Dali romantika izumire?

Reci im Brus Li. :lol: Romantika je zelja za zivotom, ljubav prema dobrim ljudima, uzivanje u prirodi, pravljenje sitnih i malo vecih gluposti, nepristanak na sranja koja nam namecu sa svih strana, opijanje umetnoscu i lepotom, stvaranje! Romantika je zacin bez koga je jelo tj. zivot bljutav. Romantika je kad mi moj najbolji kum na svetu pokloni pticu, romantika je kad se igras s decom, kad istrazujes i ucis i sve tako do smrti....:P

Reci im Brus Li. :lol: Romantika je zelja za zivotom, ljubav prema dobrim ljudima, uzivanje u prirodi, pravljenje sitnih i malo vecih gluposti, nepristanak na sranja koja nam namecu sa svih strana, opijanje umetnoscu i lepotom, stvaranje! Romantika je zacin bez koga je jelo tj. zivot bljutav. Romantika je kad mi moj najbolji kum na svetu pokloni pticu, romantika je kad se igras s decom, kad istrazujes i ucis i sve tako do smrti....:P

Ali se ja ne slazem sa tobom. Jer ovako napisano mi vishe deluje kao neki pravac, ili fazon...A to ona nije. Lepa je upravo zato shto je retka, i shto se ne deshava svaki dan, i zato shto ne moze da ti se desi sa svakim...

Tako se i ja osecam kad zgutam nesto. :oops:

Pa gledajuci iz tog ugla, naravno da je retka kad podrazumeva nekakve idealne uslove da bi bila ispunjena. A zivot je pun takvih trenutaka, samo sto ih je neko svestan, a neko ne. Neko ih prezivljava svakodnevno. Kad bi se zaslo malo u istorijat odakle ta rec i sta je oznacavala, videli bi koliko je trivijalno ovo njeno osiromasenje.

Pa gledajuci iz tog ugla, naravno da je retka kad podrazumeva nekakve idealne uslove da bi bila ispunjena. A zivot je pun takvih trenutaka, samo sto ih je neko svestan, a neko ne. Neko ih prezivljava svakodnevno. Kad bi se zaslo malo u istorijat odakle ta rec i sta je oznacavala, videli bi koliko je trivijalno ovo njeno osiromasenje.

Ne mislim da je romantika uopshte u izumiranju,samo nije toliko javna koliko je bila javna za vreme nashih baka i deda...Tako da mislim da je jedina promena koja se desila ta da je postavla intimnija nego shto je bila. I to je to!:p

Ps. i ja sam neko ko ne veruje u idealne uslove niti u bilo koji vid savrshenstva, tako da se samim tim brishe ta opcija..u mom sluchaju...:)

imala sam sve samo ne idealne uslove, cak su bili druga krajnost...ali covek pored mene je znao kako da me pokrene i samo sam se sa njim ljubila 6 sati, samo sam sa njim provela budna celu noc, mazeci se, vodeci ljubav, petljajuci noge i gledajuci se u oci...i sa njim sam osecala da sam cela...ne kaze se dzabe: puno srce....moje je tada bilo prepuno, i jedva osecaj je bio jedva izdrziv.....kao da je pao sa druge planete da nadje mene i da mi otkrije dusu....:worth:

ko da citam divlju u srcu..samo bi njen font bio veci:mrgreen:

Back