Da li su estetika i površnost pobedili intelekt?

Slažem se, ako se pogledaju glumci i voditelji iz doba SFRJ i SRJ i ovi današnji vidi se drastična razlika. Ranije su ljudi jedva čekali da čuju šta će ovi prvi da kažu a danas jedva čekaju da vide ove druge.
Danas se sve svodi na to da se oku ugodi i da sljasti, a dubina i sustina su u drugom planu....Mozda su ljudi postali i umno i mozdano zakrzljali od silnog bombardovanja glupim i povrsnim informacijama.

Da li su estetika i površnost pobedili intelekt? Seks i golotinja su robe koje se najbolje i najbrže prodaju, tv lica (voditelji, glumci i ostali) ne moraju biti samo dobri u svom poslu nego moraju i jako dobro i atraktivno izgledati. Da li je površnost postala čovekova mera, odnosno da li je suština zamenjena čistom formom?

Možda samo delimično, sve zavisi koju TV stanicu gledamo.

Da li svesno ili nesvesno volimo da gledamo kanale na kojima su u voditelji super atraktivni i da im više verujemo nego što verujemo televiziji koja ima dobre, kvalitetne novinare koji nisu mnogo atraktivni?

Mislim da dikcija treba da bude na prvom mestu, kada su novinari i voditelji u pitanju.

Što se glumaca tiče, u filmovima i serijama nisu svi glumci atraktivnog izgleda.

Bold 2: Ne, površnost nije postala čovekova mera. Generalno nije, ali ima izuzetaka.

Možda samo delimično, sve zavisi koju TV stanicu gledamo.

Da li svesno ili nesvesno volimo da gledamo kanale na kojima su u voditelji super atraktivni i da im više verujemo nego što verujemo televiziji koja ima dobre, kvalitetne novinare koji nisu mnogo atraktivni?

Mislim da dikcija treba da bude na prvom mestu, kada su novinari i voditelji u pitanju.

Što se glumaca tiče, u filmovima i serijama nisu svi glumci atraktivnog izgleda.

Bold 2: Ne, površnost nije postala čovekova mera. Generalno nije, ali ima izuzetaka.
Nađi mi neku voditeljku novije generacije koja nije atraktivnog izgleda ili glumicu koja nije lepa, takođe mlađu.

Da li su estetika i površnost pobedili intelekt? Seks i golotinja su robe koje se najbolje i najbrže prodaju, tv lica (voditelji, glumci i ostali) ne moraju biti samo dobri u svom poslu nego moraju i jako dobro i atraktivno izgledati. Da li je površnost postala čovekova mera, odnosno da li je suština zamenjena čistom formom?
Da.
Nikada više površnosti. Mentalne i fizičke.

Zašto su ljudi postali površni? Da li je u pitanju vreme, vreme 21 veka koji je doneo već na početku, nove, modernije tehnologije?

Da li su ljudi površni jer više nema onih vrednosti koje su se poštovale tokom 20 veka, pa i ranije?
Možda je većina oduvek i bila površna samo nije bilo društvenih mreža i merenja rejtinga da to prikažu. A možda su takvi odskora postali, to niko ne možr znati.

Mislim da je površnost usko povezana sa lenjošću, zašto težim kada može lakšim načinom zaokupiti spostvenu pažnju?

зашто је изглед толико битан?
то је само једна црта нас и нашег бића и постојања

шта има у мјешини нпр?
љепа мјешина је само мјешина

свести људе буквално на ниво меса је јако лоша ствар

Zakon tržišta...U čemu je problem sa "ne moraju biti samo dobri u svom poslu nego moraju i jako dobro i atraktivno izgledati"
naročito što atraktivni koji su dobri u svom poslu su uvek bolji nego oni primljeni preko veze da prodaju video format... sposobni koji nisu atraktivni mogu da rade bolje i plaćenije poslove bez slikanja....

Kada je reč o estetici, zanimljivo je da se ne može govoriti o površnosti u estetici to je kao da napišeš "promišljanje je površno"
ili puna korpa jabuka je prazna jer ja ne jedem jabuke....
Estetika je uvek promišljena i ne može da bude površna, naprotiv, površnost je ne uzimati u obzir estetiku korisnika....
Da li ćeš pre uzeti kesu kolača ili kutiju sa lepom slikom, ako je cena ista?

Nemam televiziju uopste, vec gledam dokumentarne programe i podkaste najcesce vezane za psihologiju, neuronauku, ekonomiju, istoriju, nesto geopolitike.
Jako dosta mojih poznanika ima slicne navike- a generano ima na milione takvih- mada dosta zavisi od regije do regije i zemlje do zemlje, no generalno ima neverovatno mnogo dobro materijala svuda- no ko sta gleda je vec druga stvar, iz mog iskustva ovi sto se bine protiv kitcscha i rijalitija ga najcesce i gledaju.

Back