Dacia Sandero

A šta dobijaš s tim "turbo"?
A šta dobijaš s tim "turbo"?

Турбо је турбина која механички убацује додатни ваздух у мотор. Она омогућава моторима мање запремине да произведу више коњских снага, али ти мотори раде под већим оптерећењем од мотора са већом запремином (кубикажом) и самим тим им је животни век краћи.

Чварак је изнео позитивне стране турбине. Ја сам изнео негативне.

Ovaj troklipni citroen ima 80 ks i ide slabašno msm ne očekuj ništa. Klima lepo hladi moram da priznam. Ali se mnooogo trese i vibrira u leru. Mene to nervira.
Teško da ima teme na automobilima na kojoj nisi spomenuo tog nesretnog Citroena. Imam dva pitanja...

1. Zašto ga ne prodaš ili možda čak zapališ? Ionako imaš i voljenog i20.

2. Zašto smatraš da je tvoje iskustvo s tim vozilom važno za ovu temu?

1. Auto je besplatan tako da nije za prodaju niti paljenje. I20 je avion za ove miksere.

2. Isti motor se ugrađuje i u sandero. Ja ga trenutno imam i delim iskustvo zašta i služe forumi. Da si otvorio temu sa naslovom moja dačijica slatka mala rumunkica nebi ni otvorio.

1. Auto je besplatan tako da nije za prodaju niti paljenje. I20 je avion za ove miksere.

2. Isti motor se ugrađuje i u sandero. Ja ga trenutno imam i delim iskustvo zašta i služe forumi. Da si otvorio temu sa naslovom moja dačijica slatka mala rumunkica nebi ni otvorio.
Sinko sad si se stvarno malo pogubio. Nije to isti motor, Renault nije u savezu s PSA koji je sad ušao u savez s FCA .

Od Rumuna jedino nesto sto iole vredi je Duster 1.5 dizelas 4x4, jeste da unutra deluje sirotinjski ali je dobar za voznju po cukama. Ovi ostali plastikaneri zali boze para bacenih, 7-8 hiljada evra za nove maksimalno kao sto su i kostali pre par godina. Onaj 1.4 je i dobar motor bio, steta sto su ga zamenili ovim za kosacice.

Od Rumuna jedino nesto sto iole vredi je Duster 1.5 dizelas 4x4, jeste da unutra deluje sirotinjski ali je dobar za voznju po cukama. Ovi ostali plastikaneri zali boze para bacenih, 7-8 hiljada evra za nove maksimalno kao sto su i kostali pre par godina. Onaj 1.4 je i dobar motor bio, steta sto su ga zamenili ovim za kosacice.
1.4 i 1.6 MPI taksisti se navozili kod nas a vala voze ga jos uvek i to najcesce na plindzu.

Нова дачија дастер нема сиротињски изглед изнутра. Е сад, колико је то квалитетно у поређењу са другим маркама, не знам.

aha, vidim ništa novoga kod tebe... Samo se ti rugaj vlasnicima novih trocilindarskih vozila, jednoga dana ćeš ih ljubomorno gledati kad ti i20 zakaže i prognjila :zcepanje: Nek se takvi rugaju e tri cilindra, e Dacia, ja znam da sam odlično uradio što samkupio novi prošle godine. sada je takav skuplji za 2000 evropskih novaca a tu je i inflacija široke palete proizvoda, a znamo da plaće slabo prate inflaciju, a bit će još teže kupiti novi automobil i općenito živiti, tako vidimo se Mario otprilike 2030-e da usporedimo na čemu smo...

Kada upalim klimu na trocilindričnom autu motor i ceo auto se toliko trese u leru da će mi spasti krunice sa zuba :lol:

Ja koristim klimu samo kada je ekstremno vruće. u gradu držim recirkulaciju a izvan grada da ulazi svež vazduh. E to je nemoguće sa ovim tablet glupostima.

Back