Da li volite krompir?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
krompirusa, najbolje kad domacica razvije kore, a moze i od gotovih

2. kljukusa, pa zalivena mileramom ladnim

kao mali voleo sam kropir przen u serpi, sa onako ostrim ivicama. nema toga vise

1. u amsterdamu sam jeo pomfrit sa belgijskim prelivom. fantasticno, najbolje na svetu

ps juce spremao ribu, biltvu i krompir. extra!

Posno jelo sa krompirom koje volim
Kolicine odredite sami po potrebi
a poptrebno je :
krompir
pirinac
crni luk
aleva paprika
ulje
so
voda
Krompir se oljusti i isece na kolutove
crni luk se isece na rebarca i na ulju ga propržiti i na kraju se doda aleva paprika po ukusu
u podmazanu vatrostalnu posudu redjati red krompira, pa iseckan crni luk sa alevom paprikom,
otprilike šaka pirinca se pospe pa odozgo opet red kolutova krompira.Sve posoliti po svom ukusu.
Preliti sa vodom da ogrezne.Prekriti folijom i u rerniu na 200 stepeni.Pred kraj skinuti foliju da se krompir zapece

necu da komentarisem . necu.pretpostavljam da bi umesto cevapa legla i kobasica.srpska,sremska,kranjska ili neka druga.;i ja bi ipak taj krompir pripremio pre turanja kobasice- termicki bih ga obradio.mozda bi proces tada krace trajao ali bi uzitak bio veci.verovatno.

necu da komentarisem . necu.pretpostavljam da bi umesto cevapa legla i kobasica.srpska,sremska,kranjska ili neka druga.;i ja bi ipak taj krompir pripremio pre turanja kobasice- termicki bih ga obradio.mozda bi proces tada krace trajao ali bi uzitak bio veci.verovatno.
Probala ali krompir se raspadne kad krenes da stavljas kobasicu...i onda je raspad sistema

-Пита кромпируша са мало бибера
-Као дете сам јео јело од куваног кромпира, лука и паприке..
- Кромпир салата
- Пире кромпир (кад се спреми са мало маслаца буде врх)

kuvani krompir, osušena crvena paprika skuvana , crni lukac :kez: , malo nešto ulja , salata od krompira
pekarski samo sa mlevenom crvenom paprikom
pomfrit u domaćoj izvedbi
nauljen krompir u rernu za sve vrste pečenja
ima još

iPS , kad smo hteli u školi da izbegnemo ispitivanje ili pismeni zadatak , malo sirovog krompira i eto je temperatura nešto viša :mrgreen:

Poslednja izmena:
nem me vučeš za jezik :fdlan: 🌹
Ti misliš da sam ja neozbiljna 🤔
IMG_20220820_153259717.jpg

Rerna se greje na 180

Back