Da li su Srbi nezahvalan narod?

Misliš da je komunistička Ozna ubijala samo zarad ideje? Goli Otok, samo ideja? Hapsili su ljude zbog dojava da je protiv SFRJ a njegovo imanje bi preuzeo taj koji ga je ''dojavio''. Naš usud je to.
Ubijali su radi materijalne i novčane koristi, radi statusa. Ni jedan Srbin u istoriji nije imao ideju i uverenje (nepristojno preuveličanje s moje strane s oproštenjem), sve je to samo fasada iza koje se kriju pohlepa, sujeta i najjače uvlačenje u **** onome na vrhu jer eto radi suštog opstanka jer ko je vido lud razmišljati, to radi oni pametni i veliki.

Budi ponosan na te svoje,oni su pušili za korist,ovi moji ni do danas ne znaju zašto su pušili i zašto puše.
:mrgreen:

Neka hvala, ne postoje "moji" u biološko-antropološkom smislu.
"Moje / moje" riječ je koju koristim isključivo za stvari kojima mogu slobodno raspolagati, recimo "moj novac", "moja kuća", "moj auto" i sl.
OK, za rodbinu redovito kažem "moj ćaća", "moja mater", "moj bratić", ali kada im se direktno obraćam, to uglavnom bude neki nadimak, da se ne približimo previše, zbog toga što smo i ovako previše bliski.
Recimo, ćaća je Petar, ali ja ga redovito oslovljavam s "Perune", "Perune gromovniče" i sl.
Vodim se pravilima srednjovijekovnog renesansnog plemstva - što je rod bliži, to je nožina duža. OK, možda to tada nisu zapisali, ali je zaključak koji sam iz svega toga izvukao.
OK, karikiram, ali stvarno ne znam da li postoji osoba na kugli zemaljskoj, za koju bi bio siguran, da me neće zajebati.

:mrgreen:

Neka hvala, ne postoje "moji" u biološko-antropološkom smislu.
"Moje / moje" riječ je koju koristim isključivo za stvari kojima mogu slobodno raspolagati, recimo "moj novac", "moja kuća", "moj auto" i sl.
OK, za rodbinu redovito kažem "moj ćaća", "moja mater", "moj bratić", ali kada im se direktno obraćam, to uglavnom bude neki nadimak, da se ne približimo previše, zbog toga što smo i ovako previše bliski.
Recimo, ćaća je Petar, ali ja ga redovito oslovljavam s "Perune", "Perune gromovniče" i sl.
Vodim se pravilima srednjovijekovnog renesansnog plemstva - što je rod bliži, to je nožina duža. OK, možda to tada nisu zapisali, ali je zaključak koji sam iz svega toga izvukao.
OK, karikiram, ali stvarno ne znam da li postoji osoba na kugli zemaljskoj, za koju bi bio siguran, da me neće zajebati.
Oćeš da napravimo trampu ako ti ne valjaju Splićani? Ti meni Splićane,ja tebi Beograđane?
Samo su oni mogli kraljevinu Srbiju da podjele sa Hrvatima i Slovencima,pa poslije optuže Srbe prečane da smo im upropastili Srbiju.
Vidiš da ima i gorih od Splićana. :mrgreen:

Varaš se Simo, riječ je o nečem drugom, a to je moj prijatelj s bivšeg index foruma, uvaženi gospodin Razmazan-U-govnima, tako lijepo objasnio.

Pogledajte prilog 1742944

Baš poetski, kao Dennis Hopper u "Sicilijanskoj sceni".
Za potpuni ugođaj, pusti da ti svira ovo dok čitaš Razmazanog:

Da smo uistinu bili režimski klub onda bi valjda osvojili pokoju titulu više, a ne imali period od 1955. - 1971. bez naslova. S tim da smo zadnji od velike četvorke osvojili naslov tako da je čak i Dinamo doša prije do titule za vrime "našeg "Tita.

A režim nas je toliko ljubia da su nam kroz pedesete oduzeta još dva naslova. Prvi put kad je Hajduk bia na turneji po južnoj Americi pa smo radi poziva Perona kasnili na početak prvenstva jer se nije putovalo par sati nego par tjedana. Kako nam ljubljeni režim nije izaša u susret i odgodia dva kola igrali smo s juniorima i spušili, a na kraju su nam ti bodovi falili za možebitni naslov. Koju godinu posli Vukas i Matošić su zakasnili na pripreme reprezentacije pa su kažnjeni da ne mogu nastupit za Hajduk misec dana. Mi u znak protesta odbijamo igrat idući susret protiv Sarajeva koji nas tako pobjeđuje bez borbe, a Hajduk opet gubi titulu radi tih bodova. Inače tih 50ih smo osvojili tri titule, a u ekipi smo imali dva igrača koja su nastupili za prvu postavu Europe(Vukas i Beara) u susretima s Engleskom. Al biće i to na račun tita i partije :D

Sljedeći put kad smo imali uspjehe je bilo s ono legendarnom generacijom iz 70ih koju su činili igrači mahom ponikli u klubu(Jerković, Šurjak, Žungul, Hlevnjak, Mužinić, Katalinić, Džoni, Buljan, Peruzović, Rožić itd.), a trener im je bia tamo neki Tomislav Ivić koji naslove osvaja u još pet europskih liga s pet različitih klubova. Al režimski klub ovo ono :D

A da je samo do tita i režima ne bi mi imali uspjehe još za vrime prve juge kad tita i ********* nije bilo na vidiku, al smo i tad uspili doć do dva naslova(i ostale sezone bili pri vrhu šta govori da ta dva naslova nisu bila slučajnost). I to jedini u društvu klubova iz Zagreba i Beograda koji su i onda važili za dva najveća, najrazvijenija i najbogatija centra. Biće smo tad bili ljubimci kralja Aleksandra :D

I šta je bitno za napomenit Split tad ne samo da nije bia neki veliki grad nego smo uz to bili bijeda i sirotinja ka i cila Dalmacija. Mislim da smo tad imali 30k stanovnika, a čisto za usporedbu jedna Subotica je imala 100k i uz to su bili 10 puta razvijeniji i bogatiji od nas ka i cila Vojvodina(Novi Sad). A di su svi ostali klubovi šta iz većih šta iz bogatijih krajeva tadašnje juge pa niko nije uspia primirisat tituli svih tih godina. Znači samo Hajduk iz Splita stoji pored Građanskog, Hašk-a(Zagreb) te Jugoslavije i BSK-a(Beograd) dok uz svi ostale klubove stoji nula pod brojem osvojenih prvenstava. A onda se neki čude šta smo i u drugoj jugi osvajali titule :roll:

Imamo svojih krivih odluka, al to je klub koji je Titu reka ne kad mu se ponudilo da priđe u Beograd i postane vojni klub(bar tako kaže legenda), a Tuđmanu smo još 94. zviždali i ****** mater pa se skupia na po utakmice i otiša nazad za ZG, a hdz nas toliko voli da titulu nismo vidili 20 jebenih god. Ove ostale kokošare neću ni spominjat :roll:

I da dodam kako je samo dvi godine nakon WWII na Marjanu skupina mladiih skinila jugoslavensku zastavu s jarbola i stavili su 18metarski hr. barjak u znak protesta protiv kom. režima. I to na 10.IV.(osnivanje NDH) iako je Split da na tisuće partizana i doslovno destetak ustaša. Al kad se osjetila nepravda koji nosi kom. režim nije se libilo na taj način prkosit Titu i komjunjarama. Znači samo dvi godine nakon rata i u onakvim uvjetima neko su imali muda za jedan takav čin.

Pa i Torcida je zabranjena netom nakon osnivanja 1950. jer su po mišljenju KPJ širili nacionalizam i šovinizam čime su štetili bratstvu i jedinstvu. A to je bilo samo pet godina nakon rata dok si po ostalim gradovima uglavnom ima muk i tišinu u to vrime. Al eto Split je crveni grad :roll:

Jedino što su Splićani skinuli je malog Makedonca.
Žalim čovika, al da je namjera bila pucat po JNA ne bi se stalo samo na njemu. Imaš jedan momenat kad jedan naš "luđak" golim rukama čupa strojnicu s transportera, al nakon šta je uništi vraća je nazad vojsci. Bila su to luda vrimena i jedina srića šta je taj dan ostalo samo na tom nesritnom Makedoncu..

Ma sada vidim da piše i u naslovu Ante Prkačin. Jeste, on je očigledno.
1750033592873.png

Back