Jedino sto ste mi sklonili, prvi post koji je bio vezan za ovu temu. Umesto njega stavicu ovaj sa satelitskom slikom Plavna sa okolinom. Mene kad spopadne zov predaka, iako sam u kraju odakle su moji preci bila svega dva puta u zivotu, od koga se prvog ni ne secam jer sam bila previse mala, ja odem na Google Maps i krenem da letim, kao avionom ,pritiskom na Ctrl, iznad svih tih livada, polja i planina i gledam puteve i staze kojima su se oni kretali, razmisljam sta su njihove oci gledale, kojim putevima su stizali do, recimo, manastira Krka, itd. Na ovoj slici se vidi i mesto odakle su moji, a ona planina gore desno, u daljini, iza Sinjeg mora, sto se na njoj vide snezni vrhovi, to je vec obala Italije. Krishna, prodjoh Google Mapama kroz Plavno

, i videh groblje i da je tu sahranjeno puno Vuckovica. To su mi preci po maminoj stari i nikako ne mogu da se setim da li je ona bila iz Strmice ili iz Vrlike....Ovim Google mapama sam pokusala da se "krecem" sa danasnjeg Kosova i isto pokusavala da utvrdim kuda su se kretali na putu do Kosova Polja u Dalmaciji, rukovodeci se logikom da su, kad god su mogli, izbegavali da prelaze planinske vrhove i da su umeto toga gledali da ih zaobilaze, da se krecu po nizijama, dolinama, poljima, itd. I uvtrdila sam da su se kretali putem stecaka, kroz staru Hercegovinu, Hercegovinu ( Bileca, Gacko), pa kroz Bosnu ( Rama ), itd., da bi stigli gde su stigli. To i odgovara onome sto znam na osnovu predanja. Ne kazem da je to tacno sto sam utvrdila, ali mi je bar bilo interesantno to virtuelno istrazivanje

.