Dali postoji stvarno prava Ljubav? Ili je samo Iluzija?

znam da ce biti raznih odgovora, i ljudi ce se sporiti oko definicija ili iskustva.Neko c enekom reci da nije dorastao ili da je razocaran i negativan...mada kako god evo ovako, da pocnem ja:)

Kako vreme (od kako sam se prvi put nasla u istinskoj zapitanosti nad ovom temom) odmice, sve vise verujem da opsteg slaganja po ovom pitanju ne moze biti... jer nismo svi »gradjeni« sa istim kapacitetom za ljubav... Skoro da se radi o talentu, o prirodnoj prijemcivosti... necemu poput sluha i muzikalnosti... Na zalost, nije svakom dato da uziva punoj meri lepote.
Jos nesto: ljubav u svoje polje delovanja uglavnom uvlaci vise ljudi (u partnerskom odnosu – bar dvoje), ali mislim da je ipak svako »nadlezan« samo za sebe... Konkretnije, cak i kad verujem da je u ljubavnoj vezi sve ok. – ja stvarno »pokrivam« samo svoje impulse... sto ne znaci da sam neosetljiva na interakciju i »fluid«, ali najvece zadovoljstvo dobijam sa sopstvenog »izvora«... Taj preplavljujuci osecaj paznje i posvecenosti, zelje da se neko zastiti, da mu se ugodi – recima je neopisiv, i ne bih umela da ga »rekonstruisem« po nekim naucenim parametrima, cak i da u to ulozim extra napor... tim vise mi je zao kad shvatim da je taj »izvor« u mnogim ljudima presahnuo, ili nikad nije ni proradio... Verovatno sam ja imala srece... i svakako sam zahvalna Bogu sto mi je dato da ljubav (u)poznajem... na jedan veoma cudan nacin, al to znamo ja i on:)

Ti si imas petnestak godine sto si je jos sitno da bi uvatila svi principi na ljubav

Prava ljubav postoji,ali to se desava izvanredno retko.Zasto retko.? Pa zbog toga,sto zenska poulacija,uglavnom smatra muskarce,kao "rudnik" iz koga ce
da crpu novac,blagostanje,jednom recju,dobar i ugodan zivot.Mislim da bar 9O% devojaka,kako prevali 16 godina,misli samo na to,kako ce po sto vecoj ceni,da
naplati koriscenje njenog medjunozja,od strane izabranog muskarca,koji je dobro "situiran". U veoma teskoj situaciji,nalaze se posteni a siromasni mladici,koji
nemaju mogucnosti da kupe auto,stan,i sve one blagodeti,koje bi buducoj zeni,omogucile da zivi udobno i parazitski,na njegov racun.Takvi mladici,najcesce se i
ne ozene.One koje se njima svidjaju,te traze "lovandere" sa parama.A da opet oni gledaju neku siromasnu devojku,i to nema smisla,jer glupo je od jednog siromasnog,praviti dva.

meni je to neshvatljivo...
...misim to da voliš dve osobe istovremeno...

Stvar je jednostavna.Moras spoznati razliku izmedju ljubavi i zaljubljenosti.Ako se previse oslanjas na jednu osobu,imas osecaj da treba da volis samo nju,inace ce ljubav nestati...to znaci da si zaljubljen.To je neka vrsta slatke iluzije,nesto sto se mora proci,ali s vremena na vreme,sto vise takvih zaljubljenosti prodjes postajaces sve slobodniji i bolje ces spoznavati druge osobe.To ti je ko da si prelezao boginje.S druge strane,ljubav je bas tako iskustvo gde ti sa drugom osobom imas uzajaman odnos davanja/primanja,koje ne podrazumeva posedovanje te osobe,druge sile su na snazi,dolaze iz same duse kao njena potreba za ostvarenjem i rastom.Prema tome sasvim je logicno i prakticno da ti mozes imati vise takvih osoba,ako je to tebi potrebno,mozda nemaju sve osobe ono sto tebi treba,al jedna ima jedno,druga nesto drugo...naravno i one moraju biti svesne toga.Ako se nadju dve osobe koje se dopunjuju,razumeju i jedna su drugoj stvarno celi svet,a ne neko tamo iluzorno ostvarenje savrsenstva u ljubavi,to su srodne duse.

Back