Ustartu imaš pogrešan stav.
Ti poznaješ desetak Hrvata koje je neko izmanipulirao i slagao da su im preci bili Srbi.
Jer je i te neuke pretke netko tako slagao.
Nikad srpska nacija nije postojala zapadno od Drine. A ne postoji ni danas.
Ovi posrbljeni Vlaji (politički posrbljeni naravno) nemaju veze sa Srbima.
Не бих да се кладим али чини ми се да је тема постављена због тебе и таквих. Лијепо се да примјетити да одмах на почетку теме човјек каже да је можда Иранац или Илир, али да је Србин-сачувај Боже, ни помислити (није речено али се да наслутити).
Своју тезу да Срби никад нису постојали западно од Дрине вјероватно поткрјепљујеш тиме што нико од Срба не зна пливати, а и сви се бојимо воде!? Овај Чавић је вјероватно Хрват.
Љубо, оболио си од национализма.
Ево, ја се изјашњавам као Србин и 200 година уназад су то радили сви моји преци, а мислим да су то и били (ако се бабе, прабабе итд. нису скитале по селима са другом народношћу). Прије тога, не знам, можда су били и Хрвати, а можда и Турци, Илири, Саси, Трачани, Римљани, Грци, Швабе, ђаво ће га знати. Претпостављам да су били Срби јер не знам за много прелазака са католичанства на православље (у обрнутом смјеру знам за многа), али довољан је само један такав случај (можда баш мог претка) па да не могу са сигурношћу тврдити да преци некад нису били и Хрвати.
Оно што је мени интересантно за све обољеле од твоје болести је искључивост по питању поријекла. На форуму нећеш наћи скоро ни једног Муслимана или Хрвата да уопште дозвољава могућност да су му преци Срби. То посебно важи за Муслимане (Бошњаке, Босанце) који готово одреда (не волим генерализовати али судећи по постовима, стварно изгледа тако) кажу да су Богумили, Турци, Илири, Бошњаци, Босанци, аутохтони народ (како год се звао), неки ни не знају тачно ко су али сви знају да им преци сигурно нису били Срби. У мору непознаница око поријекла таква сигурност је стварно интересантна - и болесна.