge nose dok jos mozes.

Poslednja izmena:
Kada zamahne da te udari. To sto posle place i izvinjava se je samo jos jedan klishe kako se zlostavljaci obicno ponasaju nakon zlostavljanja, a ti se sazalis pa oprostis i tako ukrug, dok te jednom ne slozi. A mozda ces i tad da oprostis nakon sto on odplace svoje. Tako da draga moja, To nije TO. Bezi koliko te noge nose dok jos mozes.

mislim da ne treba da ceka da zamahne....

Ja nikada nisam rekla ''to je to'' ... niti ću. Živim sa čovekom koji mi prija, koga volim, koji mene voli - sve je lepo i nekako teče .... nas dvoje se ne opterećujemo budućnošću .. tu smo gde jesmo i dokle jesmo ..... rešavamo stvari u hodu i za sada je dobro tako. Ne volim prazne priče i obećanja - niko ne zna šta donosi sutra i ne želim time da se opterećujem. Kad ne bude bilo dobro - neće biti ni nas ... kod mene je to veoma jednostavno.

@za postavljacicu teme: za sve sto si navela, ja licno, za takvu vezu nikad ne bih rekla ´´to je to´´....

pa dobro,svako ima svoju verziju ali cini mi se da je to sveopsta prihvatljiva verzija
ne znam sada sta sam sve navela,ali
moram reci da su kod mene uvek dobivali plus kada vidim da su spremni da u pola noci idu po neku glupost da mi donesu
Naravno da se onda u meni rodi i spremnost da ja ucinim itd...

pa dobro,svako ima svoju verziju ali cini mi se da je to sveopsta prihvatljiva verzija
ne znam sada sta sam sve navela,ali
moram reci da su kod mene uvek dobivali plus kada vidim da su spremni da u pola noci idu po neku glupost da mi donesu
Naravno da se onda u meni rodi i spremnost da ja ucinim itd...

to je hir.
onaj koji mi ih bude ispunjavao je veća budala od mene... i kraći mu je rok trajanja. :aha:

uh dušo
svaka čast ljubavi i sve
ali momak očigledno nije preležao neke svoje komlekse, furstracije i sav taj paket
takvi ispadi i stalno krivljenje drugih su znaci nestabilnosti i nedefinisanosti
neka reši to neki stručnjak ili -

se ti rešavaj njega

joj,,a meni je to tako tesko da priznam sebi da sam pogresila
ustvari niko i ne veruje dok ne bude prisutan da je on u stanju da izgovori neke stvari
on vazi za stabilnog ,pametnog i vrednog i postenog momka za okolinu
tj i za sebe
:)
,majka mu je umirala ,,kada je napustio osnovnu skolu
on je presvlacio i to sve
on je kao 17 godisnjak i sahranio
onda je ostao sa ludim ocem,,,
sam je isao da radi da bi nastavio skolovanje
i u roku je dao i osnovnu i srednju skolu
)mislim u roku,,,,sa 23 je nastavio da uci skole
radio je ,ucio ,radio,,,ustajao u 6 a kada se vrati sa posla ucio je
dao pravni fax za 4,5 godine
(.....to ne moze nestabilan um
ne znam sta mu se dogodilo ali
puca
jedino pitanje je da li mogu ja da ucinim vise bilo sta da ga spasem,,,
kvalitetno bice propada
ali da li se sme zrtvovati svoj zarad tudjeg zivota ,,a pri tom ne govorimo o odnosu roditelj-dete...

to je hir.
onaj koji mi ih bude ispunjavao je veća budala od mene... i kraći mu je rok trajanja. :aha:

pa vidis,
sta ima lose u tome da nekome za neciju ljubav ispunis mu i po neki hir?
Ako si spreman ponekad da popustis ,i ispunis po neki hir,mislim da ces tada za sigurno znati da u tebi postoji ili se radja prava ljubav i povezanost sa nekim(ja ne govorim da neko ide po cokoladu svake noci u 04 sata noci u prodavnicu
vec samo da ti neko i jednom uradi to znas da je sasvim iskren prema tebi)

pa vidis,
sta ima lose u tome da nekome za neciju ljubav ispunis mu i po neki hir?
Ako si spreman ponekad da popustis ,i ispunis po neki hir,mislim da ces tada za sigurno znati da u tebi postoji ili se radja prava ljubav i povezanost sa nekim(ja ne govorim da neko ide po cokoladu svake noci u 04 sata noci u prodavnicu
vec samo da ti neko i jednom uradi to znas da je sasvim iskren prema tebi)

iskren je prema meni zato što će otiću u pola noći po čokoladu?
ja ovde mašim neku suštinu, izgleda...

uh
,,pa ja sam uvek izvlacila iz ljubavi snagu da se suocim ,,,sa samom sobom,,
kako sada sam nemocna da pomognem nekom ko mi je jako drag-i ostace mi drag do kraja zivota,,,
ma sta god taj zivot nosio,,,
...
juce je ..isto bilo nesto,,,,da ne davim sada
ali uglavnom,,,
ja sam ostala zgrozena nad prizorima i recima koje mi je uputio
odmah sam rekla njegovom kumu koji nije mogao da veruje da on tako nesto izgovara,,,-drugari iz detinjstva
Morala sam ici u grad,ali
celo vreme sam presabirala emocije i utiske od pre podneva,,,
nisam mogla da verujem,,,
postalo mi je jasno da se,da bi njemu ,,za njegovo dobro bi bilo najbolje da se sklonim
iz zivota njegovog--
onda bi ostao bez glavnog osumljicenog ,ostao bi bez objekta na koju proektuje svu mrznju (nije bilo fizickog kontakta,nikada nije bilo udarca..)

elem,,bilo mi je bas strasno..poznajemo se dugo,zivimo dugo dugo,,,i paf..samo ti postane jasno u momentu-sto zbog vas ovde sto zbog desavanja..\
Znate onaj momenat kada vas problem,tj tuga poklopi
ne mozete ni da placete
Onda sam prosla pored pljeskara i setila sam se naseg obicaja- da bacimo po pljesku ..u dve nedelje, jednom-
Onda sam mu kupila ,,i kupila sam mu i kolac neki
Dosla sam kuci,on je paro sudove...
Dala sam mu ono i rekla ovako
---ZNAS,JA TEBE VOLIM,i moj odnos prema tebi je uvek ne promenjen,,
i uvek ce mi biti jako stalo do toga kako si
Ne podnosim misao da se osecas ponizeno,odbaceno ili da nemas nigde nikoga
...
ZATO CU UVEK SE TRUDITI ,MA KOLIKO DALEKO ILI BLIZU BILA OD TEBE DA SE NE OSECAS TAKO
jA to ne volim
A ti sto iz nekog razloga cesto volis da me ponizavas i da me gledas tuznu, to je tvoj problem koji ti sam moras da resis
Ti sam moras to da resis,da vidis da li je to izraz ludosti,depresije,cega,,,
ja ne zelim niti mogu bilo sta da uradim po tom pitanju
,,,
On me je gledao mirno ,,i rekao ,,NE ZELIM JA TO,,,
Aonda se zaustavio,,,valjda se setio da je glupo tako nesto tvrditi,,,
uzela sam svoje stvari i presla u drugu sobu
Po nacinu na koji je isao...popio je dosta tableta za smirenje//
,,Bilo mi je bas

iskren je prema meni zato što će otiću u pola noći po čokoladu?
ja ovde mašim neku suštinu, izgleda...

uh zasto moras biti povrsna toliko
....DA,AKO JE NEKO SPREMAN DA ZRTVUJE SVOJ UGODAN TRENUTAK I UDOBNOST ,NOCNOG KREVETA,DA BI TEBI UCINIO DA SE TI OSECAS DOBRO
NARAVNO DA JE TO IZRAZ LJUBAVI I ISKRENOSTI
,,ljubav je inace,ogleda i u zrtvi-tj u spremnosti da se zrtvujes,,,
ako sa druge strane nailazis isto na pravu ljubav ,onda se tvoja spremnost nikada nece pretvoriti u zrtvovanje jer ti taj neko prosto nece to dozvoliti,,,
ako me sada razumes

Back