Dačić: Ja sam nacionalista

Han van Zem

Buduća legenda
Poruka
29.857
Dačić: I Tadić i Nikolić su evrofanatici, ja sam nacionalista

Beograd - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će početi razgovore o novoj vladi sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ako se pokaže da je nemoguće doći do parlamentarne većine sa Demokratskom strankom (DS).

Dačić je novinarima u Beogradu u Belekspo centru rekao da više "ne postoji priča da podrškom (lideru DS Borisu) Tadiću podržavate proevropsku vladu", jer je očigledno da je i Tomislav Nikolić prihvatljiv za EU i medjunarodnu zajednicu.Predsednik SPS-a je kazao da se od njega očekuje da podrži Tadića kao proevropsku varijantu, dok iz međunarodne zajednice podržavaju Nikolića, i dodao: "Ovo je jedan lud svet".

- Nikolića telefonom zove državna sekretarka SAD Hilari Klinton, a evropski komesar za proširenje Štefan File mu dolazi na inauguraciju - rekao je Dačić i dodao da su Tadić i Nikolić "evrofanatici", a da je on veći nacionalista od obojice.

- Nije ovde više pitanje ko je za Evropu, a ko nije. Ja sam u odnosu na Tadića i Nikolića veći nacionalista, a i Tadić i Nikolić su evrofanatici - naveo je predsednik SPS-a.

Govoreći o telefonskom pozivu Hilari Klinton predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, Dačić je kazao: "Ispada da se pamte samo oni koji obavljaju visoke funkcije" i da bi mu se zbog toga možda isplatilo da bude "premijer u drugoj kombinaciji".

- Meni bi se možda više isplatilo da budem premijer u nekoj drugoj kombinaciji nego ovde da podržavam nešto za šta kažu da je proevropski, a sa druge strane mu (Nikoliću) Evropljani i Amerikanci odaju počast - rekao je Dačić.

- Ja kada odem u Ameriku teško mogu da se sretnem sa nekim od ministara, a Nikolića zove državni sekretar SAD - rekao je lider socijalista.

On je dodao da u slučaju da propadnu eventualni pregovori socijalista i naprednjaka postoji mogućnost da vladu formiraju DS i SNS ili će se ići na nove izbore.

Prema njegovim rečima, za koaliciju oko socijalista je teško prihvatljiv predlog o zamrzavanju penzija i plata u javnom sektoru.

Dačić je dodao da je SPS 2008. godine podržao formiranje proevropske vlade, a da su ga pojedini u medjunarodnoj zajednici doživljavali kao nužno zlo.


http://www.blic.rs/Vesti/Politika/327948/Dacic-I-Tadic-i-Nikolic-su-evrofanatici-ja-sam-nacionalista

Srbija brate. :mrgreen:
 
2d9r3h1.jpg


:lol:
 
kakvo je smeće i ljigavac ovaj kako ga nazva njegov predsenik "naduvani ratluk" iz žitorađe;pre 19 godina kada je toma diploma podneo zahtev srs-a za izglasavanje nepoverenja šainovićevoj vladi zbog hiperinflacije izjavio da će sps izneti dokaze o zločinima šešeljevih dobrovoljaca u bosni
 
Ja jesam relativno nova ovde, ali je cak i meni jasno da si najveca prsotina na Politici TI.
Nego, nisi danas otovrio ni jednu temu o Tadicu, sa deset uzvicnika :D
Ako te bas zanima, ja jesam glasala za Tadica na predsednickim, ali navijam da vladu formira SNS.

ma pusti budalu..da i ja sam za formiranje sns vlade-ne treba ds-u nista ovo vise,nije im trebala vlada ni 2008 sa sps-om,veliku je gresku bota napravio...ispade živković u pravu da se 2008 ide na nove izbore

pa da vidimo za pet godina ko će biti kriv
 

Back
Top