Dali romantika izumire?

te atmosfere kao romanticne.nije tolose. samo je bitno da to ne bude sustina vec samo forma. sustina mora d aje jaca, intenzivnija, jacih boja. sve moje sustine su takve. formemogu da budu romanticne, ako se to vec tako zove. ali iskljucivo bez slinavosti.patetike se zgrazavam.
ustvari ja to gledam ovako.
biti romantican, znaci posvetiti neko konstruktivno vreme jedno drugom. iskljucivo jedno drugom. a to je jako lepo.

ja nikada nisam shvatila sta pojamromantikepodrazumeva,i zatoimam problem da odgovorim na temu.
da li je romantika tiha muzika, cvece, latice ruza na krevetu, satenske (ili svilene) zenstvene spavacice, ruka u ruci, mesecina, saputanja na jastuku, bombonjere sa masnicom, sapmanjac...ako je sve ovo romantika, onda tesko da sam romanticna.
sta je romantika? objasnite mi

pa sta fali bombonjerama...???joj dje sad citam ovaj post a vec sam obukla pidzamu jede mi se cherry bombonjera..:roll:

Ja lepo pričam o ljubavi
A on lepo ljubi
Ja lepo govorim o životu
A on lepo živi sa tobom
Ja ti pišem pesme
A on ti kupuje džakove brašna
Mrsi kosu
I samo ćeš njemu da rodiš kćer
Prodajem bre, svu prokletu užarenu STRAST
ZA DŽAK HLADNOKRVNOG BRAŠNA!!!!

eto vam romantike :D....

Voleo bih da imam moć
Da napišem pesmu
Zbog koje bi plakala
Od sreće i tuge
Odjednom
Voleo bih da imam moć
Da napišem pesmu
Zbog koje bi se smejala
Od tuge i sreće
Odjednom
I da je napišem
Pa sakrijem
Da ti je prećutim
I nikad
Nikad da je nevidiš
A da je znaš iz srca....

Pitanje je sta neko podrazumeva pod romantikom?
Ukoliko je glavni izvor informacija, o tome kako bi romantika trebalo da izgleda, televizija i razne serije i bljutavi filmovi onda smo u problemu.
Ali stvarno znam ljude (citaj. devojke) koji se toliko uzive u taj dozivljaj sa ekrana da bukvalno ocekuju tako nesto i u svom zivotu.
Meni je romantika da moj dragi zapamti vec jednom da ne volim Snickers vec Twix a ne svaki put kad krene po nesto slatko da vec unapred znam da ce kupiti ono sto on voli a meni ce servirati - *** zaboravio sam. :evil:

jutros mi snovi tobom mirisahu,
ko rano cvece prolecem sto buja.
zlatom ti nedra kadijahu tvoja,
i sve se pesme u te pretvarahu...
jutros mi pesme tobom mirisahu.
o tebi jutros pricahu sve ruze
zanosnu pricu ruzicastu jednu,
tepahu pesmu o ljubavi jednoj,
carice mojih pesama sto cepte..

kad padne noc na umorna lica ljudi
i kada njihove grimase postanu bolne,
dal me se setis?
volela tebe nisam ko sto su te volele druge.
volela sam te drugacije,
kao sto se voli nesto sto prolazi.
zato ne sapcem tvoje ime kad mi bude tesko,
kad padala budem u ponor prosecnosti.
ne sapci ni ti moje ime(jer to ne zasluzujemo)
ja sam papir koga su drugi zguzvali
i sad me vetar nosi putevima svojim.
ne trazim od tebe da budes neko drugi.
ne umem to i nikada necu...

Pitanje je sta neko podrazumeva pod romantikom?
Ukoliko je glavni izvor informacija, o tome kako bi romantika trebalo da izgleda, televizija i razne serije i bljutavi filmovi onda smo u problemu.
Ali stvarno znam ljude (citaj. devojke) koji se toliko uzive u taj dozivljaj sa ekrana da bukvalno ocekuju tako nesto i u svom zivotu.
Meni je romantika da moj dragi zapamti vec jednom da ne volim Snickers vec Twix a ne svaki put kad krene po nesto slatko da vec unapred znam da ce kupiti ono sto on voli a meni ce servirati - *** zaboravio sam. :evil:

Izvini ali moram da primetim da delujes nadrkano. Ne valja ti to. Menjaj nesto ili momka il cokoladice. :lol:

Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.

Jeste...to ako pre toga dobijesh i romantichnu slichicu na mail...
:ok: bez dokaza nema teshenja.....:lol:
a i ''dokaz sličica'' kažu često je lažan odnosno slikan pre 10 god :grin:
jedan tip ima dobru taktiku svakoj forumašici koja mu šalje fotke kaže pošalji mi neku
gde držiš dnevne novine sa sadašnjim datumom...
kaže nijedna mu do sada nije poslala....:rolleyes: :D

Back