Dačić: Na beogradskim izborima na jednoj listi SNS, SPS i Zavetnici

DSS mi je uvek bio najljigavija i najodvratnija partija. Neki kulturni SNS koji je za sve i za Rusiju i za Zapad i za ovo i za ono. Kad su bili protesti opozicije nigde ih nije bilo. NIGDE. Iskreno zelim im da ne idu na izbore i da glasove podeli SNS i SNP. Ionako Vucica nece niko pobediti.
SPN isto najavljuje bojkot. Neće sigurno samo NADA bojkotovati. Traže skupa da svi lokalni izbori budu u istom danu.
 
DSS mi je uvek bio najljigavija i najodvratnija partija. Neki kulturni SNS koji je za sve i za Rusiju i za Zapad i za ovo i za ono. Kad su bili protesti opozicije nigde ih nije bilo. NIGDE. Iskreno zelim im da ne idu na izbore i da glasove podeli SNS i SNP. Ionako Vucica nece niko pobediti.
Највећа вредност ДСС-а је била управо то што су се дистанцирали од идиота а сада је и са тим готово.
 
SPN isto najavljuje bojkot. Neće sigurno samo NADA bojkotovati. Traže skupa da svi lokalni izbori budu u istom danu.

ako tako hoce, mislim da BG izbori nece biti mozda ni do 2025. Jednostavno sada cemo videti sve akrobacije Vucica da ostane na vlasti.

Ulazimo u neispitane zone politicke prakse.

On se inace prilicno jeftino izvukao iz kradje jer je:

1. opozicija zagrizla da sedne u Skup[tinu. Pazi kad je on krao u BGD sta li je tek radio po unutrasnjosti.

2. Odigrao je na NEstorovicevu kartu u BG kao nema vecine. Ejjjj ! Haha. Ko veruje u ovo da Vucic nije mogao namaci jednog poslanika. A masa svrsava kako Vucic nije dao da dodje neki Gonzalez.
 
Доста је било (ДЈБ)

@DostaJeBilo
Follow

Уместо утопистичких захтева јавних личности који немају никакву шансу да успеју и који могу само да послуже некоме да оправда бојкот, опозиција треба да тражи једноставне, јасне, лако разумљиве промене за које ће власт имати велики проблем да их одбије.

1. Да се објави број бирача у бирачком списку за сваку адресу у Београду.
2. Да се након избора скенира извод из бирачког списка и да се објави број бирача који су гласали на свакој адреси у Београду.
3. Да сваки бирач може преко интернет странице града да провери да ли је гласао, односно да ли је неко гласао уместо њега/ње.

Администрација Александра Шапића коју чине СНС и СПС је освојила само 43.8% гласова на претходним изборима. Београђани желе промену. На њихову несрећу Несторовић или није желео или не жели промену, већ одржава Шапића на власти.Са оваквим стањем у бирачком телу, промена је неминовна и бојкот локалних избора би био велика грешка. Сетимо се 2020.године и јаловости тог бојкота. Да тада 2020. нису били бојкотовани локални избори, власт би изгубила централне градске општине и са њима и контроолу над бирачким списком.О промени у Београду одлучује она листа која је тас на ваги између две групације од којих ни једна нема довољну снагу да сама формира власт: Вучићева и Ђиласова. Несторовић је показао колико и шта уме у тој ситуацији. Ако подршку дате листи ДЈБ-Народна, показаћемо вам како се прави промена у Београду и контролишу и Вучић и Ђилас.
 
Tri moguća scenarija
Dijalog se nastavlja sutra u devet časova, uzimajući u obzir pozicije koje su dve strane zauzele, ovo su scenariji kako pregovori mogu biti završeni, a tiču se datuma održavanja predstojećih izbora.

Prvi scenario jeste da vlast prihvati zahteve opozicije i da beogradski i lokalni izbori budu spojeni, ali i odloženi za jesen. Ovakav ishod omogućio bi više vremena za implementaciju kako preporuka ODIHR, tako i zahteva opozicije, koji se više manje svode na isto.Međutim, zakonski krajnji rok za održavanje beogradskih izbora je 2. jun, te bi za ovo rešenje bilo neophodno doneti leks specijalis koji bi omogućio da se izbori pomere za jesen.

U drugom scenariju, koji bi vrlo verovatno bio prihvatljiv opoziciji, jer nigde u svom predlogu nisu konkretizovali kada spojeni izbori treba da se održe, beogradski i lokalni izbori mogli bi biti održani 2. juna..Za ovakvo rešenje ponovo je neophodno doneti leks specijalis ili izmeniti Zakon o lokalnim izborima koji definiše proceduru kako i kada i ko raspisuje izbore.

Treći scenario, u kom faktički niko ne bi odstupio od svoje pozicije jeste da lokalni budu održani u svom redovnom terminu a beogradski kako je i najavljeno 2. juna.Za ovakvo rešenje nije potrebno doneti nikakav posebni zakon, ali ono bi prema najavama opozicije moglo da vodi u smeru produbljivanja krize koja je nastala nakon decembarskih izbora.

Politikolog Boban Stojanović smatra, uzimajući u obzir sve ono što smo čuli od predstavnika obe strane da je najrealnija treća opcija..“Najrealnije je da izbori u Beogradu budu 2. juna, a da lokalni da budu u redovnom terminu. S obzirom da izbori na Novom Beogradu najranije mogu da se održe 30. juna to mi deluje kao najrealnija opcija za održavanje lokalnih izbora, kraj juna početak jula”, kaže Stojanović za Novu.
On dodaje da postoji jedno međurešenje.
“Postoji opcija lex specijalisa, ali i da se izmeni Zakon o lokalnim izborima u narednih desetak dana, tako što će se povećati rok za raspisivanje izbora sa 120 od isteka mandata na 150 dana. Međutim, to nije toliko realno, ali može biti neko međurešenje“ pojašnjava Stojanović.Ukoliko bi obe strane odstupile od svojih pozicija, Stojanović smatra da bi moglo da dođe do kompromisa.„Kompromis bi takođe mogao biti da lokani izbori budu u najkraćem mogućem roku od beogradskih izbora, da se ne ide na avgust nego na recimo 30. jun kako bi se mesec dana kampanje poklopilo. To može da bude mera kompromisa, koja će pomeriti sa zauzetih pozicija i vlast i opoziciju“, zaključuje Stojanović.
 
Poslednja izmena:

Drago mi je što je Narodna stranka jedina opoziciona stranka koja zna da se birački spisak ne može srediti za ovako kratko vreme, do juna, jula..

I jedino NS traži izmenu Zakona o lokalnim izborima , mislim na čl. Zakona u kojima se spominje prebivalište građana.

U vezi predloga DJB i NS za skeniranje biračkog spiska..ne znam koliko je to tehnički izvodljivo.

Izvodi iz biračkog spiska koji se nose na biračko mesta veći su od formata A3.
 
Svedoci smo ogromnih promena na multipolarnom planu i novom rasporedu snaga na Planeti Zemlji.

Evo kako se to manifestuje na običnoga čovijeka, koji glasa u Jajincima, na primer.

Dačić: Na beogradskim izborima na jednoj listi SNS, SPS i zAVetnici

Dačić je za televiziju Pink kazao da je reč o zajedničkom nastupu izbornih lista „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“, koalicije oko SPS-a i Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski, stranke koja je na prethodnim izborima učestvovali na izbornoj listi sa pokretom Dveri.

https://n1info.rs/vesti/dacic-na-beogradskim-izborima-na-jednoj-listi-sns-sps-i-zavetnici/

davonne-rogers-pretends-to-be-shocked.gif

Voleo bih da mogu da poredjam sve koji su glasali za Zavetnike i da ih pljunem u lice, jednog po jednog. I da ih pitam kako si mogao da budes takva magarcina i da glasas za TOLIKO PROVIDAN projekt Musliu-a?!

KOLIKO GLUP MORAS DA BUDES!?

Ali opet, od naroda koji je posle 90-tih, nakon sto je opravdano najurio ZUTU BANDU, ali time sto je VRATIO CRVENU IZ 90-tih, bolje ne mozes ni da ocekujes. I sada se valja u sopstvenim fekalikama.

Hebote kad pametni ljudi - Dragan Petrovic (onaj sa X doktorata) i dr. Alek Racic priznaju da su glasali 2012. za SNS, i kada Parovic prizna da je usao u koaliciju sa SNS pa se pokajao, sta reci za obican narod? ALI LJUDI, TO SU ONI ISTI KOJE SMO NAJURILI 2000., KAKO MOZES DA MENJAS JEDNE LOPOVE, IZDAJNIKE I KRIMINALCE ISTIM TAKVIM ZA KOJE ZNAS DA SU ISTI TAKVI JER SU VEC BILI NA VLASTI I RADILI UPRAVO TO - IZDALI I KRALI?

To mi nece nikada biti jasno. Ako nekog ne mrzi moze da potrazi teme o izborima 2012. pisao sam lepo jos tada DA NEMA ZA KOGA DA SE GLASA, i narod opet izglasa SNS, ukljucujuci kao glasace i pomenute (ipak mora da se prizna) pametne glave. Ne pisem ovo jer sam ja eto pogodio, nego jer je toliko providno i lako bilo to videti da mi nije jasno kako sam ja to video a toliki drugi NISU?

Isto kao sto sad moram da napisem da mi nije jasno ko glasa za Djilasa ili bio sta gde je on ukljucen kad je lik IZDAO vec 2-3 puta u poslednjih par godina, bukvalno radi za Vucica i to je toliko providno da prosto ne znam kome to nije jasno.

Znaci stalno pravimo iste greske i vrtimo se u krug. Zivot mi bre procerdase tupavi srpski narod svojim idiotskim izborima i njegovi izdajnicki banditski politicari.

Na kraju ispada da je NATO trebalo da nas sravni sa zemljom - ne zato sto su oni dobri i u pravu, treba da gore u paklu a izgleda da ce i to uskoro da se desi, nego je MI NE ZASLUZUJEMO DA POSTOJIM ovako tupavi - cak i uz kolateralnu stetu da nestanu ovakvi kao sto sam ja.
 

Back
Top