Cro_čvarak
Iskusan
- Poruka
- 6.225
Nisam naišao na temu o ovome relativno pristupačnom automobilu iz prijateljske socijalističke Rumunije. Moj je sad star nešto više od godine dana(preuzet 15.06 prošle godine), naručen u 12 mj pretprošle godine, sad s 15600kmDošao je s tradicionalnim znakom kojeg su Dacia vozila imala i za vrijeme vladavine Ceauseskea(ne volim ovaj novi znak). Od problema s vozilom sam imao kvar na senzoru kočnice(što god to bilo) i proleme s prednjim parking senzorima, kvarovi otklonjeni u garanciji. Motor je 1.0 turbo, tri cilindra, benzin/plin. Motor iznenađujuće dobro vuče, prijelaz na gas je automatski i ne osjeti se. Takodjer brzina prebacivanja je nevjerovatna, nerijetko ne usoijem krenuti a on već na plinu. Unutra su jeftini materijali ali sve je dobro utegnuto, ništa ne škripi ili cvili i sl. jedala slobodno mogu reći odlična, klima sasvim dobro obavlja svoj posao.
Sve u svemu zadovoljan sam, pogotovo zbog toga jer je sada isti model skuplji za 2000evropskih novaca.
Sve u svemu zadovoljan sam, pogotovo zbog toga jer je sada isti model skuplji za 2000evropskih novaca.