Da li Titu treba podići spomenik u Beogradu?

Da li Titu treba podići spomenik u Beogradu?

• Ukupno glasova
    163
  • Anketa je zatvorena .
Učešće u partizanskom pokretu :roll: pa dok sile osovine nisu počele da gube rat, Hrvata je u partizanima bilo u tragovima. Koliko je učešće bilo recimo do '43. Hrvata u partizanima? partizani su gotovo 90% bili Srbi!

A Aleksandar I je valjda trebao da mirno sačeka da ga komunisti sruše i obese o prvu banderu :roll: Onako kao Romanove u Rusiji. Šta su komunisti odlučili na četvrtom kongresu u Drezdenu? I zamisli zabranili ih...
1943 otprilike 80% Srba i 20% Hrvata.
Ja ti govorim o Obznani iz 1920 kada je KPJ imala 59 mesta u ustavotvornoj skupstini i bila zabranjena bez ijednog povoda.Drezdenski kongres je bio 1928 i mislim da si nesto pomesao.

1943 otprilike 80% Srba i 20% Hrvata.
Ja ti govorim o Obznani iz 1920 kada je KPJ imala 59 mesta u ustavotvornoj skupstini i bila zabranjena bez ijednog povoda.Drezdenski kongres je bio 1928 i mislim da si nesto pomesao.

Kakve veze ima kada je održan četvrti kongres, pitao sam te kakve su odluke donete?! Aleksandar kakav god da je bio, nije bio glup pa ni ljudi koji su bili oko njega. Namere KPJ su bile vrlo jasne, dakle mogao je da ih zabrani ili da čeka da ga zbace i sruše monarhiju kao komunisti u Rusiji.

Kakve veze ima kada je održan četvrti kongres, pitao sam te kakve su odluke donete?! Aleksandar kakav god da je bio, nije bio glup pa ni ljudi koji su bili oko njega. Namere KPJ su bile vrlo jasne, dakle mogao je da ih zabrani ili da čeka da ga zbace i sruše monarhiju kao komunisti u Rusiji.

Zabranio je ustavotvornu stranku koja je bila treca po snazi i imala svoje rukovodstvo po raznim opstinama pa i u Beogradu.Ima veze jel su odluke kongresa obojene tim da je partija vec osam godina zabranjena,proganjana i u ilegali.Pa st si mislio da ce da daju bezrezervnu podrsku Aci?

Zabranio je ustavotvornu stranku koja je bila treca po snazi i imala svoje rukovodstvo po raznim opstinama pa i u Beogradu.Ima veze jel su odluke kongresa obojene tim da je partija vec osam godina zabranjena,proganjana i u ilegali.Pa st si mislio da ce da daju bezrezervnu podrsku Aci?

KPJ je od samog svog nastanka, od početka delovanja bila antimonarhistička. Protivnici monarhije i kapitalizma. Kakva podrška kralju, o čemu ti to? Pa u Grčkoj su vojno satrli komuniste 1949. sa sve američkom pomoći, a nas ostavili ovome u tvom avataru.

KPJ je od samog svog nastanka, od početka delovanja bila antimonarhistička. Protivnici monarhije i kapitalizma. Kakva podrška kralju, o čemu ti to? Pa u Grčkoj su vojno satrli komuniste 1949. sa sve američkom pomoći, a nas ostavili ovome u tvom avataru.

Koncentrisi se na period oko 1920 i ne mesaj babe i zabe.KPJ je bila treca stranka po jacini u Ustavotvornoj skupstini i to je jedini razlog njene zabrane.

Koncentrisi se na period oko 1920 i ne mesaj babe i zabe.KPJ je bila treca stranka po jacini u Ustavotvornoj skupstini i to je jedini razlog njene zabrane.

А да није можда разлог њене забране то што је на дрезденском конгресу КПЈ 1928. одлучено да се приступи разбијању КСХС као империјалистичке творевине српске буржоазије?

А да није можда разлог њене забране то што је на дрезденском конгресу КПЈ 1928. одлучено да се приступи разбијању КСХС као империјалистичке творевине српске буржоазије?

Komunisticka Partija Jugoslavije zabranjena je "Obznanom" 1920. godine!:rtfm:
Drezdenski kongres je odrzan 1928. godine!:rtfm:
Citas li ti uopste svoje postove?
Ljudska glupost je, izgleda, bezgranicna.

Alo bre.jel treba da crtam.KPJ je zabranjena 1920 a Drezdenski kongres je bio 1928.Jel to Aca bio vidovit pa je znao sta ce komunisti da donesu osam godina kasnije.

Aca je mogao da vidi šta se dogodilo Romanovima kada su komunisti došli na vlast u Rusiji. Kako bi Komunisti došli na vlast u jednoj monarhiji nego revolucijom? Da, naravno da ga je plašio rast komunističke partije, šta je trebao da čeka da ga obese o luster u spavaćoj sobi? Ameri proveli pola veka uništavajući komunizam a njemu ćemo da spočitavamo zabranu KPJ... hebote.

Čuj odlučeno... pa šta mogu protivnici monarhije i kapitalizma imati u svom političkom programu i kakvo delovanje mogu imati? O čemu vi to...

Тја, могу имати деловање у оквирима система, а могу имати и револуционарно деловање по директивама Коминтерне...

Aca je mogao da vidi šta se dogodilo Romanovima kada su komunisti došli na vlast u Rusiji. Kako bi Komunisti došli na vlast u jednoj monarhiji nego revolucijom? Da, naravno da ga je plašio rast komunističke partije, šta je trebao da čeka da ga obese o luster u spavaćoj sobi? Ameri proveli pola veka uništavajući komunizam a njemu ćemo da spočitavamo zabranu KPJ... hebote.

Sta sad pricas ti? Po toj logici, onda bi u svim zemljama trebalo zabranjivati opozicione partije ciji uticaj raste, a, gle cuda, radilo se o demokratskoj, parlamentarnoj monarhiji u ovom konkretnom slucaju.

Kako to da nije doneo tu odluku pre izbora za ustavotvornu skupstinu i opstinskih izbora gde su komunisti dobro prosli i bili treca stranka po snazi u skupstini?

Učešće u partizanskom pokretu :roll: pa dok sile osovine nisu počele da gube rat, Hrvata je u partizanima bilo u tragovima. Koliko je učešće bilo recimo do '43. Hrvata u partizanima? partizani su gotovo 90% bili Srbi!

Hrvati su imali pokret otpora u delu Dalmacije koji je pripao Italiji.Taj pokret jeste bio pod kontrolom KPJ ili KPH.Tito i komunisti su Pavelića optuživali da ne vodi dovoljno računa o hrvatskim interesima odnosno da je izdajnik a da bi oni hrvatske interese mnogo bolje zastupali što i jesu dokazali kad su došli do Trsta i umalo zaratili sa Amerikancima.
Zanimljivo je da je Tito održao jedan govor odmah odmah posle rata gde takođe optužuje Pavelića za izdaju hrvatskih interesa a o pokoljima Srba ni reči.Da stvar bude interesantija,govor je držao Srbima na Kordunu ili negde drugo u Krajini.

Sta sad pricas ti? Po toj logici, onda bi u svim zemljama trebalo zabranjivati opozicione partije ciji uticaj raste, a, gle cuda, radilo se o demokratskoj, parlamentarnoj monarhiji u ovom konkretnom slucaju.

Samo su komunisti zabranjivali opozicione stranke.Sami komunisti nisu opozicija nego teroristi.I Al Kaida je zabranjena jer se koristi terorizmom.

Ja bih ga polio benzionom,taamo u beloj kuci cveca.Da tebi dedu poshalju na robiju,zato sto je bio za kralja,i oduzmu ti imovinu,koju si posteno zaradio da li bi mu digo spomenik???
Ma ja bi mu srusio i onaj.On nas je sve u ova g. ubacio,copavi zagorac je reko sve dok ja 'ebem bice vam dobro,a kada ja odapnem,bice te 'ebeni!!!

Back