Da li volite krompir?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Volim temu
Volim krompir
I mogu da izjavim da potvrđeno znam da ima neki gen koji se prenosi..
KrompLovGen
❤️

Prilozi

• IMG_20220819_190021.jpg
    IMG_20220819_190021.jpg
    157,9 KB · Pregleda: 8
Volim jela sa krompirom i pravim.Ovo su samo neka kojih sam se setila

- krompir salatu sa crnim lukom
- musaku od krompira i mesa
- krompir čorbu
- restovani krompir
-krompir pire
- krompir u ljusci sa slaninom
- kuvani krompir sa blitvom i belim lukom
- baren krompir sa sirom
-krompir sa pirincem
-pekarski krompir

Volim jela sa krompirom i pravim.Ovo su samo neka kojih sam se setila

- krompir salatu sa crnim lukom
- musaku od krompira i mesa
- krompir čorbu
- restovani krompir
-krompir pire
- krompir u ljusci sa slaninom
- kuvani krompir sa blitvom i belim lukom
- baren krompir sa sirom

-krompir sa pirincem?🤔🤔🤔

-pekarski krompir
Ovo ne znam.. Nit bi mi palo na pamet al me interesuje recept
AK morre.. Hvala😊❤️

Mrzim da ljustim krompir a volim da ga jedem. Dobijem upalu podlaktice
Skoro sam otkrio da postoji ona sprava što ljušti krompir...
Inače u vojsci smo jedan ceo dan mesto nastave za VES imali ispomoć u kuhinji..
Ljuštili smo krompir , mnogo krompira.

To je naizgled dosadno tj jeste ali je odlična vežba za čoveka ili ženu.
Treba biti strpljiv 🙏

Kad baš neću da filozofiram, pomešam odokativno kukuruzno brašno, malo griza, biber, alevu papriku, so, peršun, susam i šta dođe pod ruku još od začina, pa krupnije sečen krompir nego za pomfrit protresem u poklopljenom sudu sa tom praškastom mešavinom. Onda ide na pečenje tek poprskan uljem. Mislim da je ovo neka personalizovana varijanta pekarskog krompira.
Mrzim da ljustim krompir a volim da ga jedem. Dobijem upalu podlaktice
Pravo da ti kažem, ja krompir retko ljuštim. Imam četku uz pomoć koje ga temeljno operem i ta kora mi ništa ne smeta, a ni ljudima koji su jeli to što spremam. Niko nije primetio da je tu nešto višak. :malav:
Dobro, onaj stariji zimski mora, ali npr. ovaj sad što je tek povađen iz zemlje... nema potrebe da se ljušti.

Zapeceni krompir

Potrebno:
Oko 1kg krompira
2 jajeta
krem sir
kisela pavlaka
so, biber
kackavalj

Priprema:
Krompire oljustiti, oprati i skuvati. Iseci na kolutove.Posudu u kojoj ce se peci namazatu uljem ili puterom. i poredjati krompir.. Razdvojiti zumanca i belanca. Žumanca razmutiti sa pavlakom, sirom i kackavaljem (kolicina po ukusu), tu smesu zaciniti i u nju dodati umucena belanca.Preliti preko krompira i peci u rerni dok ne porumeni

Kad baš neću da filozofiram, pomešam odokativno kukuruzno brašno, malo griza, biber, alevu papriku, so, peršun, susam i šta dođe pod ruku još od začina, pa krupnije sečen krompir nego za pomfrit protresem u poklopljenom sudu sa tom praškastom mešavinom. Onda ide na pečenje tek poprskan uljem. Mislim da je ovo neka personalizovana varijanta pekarskog krompira.

Pravo da ti kažem, ja krompir retko ljuštim. Imam četku uz pomoć koje ga temeljno operem i ta kora mi ništa ne smeta, a ni ljudima koji su jeli to što spremam. Niko nije primetio da je tu nešto višak. :malav:
Dobro, onaj stariji zimski mora, ali npr. ovaj sad što je tek povađen iz zemlje... nema potrebe da se ljušti.
Za mlad krompir, ok, nema koru, ali za onaj zimi bude velika muka

Jesi li sigurna da sme da se jede i taj stari krompir sa korom? Da se isprzi na ulju
Pomfrit najređe spremam, ali nisam primetila da se osećam drugačije zbog te kore.
Pogotovo ako je krompir zaprasen protiv klijanja
Prvi put mi je da čujem da se krompir praši protiv klijanja. Lično sam ga prskala protiv zlatica, ali protiv klijanja ga ne prašimo.

Kad ima krompira, onda hleb i ne jedem.
Da, to je neko nepisano pravilo... ali i dalje viđam odrasle ljude koji uz krompir jedu hleb.
Npr, sasvim mi je logično od malena da ni uz kuvani pasulj ili grašak ne jedem hleb, ali uz boraniju može vrlo malo. :D
Što se tiče krompira, u detinjstvu sam običan, pečen u ljusci jedva čekala na stolu. Pečen krompir, malo soli i kockica tvrdog kravljeg sira... ma, šta ćeš više!!!
Srećom, Smederevac smo dodali u enterijer ponovo pa će opet biti takvih đakonija. Nije isto ni kad se peče na struju ili drva.

Back