Da li verujete da Bog ima plan?

to se zove Božija Promisao...
molim,i kad sam god vjerovao da će mi se molba uslišiti,ona se ostvarila...:zag:
Ako veruješ u Božiju promisao, zašto se onda moliš.
Ako je Bog već odredio šta će da se desi, zašto se uopšte trudiš da to promeniš.
I da ne veruješ u taj plan, ionako nije dobro zavisiti od molitve. Ljudi bi trebali da se brinu o sebi i da očekuju realno, a ne da očekuju da im Bog stalno pomaže.

zato što je to u ljudskoj prirodi...slučajnosti(pa čak i ni one najmanje u životu) ne postoje...to je sve samo jedan veliki privid...
ne mogu ja kao jedan mali ljudski crv da ti to sad dočaram...Onaj ko je stvorio svemir,ovu galaksiju i sve ljude zna najbolje...:zaljubljena:
Ako je to stvarno u ljudskoj prirodi(al nisam bas siguran) a beskorisno je i daje lažnu nadu, onda bi ljudi trebali da prestanu da se mole(uključujući i tebe).

Ako je to stvarno u ljudskoj prirodi(al nisam bas siguran) a beskorisno je i daje lažnu nadu, onda bi ljudi trebali da prestanu da se mole(uključujući i tebe).

čak i da je beskorisno,šta tebe kao ateistu boli *** za tim??mislim svejedno je kako smo proveli ovaj život,ako po tvom ubjeđenju umiremo kao životinje i ne sjećamo se ničeg kasnije..onda je apsolutno svejedno da li si živio kao prosjak ili car,kao najtužniji ili najzadovoljniji čovjek,da ne nabrajam dalje...:)
tink abaut det dječače moj...

Poslednja izmena od moderatora:
čak i da je beskorisno,šta tebe kao ateistu boli djoka za tim??mislim svejedno je kako smo proveli ovaj život,ako po tvom ubjeđenju umiremo kao životinje i ne sjećamo se ničeg kasnije..onda je apsolutno svejedno da li si živio kao prosjak ili car,kao najtužniji ili najzadovoljniji čovjek,da ne nabrajam dalje...:)
tink abaut det dječače moj...
Možda me kao ateistu ne zanima mnogo kako i kad ću umreti.
Ali to ne znači da ne cenim moj ili bilo čiji život.
A ako razmisliš o životu i događajima u njemu, shvatićeš da nije bitno dal' je neko prosjak ili car jer na kraju svi imaju isti "kvalitet" života.

Znam o religiji ono što je svima u njoj zajedničko.
Ali u ovakve stvari gde ljudi iste religije imaju različita mišljenja nisam baš upućen.

koliko su stvarno drukcija?
missim, citava ta stvar religijom pociva na potrebi da ne razmisljamo previshe
tj kao neko to odgore vidi sve...
i vodi racuna da se ne strmopizdimo kolektivno s neke litice ko leminzi...u napadu inspiracije...
odrzava privid ravnoteze dobra i zla u svijetu kako bismo kako tako opstali...
upravo odsustvo plana je zastrasujuca opcija
posto implicira da velikoj glovi nije dovoljno stalo : (

koliko su stvarno drukcija?
missim, citava ta stvar religijom pociva na potrebi da ne razmisljamo previshe
tj kao neko to odgore vidi sve...
i vodi racuna da se ne strmopizdimo kolektivno s neke litice ko leminzi...u napadu inspiracije...
odrzava privid ravnoteze dobra i zla u svijetu kako bismo kako tako opstali...
upravo odsustvo plana je zastrasujuca opcija
posto implicira da velikoj glovi nije dovoljno stalo : (
Pre čitanja biblije sam mislio da hrišćani veruju u taj plan ali na samom početku se desi da Adam i Eva urade ono što Bog nije hteo.
I Bog je bio iznenadjen i ljut.
Ali ako je stvarno sveznajuć kako to da nije znao šta će se desiti.
Ili je možda znao ali se pravio glup (!!!PRAVIO GLUP!!!).

Pre čitanja biblije sam mislio da hrišćani veruju u taj plan ali na samom početku se desi da Adam i Eva urade ono što Bog nije hteo.
I Bog je bio iznenadjen i ljut.
Ali ako je stvarno sveznajuć kako to da nije znao šta će se desiti.
Ili je možda znao ali se pravio glup (!!!PRAVIO GLUP!!!).

problem je u toj - pravio se glup opciji koja je sasvim validna : )

Da li ste Vi antiteisti imali u vidu i opciju da je Bog dozvolio nama "koji smo iz praha nastali i u prah ce mo kad tad" , dakle da je Bog dozvolio nama da kada se u zivotu nadjemo pred nekim iskusenjem ili izborom od nekoliko opcija , mi sami i svojom sopstvenom voljom odlucujemo za koju smo opciju i da su po tome i posledice na nama , a da upucujuci Bogu molitvu da nas "prosvetli ili uputi u pravi smer" i ako poslusamo taj unutrasnji glas i izaberemo "dobitnu kombinaciju" , da li se setimo i da uznesemo zahvalnost Bogu ?
Secate se , mozda , one price o izlecenju desetorice gubavaca i da se samo jedan od njih vratio da uznese zahvalnost Bogu zbog toga i to ne cak ni jedan od "izabranih" , vec Samarjanin ...!!!

Da li ste Vi antiteisti imali u vidu i opciju da je Bog dozvolio nama "koji smo iz praha nastali i u prah ce mo kad tad" , dakle da je Bog dozvolio nama da kada se u zivotu nadjemo pred nekim iskusenjem ili izborom od nekoliko opcija , mi sami i svojom sopstvenom voljom odlucujemo za koju smo opciju i da su po tome i posledice na nama , a da upucujuci Bogu molitvu da nas "prosvetli ili uputi u pravi smer" i ako poslusamo taj unutrasnji glas i izaberemo "dobitnu kombinaciju" , da li se setimo i da uznesemo zahvalnost Bogu ?
Secate se , mozda , one price o izlecenju desetorice gubavaca i da se samo jedan od njih vratio da uznese zahvalnost Bogu zbog toga i to ne cak ni jedan od "izabranih" , vec Samarjanin ...!!!
U svakom slučaju, zaključak je da ako Bog postoji onda:
1. Već sve ima isplanirano i određeno, pa se zbog toga 90%> vernika uzalud moli.
2. Nema plan i ne zna šta će da se desi, što znači da nije perfektan i svemoguć kao što 90%> vernika misli.

Drugih opcija nema jer ili može da zna sve ili da ne zna ništa o budućnosti.

I ovo 90%> sam otprilike po mojoj okolini a možda sam pogodio i globalno.

Back