DA LI VERUJETE U ... ???

Pa da je normalan ne bi na taj način sebi obezbeđivao novac. Dakle, samim tim ima neke smetnje u glavi koje mu stvaraju mnogobrojne probleme kojih mi nismo ni svesni. Srećan ne može biti. A tebi tih 50 din. nisu strašni i to što si bio žedan, pa dobro, prošlo je. Shvataš? On je kreten, a ne ti. Pa ne misliš valjda da treba da gnjaviš ljude da bi dokazao da li us slepi, gluvi, nemi, siromašni, invalidi ili šta već se neki ne prave da jesu. A opet, šta da jeste bio slep, a ti odbio da pomogneš zbog neverice. Da li bi ti bilo super?

mislim da si u pravu , a i 50din mi nisu strashni .. mislim prochitajte jedan moj post u temi Nisam savrsen/a ...
inache i ja znam tog dekicu u Knezu :) !!!

imam jedno pitanje za sve vas ...
proshle nedelje sam bio kod zubara u domu zdravlja ...
radnja se odvija ovako :
One su zavrshavale pauzu , kad su izashle iz one njihove sobe odma pred njma se pojavio jedan chovek inache rom koji je trazhio od doktorke i njene pomotjintze da kupe neke novine koje se prodaju u humonitarne svrheza tamo neku detzu ... Doktorke su ih naravno odbile :) ...
e sad ... palo mi na pamet sledetje ... DA NjIMA MOZhDA NE TREBA NEKA POTVRDA O TOME DA SU OVLAShTjENI ZA TO ... mislim nigde nisu imali legitimaciju ...
da li vi mislite da oni samo foliraju da uchestvuju u akciji , il da lazhu ???
znachi :
1. stvarno sakupljaju pare za decu !!!
2. NE , LAZhU , NE VERUJEM IM NI RECh !!!!!!!!!
vash odgovor je ???
moj odg. je br. 2 !!!

A da li je slučajnost što si se ovo zapitalo baš kada je Rom skupljao prilog ili bi to pomislilo za svakoga? Čisto opažanje.....
Ne negiram tu predrasude, i sama bih se zapitala za Rome.....

Al' fora je što skoro nikada niko ne pokazuje legitimaciju, pa čak i da je ima ko mi garantuje da to nije neki odštampani papirić koji nema veze sa životom. Uopšte te akcije treba izvoditi na neki provereniji način, al' baš ne znam da kažem kako..... da me neko plati, našla bih način. Počela sam totalno materijalno da razmišljam ???? bi bio ponosan na mene.

E ne volim da dam nekome ko laže pa ubijte me. Baš neću da budem humana da bi sutra pokazao prstom na mene i rekao - vidi je naivčina opet prolazi :lol:

Dam cigančetu i odjednom se zaređa njih 5, pravo kod mene, oko mene još 10 ljudi na stanici. I, da zlo bude veće, najmanje mi se, onako neverovatno musavo i štrokavo, zalepi za nogu. Pa vi otresite dete :roll:

Nit' manje dete nit' više štroke na njemu, tužno stvarno. A dete je umusavila da bi izazivalo sažaljenje, majka ide pored njega i nije baš toliko štrokava.

Ljudi koji prose na ulicama neće na taj način rešiti svoj problem, ja sam pre za to da se novac daje narodnim khinjama i raznim domovima, tj. da se te stvari rade organizovano, šta taj čovek (invalid?!) uopšte radi na ulici? Da imam gde, odvela bih ga.

Zadnji put kad sam uzela nešto, navodno pravila deca iz Zvečanske (nije bitno da li su ili nisu), komentar sve i jednog čoveka kog sam srela je bio - šta ti to treba..... izgleda da se na ovakve teme ne javljaju oni koji..... bi radije oćutali svoje ponašanje. Štagod.

Ziva istina,vaistinu pravo zboris.Na nene je u Knezu (slucajno,slucajno,nisam blejacica) skocilo cigance i otelo mi sladoled. Nije uopste bilo slatko. Pa dala bih mu pare za sladoled,davala sam i za nelogicnije stvari- bingo,loto,sexy ves:cry:.Doduse mali je potencijalni sportista skoka u vis-nizi je bio za metar od mene...Ali sam zato udata za buzdovana koji deli kapom i sakom. Pa kad sednemo da popijemo sok u Skadarskoj bar troje cigancic dobije sladoled, zena za prava slepih pare a mi :-o znacku.

Pa da je normalan ne bi na taj način sebi obezbeđivao novac. Dakle, samim tim ima neke smetnje u glavi koje mu stvaraju mnogobrojne probleme kojih mi nismo ni svesni. Srećan ne može biti. A tebi tih 50 din. nisu strašni i to što si bio žedan, pa dobro, prošlo je. Shvataš? On je kreten, a ne ti. Pa ne misliš valjda da treba da gnjaviš ljude da bi dokazao da li us slepi, gluvi, nemi, siromašni, invalidi ili šta već se neki ne prave da jesu. A opet, šta da jeste bio slep, a ti odbio da pomogneš zbog neverice. Da li bi ti bilo super?
Znaš kako, oni koji su zaista slepi, invalidi i slično, pomoć dobijaju na druge načine, a ne na ulici.
Mislim da sam na ovom forumu već pisao o ove dve situacije u kojima sam se našao, ali mogu i da ponovim.

1. Primio sam prvu Avramovu platu (1994 godine posle one velike inflacije) koja je iznosila 39 dinara (maraka). Krenuo sam da šetam Bulevarom, i primetio ženu koja je sa detetom u naručju prosila: "Daj koju paru...". Ta žena je ušla u prodavnicu Jasmin, a pošto sam baš bio zaintrigiran, ušao sam i ja, šatro da pogledam kosili i pampers pelene. Istresla je iz džepa sav sitniš koji je imala, da ga ukrupni. Prodavačice su izbrojale više od 200 dinara, dale joj krupno uz komentar da je to već šesti put kako dolazi od jutros. Ona je izašla na ulicu i nastavila dalje da prosi.

2. Starica sa crnim naočarima i belim štapom prosila je ispred Vaznesenjske crkve. U jednom trenutku ustala je i krenula niz ulicu Admirala Geprata, hodajući poprilično brzo sa štapom iza tela. Kada je došla do raskrsnice okrenula se levo, pa desno, pa tek onda prešla ulicu. Nije prošlo 10 minuta, pojavila se odozdo bez štapa i naočara, hodajući polako ka autobuskoj stanici, razgledajući izloge usput.

Situacija pod 1. me je uverila da nisu u pitanju ubogi i siromašni ljudi, već izuzetno unosan biznis. Ne fali njima ništa, već na taj način zarađuju mnogo bolje od svih nas.
Situacija pod broj 2. me je uverila da su mnogi od njih prevaranti.
Eno ih redovno na Zelenom vencu, mole za dinar da kupe hleb, gladni su, a bar da sakriju cigare pa da im možda i poveruješ da nemaju za hleb.

Nego, jeste li primetili, naselje ispod Gazele je sve veće i veće?

E ne volim da dam nekome ko laže pa ubijte me. Baš neću da budem humana da bi sutra pokazao prstom na mene i rekao - vidi je naivčina opet prolazi :lol:
Moja supruga je jednom došla sva potresena. Vozila se autobusom, imala je grožđe u kesi kada je Ciganče izmolilo da joj da malo. Ona je dala, a oni su dohvatili ono grožđe i počeli su da je gađaju zrnima.

Ljudi koji prose na ulicama neće na taj način rešiti svoj problem, ja sam pre za to da se novac daje narodnim khinjama i raznim domovima, tj. da se te stvari rade organizovano, šta taj čovek (invalid?!) uopšte radi na ulici? Da imam gde, odvela bih ga.
Baš tako. Ljudi kojima zaista treba ne prose po ulicama.

Kćerka se javila na neki oglas, ispostavilo se baš za tu "humanitarnu" prodaju knjiga.Mogu da zamislim koja je podvala u pitanju kad je htela da napadne jednu prodavačicu na ulici !!! Jedva sam je sprečila. Ona osula paljbu po prevarantima koji mlate pare na deci, a ja pravdam ženu - možda joj deca gladuju pa mora to da radi.Živi cirkus !
Objašnjavala mi sistem, ali ja senilna pa da vas ne lažem...

'vako ... ljudi koji su iz Bg-a znace o chemu pricham ...
znachi tjale neshto trebao da ode do poshtanske , pa je otisho do one u 27-og marta ( sad Carice Milice ) ...
situacija je sledetja :
ode tjale tamo , a ja ostao u kolima i sad ... vidim kako neka romkinja prosi ispred one poste odma pored postanske stedionice , i sad ona tamo prosi a u krilima drzi jedno dete a ispod deteta neka torba ... i sad tjale se zadrzho 45min. i ja tako nju gledam i ona napuni ono kartonche , pa uze i sve strpa u onu torbu , i tako je uradila oko 6 puta ... i kako sad da dam tako nekome !
p.s. ako su " STVARNO " siromashni , shto onda prave toliko dece :S(:D):S(:D):S(:D) !!!???

Neki dan mi je na vrata dosla sasvim pristojna,rekla bih i obrazovana romkinja koja je sakupljala prilog za romsku decu,imala je i priznanice koje ti ispuni ukoliko uplatis.E ali ima i onih koji su uzasno dosadni,presedne mi svaki put kad moram u Maxi,jer pred njim ima toliko roma-prosjaka koji te bukvalno opkole i ne daju ti da udjes,a kad udjes onda si nadrljao,jer te po izlasku opet opkole da im svima das jer,pobogu,pa sad si bio u prodavnici,sigurno imas kusur.

najjaca fora za izmamljivanje para na cuvenoj lokaciji za cekanje kod konja :) prilazi malo cigance i kaze daj mi pare (ili vec X dinara), ti kazes nemam on ti kaze "daj mi pare ili cu da te pljunem!":mrgreen: i verujte ako ne date pljunuce vas:lol: ja sam sreca bila sa jedinom osobom na svetu koja je znala da odreaguje na ovo, ali devojka do nas je popila pljuc po mantilu...

ne, ali moras da je znas da bi prica bila kompletna, ona inace kad ima uvek da svakom ko prosi neku sicu (onako hriscanski), i kada je cula sta je rekao, slozila je neku "ne mogu da verujem facu", iskreno razocarana i ocitala mu kratku bukvicu o studentskom zivotu, moralnim vrednostima, imanju-nemanju para, ali onako bez popovanja, od srca... i bila je iskrena, valjda je pokupio taj vajb ili je i ona njega iznenadila... ne secam se konkretnih reci...

ali devojka na par metara od nas, sl zrtva je ipak bila pljunuta...

najjaca fora za izmamljivanje para na cuvenoj lokaciji za cekanje kod konja :) prilazi malo cigance i kaze daj mi pare (ili vec X dinara), ti kazes nemam on ti kaze "daj mi pare ili cu da te pljunem!":mrgreen: i verujte ako ne date pljunuce vas:lol: ja sam sreca bila sa jedinom osobom na svetu koja je znala da odreaguje na ovo, ali devojka do nas je popila pljuc po mantilu...
:lol:
Јао и мојој супер другарици се десило нешто слично, типа, седели смо у једној од башта на тргу, и купи она сладолед, али у корнету...приђе Циганче и пита је ''даш лиз?''.
Одговор је, наравно, био негативан, а клиња се ни пет ни шес' затрчи , ухави је за руку и буквално јој одгризе део корнета...она из револта, није му га дала, него га бацила у канту. Шта рећи на ово?:roll:

Nama su skoro ordinirali po kraju, od stana do stana, mladic i devojka i skupljali novac za lecenje cerke, uz pokazivanje nekih papira kao nalaza za cerku...Kod mene na spratu svi koji smo otvorili vrata dali smo neke pare. Moja drugarica, lekar, iz susednog solitera, zatrazi papire da pogleda, i vidi da se ne radi ni o kakvom detetu, da nije u pitanju ni zenska osoba nego neki muskarac, po nalazima reklo bi se narkoman ili alkoholocar, ne secam se bas....

Juče: dečak ( 8 ili 9 godina) očito ide iz škole i traži od mene i muža 10 dinara. Muž mi ne dade da ga pitam zašto jer smo žurili. Pitala bi ga zašto mu treba i verovatno bi zakasnili jer kad se ja raspričam sa nekim detetom :D

"Žicanje" se nauči u detinjstvu. Mene su učili da je prosjačenje sramno pa sa sad ja postidim kad vidim nekog da prosi.:D

:lol:
Јао и мојој супер другарици се десило нешто слично, типа, седели смо у једној од башта на тргу, и купи она сладолед, али у корнету...приђе Циганче и пита је ''даш лиз?''.
Одговор је, наравно, био негативан, а клиња се ни пет ни шес' затрчи , ухави је за руку и буквално јој одгризе део корнета...она из револта, није му га дала, него га бацила у канту. Шта рећи на ово?:roll:
Нису сви Роми исти. Два мусава циганчића траже од мене неке ситне паре, а уста им пуна неке саламе и тазе леба. Затражим ја од њих гриз, а један од њих ми без размишљања пружи и каже ''НА''. Штета нисам био баш гладан.

......... ccc ... a isto ma jedan fazon kao u shkoli prosio jedan iz mog odeljenja ( kao da kupi sok :D ) i sad on meni kazhe brate daj mi samo da kupim colu i pruzhi ruku ... ja uzeo lepo , ptvorim ORBIT , uzmem sebi dve zhvake i onaj ostatak od papira njemu stavim u ruku , a on nije video , pa ladno otisho i kazhe dajte mi kolu molim vas ...... i posle mu se prodavachitza izdrala :D:D:D:D:D !!!

jao sad sam se setila scene iz grada: prosi klinac i trazi dinar, da mu covek 10 u metalu, on da li je bacio, ili vratio, uglavnom se buni, hoce dinar nece deset i ubedjuje ga neka gospodja da je 10 bolje od dinar on mukica ne veruje kaze ali ja hocu dinar :( i tako u nedogled...

Back