Da li su kajkavci Hrvati ili zaseban narod?

Već jesam, al ne zamaraj se previše s tim jer nije naminjeno tebi ;)
Ти си колико видим са тим текстом прозвао све присутне на теми, јесте да ја нешто и нисам учествовао али ето да упитам.
Semdeset strana ste natukli(samo na ovoj temi) kako bi dokazali da su kajkavci, štokavci i čakavci pripadnici tri različita naroda, a sad niko ni slova na ovaj tekst koji doboroj mjeri opovrgava sve to ili ono šta će Vuk šest godina posli napisat u svom spisu?
Шта то оповргава тај текст.

Ти си колико видим са тим текстом прозвао све присутне на теми, јесте да ја нешто и нисам учествовао али ето да упитам.

Шта то оповргава тај текст.
Napisa sam sve šta sam ima u tih par upisa i objasnia šta taj tekst govori, a ti svojim besmislenim pitanjima samo dodatno povrđuješ zašto ništa od toga nije bilo naminjeno tebi.

Ne pravin se ja lud svaki put
Ja san ti reka zasto smatran stokavsku ijekavicu srpskon.
Nešto apropo ijekavice. Starosjedilački vojvođanski Srbi (ekavci) su u prošlosti Srbe ijekavce koji su se doseljavali u Vojvodinu iz nekog razloga zvali 'Šijacima.' Pa zato u Vojvodini ima više mjesta koja se zovu Šijački Šor, postoje prezimena Šijakov i Šijački itd.

Napisa sam sve šta sam ima u tih par upisa i objasnia šta taj tekst govori, a ti svojim besmislenim pitanjima samo dodatno povrđuješ zašto ništa od toga nije bilo naminjeno tebi.
Значи опет ништа, кад год нешто покушаш оно испадне ћорак невероватно.Питања су ту да појасне ствари али како ти не бараташ ни основним постулатима историје као науке а константно си у неким заблудама и предрасудама није ни чудо да ти тешко падају.

Значи опет ништа, кад год нешто покушаш оно испадне ћорак невероватно.Питања су ту да појасне ствари али како ти не бараташ ни основним постулатима историје као науке а константно си у неким заблудама и предрасудама није ни чудо да ти тешко падају.
Niko mi nije odgovoria kako ovi s lastova i iz umaga mogu pricat isti jezik a ovi iz dubrovnika i lastova da pricaju odvojeni

Nema srba samo vlaha

se razbjesniše i ubiše neke Gružane. U Gružu su zapaljene mnoge kuće. Uvečer i neke u Uvali. Poslije objeda svi Rusi i Crnogorci sjediniše se na brdu iznad Ploča. Odatle su iz topa izbacivali zapaljive bombe..., ali nije bilo šteta. Neke su pale po Gradu, neke iznad kuće Antuna Sorga, gdje je stanovao general. Samo je jedna žena ranjena. Ovaj su rat pravoslavci najavili kao vjerski rat; zato su pristigli Vlasi iz Hercegovine i Bosne

На Ластову и по Истри је још било тада и остало народа који је причао чакавски, у другој половини тог века се и то штокавизирало или ти србизирало кроз отварање школа када је Вуков српски језик ушао у школски систем.

Јесте баш је ХДЗ комунистички.Иначе то је пре неку годину тако заведено.Кајкавски као језик 2015 или 2016.
Nekidan sam pročitao kao zanimljivost da Kurdi imaju dva gotovo u potpunosti međusobno nerazumljiva jezika, plus nekoliko dijalekata, od kojih su neki više, a neki manje međusobno razumljivi. Pročitat ću kad stignem malo više o tome.

На Ластову и по Истри је још било тада и остало народа који је причао чакавски, у другој половини тог века се и то штокавизирало или ти србизирало кроз отварање школа када је Вуков српски језик ушао у школски систем.
Ovo me već dulje zanima. Što je čakavac koji prijeđe na štokavicu? Je li još uvijek Hrvat ili tad dobiva diplomu da je prešao u Srbe? :kafa:

Hahahahha koliko si ljudi s lastova upozna?
Znas li da pricaju isto kao dubrovcani samo govore ča umisto šta

Dobro da nemaju srbe za komsije
Inace bi im vec preispitali postojanje naroda
Sretni su i Skandinavci. Norvežani i Šveđani mogu bez ikakvih problema čitati novine jedni od drugih. Sad, ne mogu ti reći jesu li Norvežani zapravo Šveđani ili Šveđani zapravo Norvežani, ali možeš ovdje priupitati nekog Srbina. Oni su stručnjaci za takve stvari. :mrgreen:

Back