leki1
Iskusan
- Poruka
- 5.104
Да ли су они рођаци?. Не због презимена. Кажу да обојица потичу из Петнице код Шавника, а да нису Дробњаци , већ Васојевићи досељени у Дробњаке. Има ли истине у томе ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a Vuk Karadžić i Vuk Drašković ?
где је разлика, мислим одакле је први а одакле други ?
trazi na vikipedijiгде је разлика, мислим одакле је први а одакле други ?
ма даtrazi na vikipediji![]()
Ја баш верујем јер су обојица из Петнице од племена КараџићаI jednom intervjuu je Radovan Karadžić pomenuo da su rođaci, ali ja njemu ne verujem bilo šta.
Nema dokaza za takvu tvrdnju.
имаш ли неких линкова или материјалне потпоре ?Јесу, рођаци су.
Nije Vuk Karadžić, Vuk je Drašković a Radovan je Karadžić.Да ли су они рођаци?. Не због презимена. Кажу да обојица потичу из Петнице код Шавника, а да нису Дробњаци , већ Васојевићи досељени у Дробњаке. Има ли истине у томе ?
Јесу, рођаци су.
Баш сте сајбер, али има нас којима не требају "линкови". Штавише, један сам од оних на основу чијих увида бива написано оно што видите на линковима.имаш ли неких линкова или материјалне потпоре ?
Па то је то. Днк је сад немогуће обавити. Мада се крсне славе не поклапају. Колико има Караџића у Петници ?Баш сте сајбер, али има нас којима не требају "линкови". Штавише, један сам од оних на основу чијих увида бива написано оно што видите на линковима.
Врло је лако проверити и наћи "материјалну потпору". Само треба да урадите оно што сам ја урадио 1996. године:
1. Одете у Петницу.
2. Не морате никога да знате, мада мене је водио син Радованових кумова, из суседног села. Питате, сад сам му заборавио име, код кога је породично стабло Караџића.
3. Одете код господина, ако није више жив господин који је показао мени, сигурно ће лако наћи огромни цртеж са свим мушким потомцима, уцртана су само мушка деца. Мени су показали и Вука Караџића и Радована Караџића на стаблу.
4. Могу и да вас одведу у остатке штале у којој је рођен Радован.
Иначе, кумови су дивни. Упознао сам и Радованову маму, у Никшићу, мислим да је име Јованка. Дивна жена. Прави анђео. Јако паметна.
Лука није био ту, па нас је пустила у кућу и показала кутије Радованових слика из младости. Седели смо на кожним фотељама са којих још није био скинут "целофан" или шта је то већ. Ни са телевизора није била скинута она налепница у ћошку.
Ако вас ова "материјална потпора" не задовољава, можете да пробате са ексхумацијом Вуковог тела. Хаг може да вам обезбеди Радованов ДНК...
Не знам, заборавио сам. Село је било забачено и пре него што је направљен овај нови пут од Шавника до Жабљака. Није било ни ознаке на старом путу. Рекли су нам да код пете или шесте кривине скренемо на пут лево.Па то је то. Днк је сад немогуће обавити. Мада се крсне славе не поклапају. Колико има Караџића у Петници ?
Срећно са разликовањем Црне Горе и Херцеговине у том крају...вук је ерцеговац а дабић црногорац, како могу бити рођаци?![]()
Jesu rođaci. Oba su iz drobnjačkog bratstva Karadžića. Inače Karadžići su pribraćenici Drobnjacima, a ne pravi Drobnjaci. Pravi Drobnjaci su haplogrupa I1-P109, dok su Karadžići I2-Z17855. Vasojevići su E-V13, tako da Karadžići nisu Vasojevići doseljeni u Drobnjake. Na osnovu genetike može se reći da su Karadžići starinom iz Makedonije najvjerovatnije. Vrv. su iz Makedonije prvo došli u Vasojeviće, pa su kasnije od tamo prešli u Drobnjake. Otuda priča o njihovom porijeklu iz Vasojevići.Да ли су они рођаци?. Не због презимена. Кажу да обојица потичу из Петнице код Шавника, а да нису Дробњаци , већ Васојевићи досељени у Дробњаке. Има ли истине у томе ?
Svaka čast na ovom podatku. Jel ima istine da su im Đokovići bliski? Mislim na Novaka i kompaniju.Jesu rođaci. Oba su iz drobnjačkog bratstva Karadžića. Inače Karadžići su pribraćenici Drobnjacima, a ne pravi Drobnjaci. Pravi Drobnjaci su haplogrupa I1-P109, dok su Karadžići I2-Z17855. Vasojevići su E-V13, tako da Karadžići nisu Vasojevići doseljeni u Drobnjake. Na osnovu genetike može se reći da su Karadžići starinom iz Makedonije najvjerovatnije. Vrv. su iz Makedonije prvo došli u Vasojeviće, pa su kasnije od tamo prešli u Drobnjake. Otuda priča o njihovom porijeklu iz Vasojevići.
@SeverZapad
Djokovicev otac je sa Kosmeta koliko znam.Svaka čast na ovom podatku. Jel ima istine da su im Đokovići bliski? Mislim na Novaka i kompaniju.
To je vrlo bliska proslost sa kosmeta. Djokovici su iz Crne Gore. Iz okoline Niksica. E sad ima saznanja da su Karadzici pre Drobnjaka bili u okolini Niksica. Jel zna neko haplogrupu Djokovica?Djokovicev otac je sa Kosmeta koliko znam.