Da li tražimo previše?

I, da li su, sada vec zakopani pokojnici, trazili previse?

Da li su pronasli tu neku osobu, sa kojom su proveli lep i ispunjen zivot, ili su im kriterijumi bili previsoki, pa su ostali kratkih rukava?
Pa ja sam ti odgovorila na početku teme.
Mogu da dodam ..Jesam pronašla ..(ili naletela u mraku) jednu osobu .
Nisam provela sa njom ispunjen život , ne znam ni da li je moguće.
A za kriterijume sam pisala.

Lezao sam 10 dana u bolnici gdje inace radim. Otvoreni tip. Kavica u kaficu, kavica na hitnom, posjete itd. Aktivnosti me nisu bas odusevljavale, ali kako sam se sam strpao morao sam ih postivati da me ne izbace.
Ja sam jednom pobjegla iz bolnice na koncert Crvene jabuke :D u pidžami, ispred me čekala ekipa sa odjećom. Mlado, ludo, imala sam 19 :)

Lezao sam 10 dana u bolnici gdje inace radim. Otvoreni tip. Kavica u kaficu, kavica na hitnom, posjete itd. Aktivnosti me nisu bas odusevljavale, ali kako sam se sam strpao morao sam ih postivati da me ne izbace.
Ja mesec dana..Otvoren tip isto ..
Sa dvorištem i slobodom kretanja .
Ali van dvorišta -ne.
Doduše , bila sam i privilegovana , lekar mi je bio super ,
Obožavao Metallicu ..Pa sam mogla da blejim dole
Kada je bio dežuran ..Da gledam TV itako ...

Naravno da moze. Nakon sta iskopas jamu poslije se uhvatis trube. Tebi bi frulica pasala :mrgreen:
Joj, nije mi bas do kopanja, jos da me u ledjima usine.

ooooo.gif

Nije lopata za moje ruke, preferiram slavsku atmosferu, pecenje i kolace.

Plenković 3.jpg

Da li tražimo previše tj. da li su nam kriterijumi previše visoki kada tražimo partnera za vezu?

Navešću nekoliko primera:

- devojka/žena niskog rasta, trazi visokog muškarca
- krupniji muškarac, traži fit devojku/ženu
- osoba srednjeg obrazovanja, traži partnera sa visokim obrazovanjem
- osoba niskih primanja, traži partnera visokih primanja
- devojka/zena sa decom, trazi partnera bez dece (ovo postoji i kod muskaraca, ali u mnogo manjem obimu)

I dva lična primera:

- na aplikaciji za upoznavanje devojka/žena me priupitala da li živim sam, da li imam svoj auto, gde radim,
a sama je razvedena sa detetom, živi sa roditeljima, trenutno nezaposlena
- takođe na aplikaciji za upoznavanje devojka/žena mi kaže da bi sa mnom samo ozbiljno, a pritom se nijednom nismo videli...

Pogledajte prilog 1186301

Kako vi gledate na sve ovo?
Koji su vaši kriterijumi, i da li su realni ili ste malčice preterali?
Da li ste spremni na kompromise u vezi svojih kriterijuma, kako biste eventualno dali šansu nekoj novoj vezi?
Ja ne razumem kako bilo šta od toga može biti kriterijum.
Zar nije suština veze da zajedno idete kroz život, delite i dobro i zlo....
Po meni, to je jedini kriterijum, sve ostalo je promenljivo: danas imam posao, sutra ga nemam, ako nemam posao ne mogu da plaćam kredit za stan, pa gubim i stan ... i za čas posla od idelane prilike pretvoriš se u nepoželjnog partnera.

Meni više smeta kad neko ko "vrijedi" bar glede fizičkog izgleda želi stalno od drugih i potvrdu o tome. Npr. jako mi ide na živce prijateljica koja izgleda kao Djevojka od milion dolara, pa se nađemo na kafi i počne: joj kosa mi je užaaas, jel da? (A savršena joj kosa) ja odgovorim: promijeni frizera, odavno ti govorim da ti je taj bezze, pa ona nastavi: jesam debela?? Ma jesam, znam! (Totalno savršenog tijela i svjesna toga) a ja odgovorim: možda 3-4 kg viška, nije strašno. I ne zaustavi se a ja joj namjerno ne pomažem :D
Добро то, али то нема везе са овим.
Имам и ја другарицу која има стомачић, мислим лепо жена изгледа, али сама има стомачић и јастучиће а очекује плочице и савршено издефинисано тело код мушкарца. Имаш ли ти савршено тело, женска главо па да исто очекујеш?
Или са својих 43, браком иза себе и дететом јури слободне мушкарце од 30, а када јој се удвара неки од 50 који је такође разведен и има децу она се увреди. Његових +7 година у односу на њу иако су у сличној ситуацији је страшно, а њених +13 у односу на овог млађег иако немају слично искуство су ОК :lol:
Е, то су ти двоструки стандарди.

Добро то, али то нема везе са овим.
Имам и ја другарицу која има стомачић, мислим лепо жена изгледа, али сама има стомачић и јастучиће а очекује плочице и савршено издефинисано тело код мушкарца. Имаш ли ти савршено тело, женска главо па да исто очекујеш?
Или са својих 43, браком иза себе и дететом јури слободне мушкарце од 30, а када јој се удвара неки од 50 који је такође разведен и има децу она се увреди. Његових +7 година у односу на њу иако су у сличној ситуацији је страшно, а њених +13 у односу на овог млађег иако немају слично искуство су ОК :lol:
Е, то су ти двоструки стандарди.
Ja pobjegnem od posla na forum da odmorim mozak od matematike i vidi nje :D

Ja ne razumem kako bilo šta od toga može biti kriterijum.
Zar nije suština veze da zajedno idete kroz život, delite i dobro i zlo....
Po meni, to je jedini kriterijum, sve ostalo je promenljivo: danas imam posao, sutra ga nemam, ako nemam posao ne mogu da plaćam kredit za stan, pa gubim i stan ... i za čas posla od idelane prilike pretvoriš se u nepoželjnog partnera.
Pa dobro, mozda ti, i jos neki, misle da veza treba tako da funkcionise.
Sviđa mi se takvo razmisljanje, i sam sam slicnih shvatanja, ali kad pogledas realnost nije sve bas tako, kako bi trebalo da bude...
Imas osobe koje napustaju druge osobe zbog gubitka posla, teske nesrece, teske bolesti i sl.
Neki bi rekli, da to i nije bila prava ljubav, ali ko će ga znati...

Pa dobro, mozda ti, i jos neki, misle da veza treba tako da funkcionise.
Sviđa mi se takvo razmisljanje, i sam sam slicnih shvatanja, ali kad pogledas realnost nije sve bas tako, kako bi trebalo da bude...
Imas osobe koje napustaju druge osobe zbog gubitka posla, teske nesrece, teske bolesti i sl.
Neki bi rekli, da to i nije bila prava ljubav, ali ko će ga znati...
Ah!

Back